Quizvragen sport

782 resultaten

openingswedstrijd van het WK voetbal 2022

2022 was het jaar van het WK voetbal. We kunnen dus niet anders dan een vraag stellen over deze gebeurtenis. Onze excuses aan iedereen die zich al een hele maand heeft moeten ergeren en nu terug geconfronteerd wordt met dit event. Het WK voetbal werd traditioneel geopend door het thuisland, Qatar. Ze werden echter meteen van de mat geveegd en kregen 2 goals tegen van deze Enner Valencia. Welk land won de openingswedstrijd van het WK voetbal 2022?

Goed zo !

Ze waren een openbaring voor de modale Belgische sportliefhebber afgelopen winterspelen in Peking: Hanne en Stijn Desmet. Hanne haalde zelfs vrij onverwacht de eerste individuele medaille voor een vrouw ooit binnen. In welke discipline deden broer en zus dat?

Goed zo !
tennister
© si.robi

Deze roodharige dame is momenteel (2022) de tweede hoogst geplaatste Belgische op de WTA-ranking op de 55ste plek. Ze is 28 jaar en won in haar carrière al 8 WTA-titels. Haar partner - met wie ze regelmatig dubbelt - speelt ook tennis op professioneel niveau. Wat is de naam van deze uit Vilvoorde afkomstige sportvrouw, de vrouw op de foto dus?

Goed zo !
eerste luitenant Remco
© Granada

Sport. Wielrennen. De jonkies in de koers bestormen de hemel. Dat Remco Evenepoel het uitzonderlijk goed deed tijdens de Vuelta hoeven we jullie niet te vertellen. Ook zijn eerste luitenant in de bergen, nota bene nog iets jonger dan Remco, kweet zich uitstekend van zijn taak. Wat is de naam van deze renner die in 2021 nog voor Team DSM reed?

Goed zo !
wie in 2004 Parijs- Roubaix won
© Nicola

Deze Britse wordt als één van de grote talenten van haar generatie gezien. Dit jaar werd ze voor het tweede jaar op rij wereldkampioen bij de junioren, nadat ze ook al het WK tijdrijden gewonnen had. De wielermicrobe kreeg ze mee van haar Zweedse vader, die in 2004 Parijs- Roubaix won. Wat is haar naam?

Goed zo !
ploeg Ronaldo

"Siuuuuuu", galmde door Saudi-Arabië op 3 januari 2023. Op die dag werd Ronaldo officieel gepresenteerd door zijn nieuwe ploeg in het Mrsool Park-stadion. Bij welke ploeg tekende Ronalda een lucratieve overeenkomst van 200 miljoen euro per jaar?

Goed zo !
WK darts 2023
© Sven Mandel

Geen vierde wereldtitel darts voor Michael van Gerwen, de Nederlander die al een heel WK op een torenhoog niveau aan het gooien was. In een hoogstaande finale werd Van Gerwen overklast door deze 'Bully Boy'. Wat is zijn naam?

Goed zo !
meest succesvolle hockeyploeg

Hoewel onze mannelijke Belgische hockeyploeg regerend olympisch kampioen is, is onze nationale hockeycompetitie relatief onbekend. Nochtans spelen er de laatste jaren heel wat van onze internationals in de eigen competitie. We zoeken de naam van de meest succesvolle club van de laatste jaren. In de laatste 8 jaar won die 5 keer de landstitel. Het gaat om een club uit Brasschaat die is opgericht in 1946 en als bekendste spelers Felix Denayer en Simon Gougnard heeft. Wat is de naam van deze club?

Goed zo !
een van de oudste veldritten van Nederland die ophoudt

Na 46 edities werd in 2022 bekend dat één van de oudste veldritten van Nederland ophoudt te bestaan. De organisatie kon immers geen nieuwe overeenkomst afsluiten met Flanders Classics, de overkoepelende organisatie van de Superprestige. In welke gemeente, waar in 1991 het WK werd georganiseerd, zal er vanaf nu geen veldrit meer gehouden worden?

Goed zo !
formule 1 boven de cockpit

De Formule 1 wordt gelukkig steeds veiliger. Dit onderdeel van de wagen wordt boven de cockpit geplaatst om het hoofd van de racepiloot te beschermen. Dit onderdeel is gemaakt van titanium en heeft sinds de verplichte introductie in 2018 al meerdere levens gered. Hoe heet het?

Goed zo !
Snakebite darts

In januari werd deze Schot met als bijnaam Snakebite voor de tweede keer wereldkampioen. Hij is vooral bekend door zijn kleurrijke kleding en kapsel en door een door zijn eigen vrouw geverfde slangenkop op zijn hoofd. Wat is zijn naam?

Goed zo !
ploeg opnieuw in Premier League

We zoeken de naam van de club die na meer dan 20 jaar vagevuur in de Engelse tweede klasse in 2022 opnieuw in de Premier League uitkomt. De grote succesperiode van de club dateert uit de jaren tachtig toen hij een landstitel en tweemaal winst in Europcup I behaalde. Naam graag van deze club die één van de twee betrokken clubs was bij het Hillsboroughdrama.

Goed zo !
record basketbal

In februari van 2023 werd een record van meer dan 40 jaar oud verbroken. In een wedstrijd met de Los Angeles Lakers rondde Lebron James immers de kaap van 44.149 punten in duels van de reguliere competitie of de play-offs. Wij willen graag weten van welke legendarische basketbalspeler hij het record afsnoepte?

Goed zo !
Belgische darter
© Darts Actueel on YouTube

Sinds VTM ervoor koos om verschillende dartstoernooien uit te zenden, is de sport bezig aan een ware opmars en kunnen we nu zelfs spreken van een hype. Die hebben we grotendeels te danken aan onze nationale trots. Zijn officiële bijnaam luidt “The Dreammaker”, maar hij staat ook bekend onder een andere bijnaam, die verwijst naar de manier waarop hij bij toernooien telkens het podium betreedt. Wat is de bijnaam van deze Belgische darter?

Goed zo !
werelduurrecord 2022
© Nicola

Deze Italiaa heeft een monsterlijk werelduurrecord gereden op de wielerbaan van Grenchen. De renner van Ineos legde 56,792 kilometer af en deed daarmee zelfs beter dan het record van Chris Boardman (56,375) dat niet meer gehomologeerd is. Wie is deze man die het record verbeterde op 8 oktober 2022?

Goed zo !