Quizvragen sport

782 resultaten

Wie de laatste Belg die de Tour de France won?

Goed zo !

De openingsrit van de Tour 2017 was een tijdrit in Düsseldorf. Welke wielrenner won deze rit met een tijd van 16:04?

Goed zo !

Olympische Spelen. En als dat nog niet genoeg is presenteerde hij ook nog op zaterdagochtend op MNM. En hij kwam ondertussen ook nog voor in ‘De slimste mens ter wereld’. Wat is de naam van deze druk bezette presentator?

Goed zo !
Quizvraag Duitsland 2855

Het Vierschansentoernooi is een toernooi dat elk jaar rond de jaarwisseling plaatsvindt in Duitsland en Oostenrijk en bestaat uit vier wedstrijden schansspringen. Het toernooi wordt sinds 1953 georganiseerd. De winnaar van het toernooi is de springer met de hoogste totaalscore van alle vier de wedstrijden. Het Vierschansentoernooi behoort, met de Olympische spelen en de Wereldkampioensschappen, tot de meest prestigieuze wedstrijden in het schansspringen. Op welke plaats word er traditioneel op nieuwjaarsdag gesprongen?

Goed zo !
Quizvraag Tafeltennis 2852

Belgische nationale trots is deze jongeman die goud behaalde voor ons op de Paralympische Spelen in Rio bij het onderdeel tafeltennis. Hij gaat gekenmerkt met zijn woordje ‘POEF’. Wat is zijn naam?

Goed zo !

De Olympische spelen van 1996 vonden plaats in Atlanta maar waar vonden de spelen in 1992 plaats? (Stad)

Goed zo !

Wie tegen wie speelde tijdens het Heizeldrama en waar dit plaatsvond weet iedereen maar in welk jaar gebeurde dit?

Goed zo !

Welke Italiaanse wielrenner overleed in april 2017 op 37 jarige leeftijd na een accident op training? Hij kwam onder meer uit voor de wielerteam Lampre en Astana en werd in 2012 uitgeroepen als de winnaar van de giro 2011 nadat Alberto Contador als winnaar werd geschrapt vanwege een positieve dopingtest. Over welke renner gaat het hier?

Goed zo !
Quizvraag Tennis 2819

Deze Australiër wordt beschouwd als één van de grootste tennissers aller tijden. Hij slaagde er immers als enige in om twee maal de grand slam te winnen. Zowel in 1962 als in 1969 won hij alle vier de grandslamtoernooien in één jaar. Zijn naam graag.

Goed zo !
Quizvraag Rugby 2818
© historicair

Ook in het rugby kan je een grand slam winnen. Het land dat alle wedstrijden wint in een jaarlijks tornooi dat traditiegetrouw gespeeld wordt tussen Engeland, Wales, Ierland, Schotland, Frankrijk en Italië wint de grand slam. Wij willen graag de naam van dit tornooi.

Goed zo !

Het is nogal een exotische beestenboel in de eerste klasse van het basketbal. Okapi Aalstar draait al een hele tijd mee, maar er basketten tegenwoordig ook nog beren, wolven en zelfs kangoeroes. De beren en wolven komen respectievelijk uit Leuven en Pepinster, maar uit welke gemeente komen de kangoeroes?

Goed zo !

De man die we zoeken, was als renner niet echt een veelwinnaar. In 1974 werd hij wel Nederlands kampioen op de weg en verder hij won ook nog een paar etappes in de rondes van Frankrijk en van Spanje. Als ploegleider kwam hij meer in het nieuws en zeker toen hij tijdens de dopingtour van 1998 een paar maanden in de cel belandde nadat er epoampules gevonden waren bij zijn ploeg TVM. Vorig jaar bekenden Jeroen Blijlevens en Bart Voskamp dat zij echter dit transport regelden. Wie zat dus een paar maanden onterecht in de cel?

Goed zo !
Quizvraag Formule 1 2776
© Isai Symens

Ronduit zwak, zo kan je de resultaten van dit voormalige Formule 1 team wel noemen. Het deed anderhalf seizoen mee en in de 26 races waaraan het team deelnam, was er maar één waarin beide rijders de finish haalden. Desondanks haalde het in 1989 toch nog 6 punten voor het wereldkampioenschap. Hoe heet dit formule 1 team waarvan Jean-Pierre Van Rossem nog een tijdje mede-eigenaar was?

Goed zo !

Ook deze twee broers liepen tegen de dopinglamp. De ene werd eenmaal Belgisch kampioen op de 3000 meter en werd betrapt op het gebruik van een medicijn tegen borstkanker. De andere kende veel meer succes met onder meer twee wereldtitels in het veldlopen en een bronzen medaille op het WK in Sevilla. Ondanks zijn epogebruik bezit de hij nog steeds de Europese records op de 3000 en 5000 meter. Welke broers van Marokkaanse origine waren niet de dopingspuit?

Goed zo !

Met deze term uit het rugby wordt een manier van spelhervatting bedoeld na een kleine, technische overtreding. Hierbij gaan 2 groepen spelers in een voorover gebogen houding tegen elkaar induwen. Het team tegen wie de overtreding is begaan, mag de bal inbrengen. Hoe heet dergelijke spelhervatting?

Goed zo !