Quizvragen sport

782 resultaten

Quizvraag Basketbal 7405
© Benson Kua

In juni 2019 werd geschiedenis geschreven in de NBA. Voor het eerst werd een team van buiten de Verenigde Staten kampioen. In de finale versloegen ze de Golden State Warriors met 4-2. Welke basketbalploeg slaagde hierin? We vragen de volledige naam van de ploeg.

Goed zo !
Quizvraag Tennis 7395
© si.robi

2018 was heel wat te doen rond deze tekening waarin Serena Williams werd afgebeeld in de door haar verloren tennisfinale van de US Open. Het leverde de tekenaar verwijten van racisme en seksisme op. We willen graag weten wie de dame aan de overkant van het net is, die de scheidsrechter iets toefluistert in de cartoon. De dame in kwestie won toen haar allereerste grand slam en won een paar maand later ook de Australian Open.

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 7384
© Anders Henrikson

Deze Braziliaanse onttroonde deze zomer Miroslav Klose als WK-topschutter aller tijden. Ze scoorde in haar vijfde WK-deelname immers haar 17de doelpunt op een WK, één meer dan Klose. Wij willen graag haar naam. Met haar voetbalnaam, dezelfde als haar voornaam, zijn we tevreden.

Goed zo !
Quizvraag Paarden 7372

Dit racepaard is volgens velen het beste paard aller tijden. Zijn eigenaar noemde hem liefkozend 'Big Red'. Wat is de naam van dit paard dat in 1973 één week op de covers van TIME, Sport Illustrated en Newsweek verscheen?

Goed zo !
Quizvraag Rugby 7371

Rugby, een brute, maar heel faire sport. We zijn op zoek naar het belangrijkste Rugbytoernooi van het noordelijk halfrond. Engeland, Schotland, Ierland en Wales zijn er al van bij de start bij. Frankrijk en Italië doen hieraan ook mee. Vorig jaar was het Wales dat het toernooi gewonnen had in een “Grand Slam”. Wat wil zeggen dat het al zijn duels gewonnen heeft. Hoe heet dit toernooi?

Goed zo !
Quizvraag Sport 7370
© Ralf Roletschek

Welke gewezen zeiler en Deinzenaar schopte het ooit tot voorzitter van het internationaal Olympische comité?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7360

Welke Belgische wielrenner in 1961 geboren te Geel en woonachtig te Retie zoeken we hier. Eén van de grootste momenten in zijn carrière was waarschijnlijk zijn overwinning in Gent-Wevelgem in 1990, als tweede in deze wedstrijd eindigde Johan Museeuw. De meeste onder ons kennen hem waarschijnlijk als ploegleider van de lotto ploeg. Wat is de naam van deze voormalige wielrenner?

Goed zo !

De Olympische spelen in Atlanta 1996 staan vooral in het geheugen gegrift door de prestaties van deze man. Hij haalde goud bij de 100 meter schoolslag en brak in de reeksen het wereldrecord. Wie zoeken we hier

Goed zo !

Dankzij onze Red Lions is het Hockey hot in België. Dit jaar werden ze Europees kampioen in eigen land. 2 van onze landgenoten werden ook tot mede-topschutter gekroond waaronder de man die we nu zoeken. Wie zien we hier?

Goed zo !
Quizvraag Sport 7259

We zijn op zoek naar een sport waarbij de sporter op de buik liggend met het hoofd vooruit op een slee naar beneden glijdt. Deze wordt meestal op een bobsleebaan uitgeoefend. Sinds 2002 is dit terug een Olympische sport. Welke sport zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7253

We zijn op zoek naar een wedstrijdvorm in het wielrennen waarbij in tegenstelling tot wat gebruikelijk is in de wielersport geen individuele renner wint maar een wielerploeg. Er is een klimkoers, een sprintkoers en achtervolgingskoers. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door de ploeg die als eerste de finish bereikt bij de achtervolgingskoers. Dit nadat het klassement en de bonusseconden op dag 1 en 2 de startvolgorde en tijdsachterstanden hebben bepaald. Teams kunnen maximaal 7 renners selecteren, maar per onderdeel kunnen er maar 5 starten.

Goed zo !
Quizvraag Veldrijden 7248

Welke producent van werkmateriaal was sponsor van het team van Niels Albert? Zij sponsorden het team met het Nederlandse BKCP – bank.

Goed zo !
Quizvraag Sport 7243
© Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

5 augustus 2019 was alweer een gitzwarte dag voor het Belgische wielrennen. De talentvolle Bjorg Lambrecht kwam ten val in de ronde van Polen en de toegesnelde hulp mocht niet meer baten. Om Bjorg nooit meer te vergeten, werd als eerbetoon een sticker aangebracht op de motorkap van alle ploegwagens. Een sticker gebaseerd op de combinatie van zijn laatste rugnummer (143) en een bijnaam die hij kreeg van toenmalig ploegmaat André Greipel. Onder welke bijnaam was Bjorg alom gekend in het wielerpeloton?

Goed zo !
Quizvraag Sport 7237
© U.S. Ski Team/Doug Haney

Voor menig mannelijk sportliefhebber is dit ongetwijfeld een makkie. Maar welke Amerikaanse skiester – die we hier zien- beëindigde op 10 februari 2019 haar carrière in het Zweedse Are met WK-brons op de afdaling?

Goed zo !
Quizvraag Sport 7219
© Rufus46

Een voetbalvraag uit het recente verleden. Deze Duitser komt voort uit de zeer vruchtbare bodem van de jeugd van FC Bayern München. Daar zal hij ook de rest van zijn carrière spelen. Hij was van 2004 tot en met 2014 actief als international van het Duits voetbalelftal, waarvoor hij 113 wedstrijden speelde en waarvan hij in zijn laatste fase ook aanvoerder was. Hij kon zowel als rechts- en als linksback uit de voeten. Wie zoeken we?

Goed zo !