Quizvragen sport

782 resultaten

De ronde van Frankrijk is ontstaan in 1903 en werd destijds georganiseerd door Henri Desgrange, Van welk krant was Desgrange hoofdredacteur? Vanwege de gele papierkleur van het blad kreeg de leider van de Ronde ook een gele trui.

Goed zo !

Wie volgde in 2013 Jacques Rogge op als voorzitter van het Internationaal Olympisch comité?

Goed zo !

We zoeken de naam van deze Kroatische voetballer die bij voorkeur als aanvaller speelt. Hij speelde onder meer voor Moskou, Hamburg, Bayern Munchen en Wolfsburg. Hij speelde 104 interlands voor Kroatië waarvoor hij 20 keer scoorde.

Goed zo !

Wat is de naam van deze gewezen Belgische voetballer? Hij werd meestal uitgespeeld als rechtsachter. Hij verzamelde 11 caps voor de Belgische nationale ploeg.

Goed zo !

Wat is de naam van deze voormalig Nederlands voetbalkeeper en huidig keeperstrainer. Hij is ook keeperstrainer van Oranje geweest onder bondscoach Van Marwijk.. In 1997 vertrok hij naar FC Barcelona, waar Louis van Gaal trainer was geworden. Hier won hij de concurrentiestrijd met Vítor Baía en was 2 seizoenen eerste keeper van de topclub.

Goed zo !

We zoeken een term uit het wielrennen op de weg die gebruikt wordt wanneer één renner vanuit het peloton naar de kopgroep demarreert en halverwege blijft hangen. Indien deze zijn achtervolging volhoudt zonder uitzicht op aansluiting bij die kopgroep wordt die achtervolging genoemd naar de term die we zoeken.. De renner levert een relatief grote inspanning om in zijn eentje voor het peloton uit te blijven, zonder de kans de uitslag van de wedstrijd nog te kunnen beïnvloeden en deze aldus uitputtende maar weinig renderende inspanning toch vol te houden.

Goed zo !

We zoeken de naam van deze Amerikaanse zwemmer. Hij vertegenwoordigde zijn vaderland op de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro. Tijdens de wereldkampioenschappen zwemmen 2017 in Boedapest werd hij 7 keer wereldkampioen. Hij werd hiermee de tweede zwemmer in de geschiedenis die zeven keer wereldkampioen werd op een toernooi, na Michael Phelps in 2007.

Goed zo !

Ritmische gymnastiek is een combinatie van dans, van acrobatische bewegingen en van choreografie. Sinds 1984 is het een Olympische sport. Bij ritmische gymnastiek maakt men tijdens de oefening gebruik van vijf materialen. Touw, hoepel, bal en knotsen zijn er vier van. Wat is het ontbrekende materiaal?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 3570

Wat is de naam van deze Braziliaanse voetballer? Hij verruilde in 2013 São Paulo FC voor Real Madrid, waar hij momenteel nog altijd speelt. Hij speelt bij voorkeur in het middenveld. Hij debuteerde in 2011 in het Braziliaans voetbalelftal.

Goed zo !

Wat is de naam van deze Amerikaanse basketbalcoach? Als hoofdtrainer werd hij vijfmaal NBA kampioen en driemaal NBA coach van het jaar. Hij heeft ook herhaaldelijk kritiek geuit op het gedrag van president Trump.

Goed zo !

Wat is de naam van deze formule 1 coureur? Hij is de vicewereldkampioen van 2008, toen hij voor Ferrari uitkwam. Sinds 2014 rijdt hij bij Williams. Begin november 2017 kondigde hij zijn afscheid aan.

Goed zo !

De Red Lions vielen vorig jaar al in de prijzen met John-John Dohmen, die toen werd uitgeroepen tot "Hockeyer van het Jaar". Maar de Red Lions mogen de trofee gewoon in hun kleedkamer laten staan, want deze persoon is de opvolger van Dohmen. Wat is de naam van deze speler?

Goed zo !

Na de overname van Anderlecht kondigde Marc Coucke aan dat hij op 1 maart zijn nieuwe club in handen zou nemen. Tot dan had hij tijd om KV Oostende over te dragen aan een nieuwe eigenaar. Je mag immers geen 2 clubs uit dezelfde afdeling in je bezit hebben. Aan wie verkocht Coucke KV Oostende?

Goed zo !

De gouden schoen is in februari opnieuw verkozen. Twee jaar na elkaar een speler van Club Brugge. Voor de derde laatste speler van Club Brugge die een Gouden Schoen won, moeten we terug naar 2002. Weten jullie de namen van de drie laatste Club Brugge spelers die de prijs wonnen?

Goed zo !

Wat is de naam van deze Belgische bokser met als bijnaam ‘ de man met de glazen vuisten’? In de jaren ’80 was hij de beste Belgische bokser. Enkele van zijn kampen waren zelfs live op de toenmalige BRT te zien. Het hoogtepunt van zijn carrière was op 12 april 1984, toen hij de Europese bokstitel in Casavatore veroverde bij de superpluimgewichten. Hij stierf in 2008 door zelfmoord.

Goed zo !