Quizvragen sport

782 resultaten

Quizvraag Sport 3792

Deze Belgische motorcrosser had de bijnaam 'The Kid'. Door een poging om zijn hond te reden, verdronk hij op 6 mei 2018. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal Stadion 3790
© inkiboo

Wat is de naam van het voetbalstadion in Londen van de plaatselijke voetbalclub Chelsea F.C.?

Goed zo !

Deze jonge Belgische wielrenner is op 8 april 2018 op 23-jarige leeftijd overleden nadat hij na een val tijdens Parijs-Roubaix een hartstilstand had gekregen. Wat is de naam van deze renner van het team Veranda's Willems-Crelan?

Goed zo !

De foto die we hier zien staat bekend als een van de meest spectaculaire finishfoto’s uit de atletiek. Met deze fenomenale duik hield de 22-jarige Bahamaanse atlete de topfavoriete Allyson Felix achter zich. Naar wie zijn we op zoek?

Goed zo !

Deze Chileense voetballer startte zijn voetbalcarrière bij Colo-Colo. Op 25 juni 2014 werd bekend dat hij voor 12 miljoen euro de overstap maakte naar FC Barcelona, om daar de concurrentie aan te gaan met de dan eveneens net aangetrokken Marc-André ter Stegen. In het seizoen 2014-2015 was hij tevens de minst gepasseerde doelman in de Spaanse competitie. Wat is de naam van deze keeper?

Goed zo !

Naar aanloop van de Olympische spelen in Rio ging de Russische dopingcarrousel aan het draaien en kregen onze dames eindelijk waar ze recht op hadden, namelijk een gouden medaille voor hun prestatie op de olympische spelen van 2008. Kim Gevaert was zondermeer de bekendste van de vier. Maar herkent u de atlete die we hier vakkundig weg gefotoshopt hebben?

Goed zo !

Zonder een minuut te hebben gespeeld, is een Noord-Ierse bankzitter uit de Engelse derde divisie uitgegroeid tot dé ster van het EK 2016. Toen bezetten Noord-Ierse supporters een uur na de wedstrijd nog het verder lege Parc des Princes. Luidkeels bezingen ze hun held: 'xxx on fire'. Wie is 'on fire'?

Goed zo !

Deze Belgische gewichtheffer werd in 2009 Europees kampioen in de categorie tot 56kg. Wat is de naam van deze sportman die tevens in 2009 het Vlaams Sportjuweel won?

Goed zo !

We lezen 3 december 1946. In Den Haag wordt een oud-wielrenner geboren, die geldt als een van de beste Nederlandse ronderenners ooit. Een bloemlezing van palmares: Hij won goud in 1979 de Ronde van Spanje en een jaar later in 1980 de Ronde van Frankrijk. In 1985 werd hij op 38 jarige leeftijd wereldkampioen baanwielrennen. Welke renner, die ondanks zijn zeges ‘de eeuwige tweede’ werd genoemd, zoeken we hier?

Goed zo !

Een voetbalvraagje. Het voetbaltoernooi dat we zoeken is vergelijkbaar met de ‘Croky Cup’ in België. Het is hét Spaanse bekertoernooi. Alle grote ploegen van de Primera Division nemen het op tegen ploegen van de Segunda Division A & B. Na verschillende voorrondes en knock-out rondes komen we tot een finale die de laatste drie jaar gewonnen is door -u raadt het al- FC Barcelona. Welke toernooi?

Goed zo !

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een Belgische wielerklassieker. Om het antwoord niet gratis weg te geven beperken we ons tot het bekendmaken van de winnaars ervan. Het mag dan nog wel een Belgische klassieker zijn, de laatste Belg die hem won was Philippe Gilbert in 2011. Na hem kwamen Joaquim Rodriguez en Daniël Moreno. De laatste vier jaar hebben we dezelfde winnaar gehad, nl. Alejandro Valverde. Welke wielerklassieker zoeken we?

Goed zo !

We zoeken de naam van de Belgische Quick-Step renner die tijdens de ronde van Lombardije 2017 zwaar ten val kwam. Hij schatte een bocht verkeerd in en knalde met hoge snelheid over de vangrail naar beneden een grasveld in. Hij hield wonder boven wonder geen ernstige verwondingen over aan zijn val.

Goed zo !

Wat is de naam van de test waarin iemand in 12 minuten een zo groot mogelijke afstand moet afleggen. De test is ontworpen door een arts bij de Amerikaanse luchtmacht die in de jaren 60 Amerikaanse ruimtevaarders begeleidde.

Goed zo !
Quizvraag Ronde van Italië Bergen Wielrennen 3670

Thomas de Gendt is dankzij zijn ritzege in de vuelta 2017 de 96ste die een rit in de drie grote rondes op zijn naam heeft staan. In 2016 won hij de 12de rit in de ronde van Frankrijk op de Mont Ventoux. Eerder, in 2012 won hij de Koninginnerit in de ronde van Italië. Op welke mythische berg eindigde deze rit?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 3665
© Cs-wolves

Wat is de bijnaam van deze wielrenner?

Goed zo !