Quizvragen sport

782 resultaten

Op de Olympische Spelen in 2016 behaalde Pieter Timmers een zilveren medaille op de 200 m vrije slag. Welke ex zwemmer becommentarieerde deze race naast Stef Wijnants? Hij eindigde 11 de op de 200 m schoolslag op de Olympische spelen van 1988.

Goed zo !

Eventjes naar de interland Zuid-Afrika Engeland gaan kijken lijkt een leuk idee, maar dan wel één dat lang duurde in 1939. De wedstrijd duurde maar liefst 11 dagen door de vele regenbuien. Als kers op de taart eindigde de wedstrijd onbetwist omdat de Engelsen de boot naar huis dreigden te missen. In welke sport werd deze legendarische interland betwist?

Goed zo !
Quizvraag Tennis 3504

Het langste potje tennis duurde maar liefst 11 uur en 5 minuten. In de vijfde set werd de match gewonnen met 70 – 68. Welke twee tennissers speelden deze uitputtingsslag in Wimbledon 2010?

Goed zo !

Deze Braziliaan heeft het wereldrecord van de 50 en de 100 meter vrije slag op de langebaan. Hij werd olympisch kampioen op de 50 meter vrije slag op de Olympische Spelen in Peking. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Naast Ann Wouters is deze dame de leading lady van de nationale basketbalploeg. Na de start van haar carrière bij Villneuve d’asc verhuisde ze in 2014 naar het buitenland. Vandaag speelt ze bij Jekaterinenburg en in de WNBA bij de Washinton mystics. Wij krijgen graag de naam van deze 24-jarige basketbalster.

Goed zo !

Op 6 juni 1986 bracht deze man het wereldrecord discuswerpen op 74,08 meter in Neubrandenburg. Hiermee is dit het oudste wereldrecord bij de mannen. Wat is de naam van deze voormalige atleet uit de vroegere Duitse Democratische Republiek?

Goed zo !

Nafi Thiam werd verkozen tot atlete van het jaar (2017). Dik verdiend, want ze won na haar olympische titel ook het wereldkampioenschap in de zevenkamp dit jaar (2017). De meerkampers hebben slechts een aantal kansen om zich te onderscheiden omdat deze discipline bijzonder weinig geprogrammeerd staan. Een vaste waarde op de meerkampkalender, die ook het officieuze wereldkampioenschap wordt genoemd, vindt elk jaar plaats in Oostenrijk. In welk dorpje vindt deze jaarlijkse atletiekmeeting plaats?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal Stadion Europees Kampioenschap 3465

Bijzonder slecht nieuws voor de Belgische voetballiefhebber op 7 december 2017: UEFA besliste de vier matchen op het EK 2020 die in Brussel zouden gespeeld worden te verplaatsen naar Londen. De UEFA gelooft er duidelijk niet meer in dat het Eurostadion er tijdig komt. Op het grondgebied van welke gemeente is het Eurostadion gepland?

Goed zo !

Formule één. Slechts twee Belgen konden ooit een grand prix winnen in de formule 1. Jacky Ickx won er acht eind jaren zestig. Wij willen de tweede Belg die erin slaagde. Hij won eind jaren 80 drie grote prijzen en werd in 1989 vijfde in de eindstand van het WK formule 1. Hoe heet deze man die in 1989 ook sportman van het jaar werd?

Goed zo !

Het Kameroen van Hugo Broos won begin dit jaar onverwacht de Afrika Cup. Tegen welk land en recordkampioen won het de finale?

Goed zo !

Het komt bij professionele golfers maar heel zelden voor, maar als u deze schreeuw hoort, laat u zich toch maar beter op de grond vallen. Het woord dat geschreeuwd wordt, waarschuwt er namelijk voor dat een bal naar het publiek geslagen wordt. Welk woord wordt er in dat geval geroepen?

Goed zo !

De tijd dat u tijdens de reclamecaravaan van de Tour de France, Rodania uit de luidsprekers hoorde schallen is voorbij. De officiële tourpartner voor technologie is immers een Zuid-Afrikaans bedrijf dat zich specialiseert in diensten zoals netwerkintegratie, beveiliging en datacenters. Naam graag van dit bedrijf dat de echte wielerliefhebber zou moeten kennen.

Goed zo !

Beoefenaars van deze discipline ontkennen dat het een gevechtssport is. Kenmerkend is dat er nooit aangevallen wordt en dat alle technieken bedoeld zijn als verdediging. Bovendien kent de traditionele vorm geen competitie. Hoe heet deze Japanse krijgsdiscipline met sterk filosofische inslag die begin vorige eeuw door Morihei Ueshiba ontwikkeld werd?

Goed zo !

Reeks 7, voor 3 punten: We hebben geen Belgen meer in de NBA, maar wat niet is kan nog komen: de jonge Belg hier maakt nu het mooie weer in de NCAA, het Amerikaanse College basketball. Vorig jaar strandde z’n club in de 8e finales. Hij is ook al een Belgian Lion en misschien wel onze hoop om na Didier Mbenga weer eens een NBA speler te hebben. Wie is deze jongen?

Goed zo !

Reeks 7, voor 2 punten: Deze 2 heren stonden enkele weken geleden in de finale van het wereldkampioenschap driebanden in het Boliviaanse Santa Cruz. We vragen hier niet wie de winnaar werd, maar spelen het anders: Wie is de man met het baardje, dus voor jullie de man rechts op de foto?

Goed zo !