Quizvragen sport

782 resultaten

Quizvraag Sport 7551
© Dieter Haase

We gaan even de groene mat over het tafel spannen en biljarten. Mochten we uitkomen tegen deze man geboren uit 1968 dan zouden we geen schijn van kans maken. Zeker niet in driebanden, wat zijn absolute specialiteit is. Zijn palmares is eindeloos: Hij won in januari 2008 voor de vierde keer het Belgisch kampioenschap driebanden en won ook de Beker van België, de wereldbekermanche en drie keer de Superprestige. Vele zeges herhaalde hij in de toekomst. Welke absolute topatleet zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 7549
© Rafael Amado Deras

De volgende vraag is een korte sportvraag: Welke -duidelijk ex-sporter zien we hier op de foto?

Goed zo !

We zoeken een voormalige voetballer en een huidig voetbalcoach. Wat is zijn achternaam?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7523
© Shmuel Csaba Otto Traian

We zoeken de term voor het herstel van het lichaam na een trainingsimpuls tot boven het oorspronkelijk niveau. Een voorbeeld is krachttraining, waarbij spieren op microniveau worden beschadigd. In beide gevallen zal het lichaam in de herstelfase de voorraden aanvullen en de schade herstellen, waarbij bij volledig herstel het nieuwe niveau boven het oorspronkelijke niveau ligt. Het gebeurt vaak dat wielrenners tot bijna een week pauzeren na een intensieve training. Hoe heet deze herstelperiode nog?

Goed zo !

Het is de eerste grote klassieker van het wielerseizoen. Met 298 km is het in het moderne wielrennen de langste professionele eendagskoers van het jaar. Haar bijnaam is La Classicissima of La Primavera , De Lente. Deze italiaanse rit werd 7 keer gewonnen door Eddy Merckx en vorig jaar door Julian Alaphilippe. Hoe heet deze Italiaanse koers?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7478

Of het een nieuw dopingproduct of toch om voedingssupplementen gaat laten we in het midden. Maar het is wel zeker dat over dit product heel wat te doen was in het peloton het voorbije jaar. Het zijn in wezen natuurlijke producten die de lever produceert als ons lichaam geen koolhydraten meer binnenkrijgt en vooral vetten begint te verbranden. Deze stoffen vormen dan een soort reservebrandstof. Het werd dan ook al gauw omschreven als superbrandstof. Welke stof zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 7469
© Bart ryker

De bijnaam van deze Italiaanse voetballer was “De Witte Veer”, wij herinneren ons hem dan ook vooral van zijn opvallend witte haardos. Feit was dat hij één van de succesvolste spitsen was in de jaren ‘90. Hoewel hij bij heel wat clubs speelde was vooral zijn passage bij Juventus succesvol. Hij won er immers de Italiaanse titel, beker en Supercup, de Champions League en de UEFA Cup. Wat de naam van deze speler?

Goed zo !

Voor deelnemers van het zeslandentornooi rugby telt enkel de eindwinst. Voor Italië, dat dit tornooi nog nooit kon winnen, gaat het er echter om niet alle wedstrijden te verliezen. Een land dat daarin slaagt krijgt immers een speciale, symbolische trofee. Niet alleen in het rugby, maar ook in andere sporten wordt deze Engelse bijnaam gegeven aan de ploeg die het laatste eindigt. Welke Engelse term is dat?

Goed zo !
Quizvraag Skiën 7443
© Stef from gap

Deze man won in zijn carrière éénmaal de algemene wereldbeker skiën. Hij won de wereldbeker afdaling in 1995, ‘96 en ‘97 en de wereldbeker super-G in ‘97. Later maakte hij een serieuze carrièreswitch, hij won immers de Dakar Rally in 2006. Wat is de naam van deze Fransman?

Goed zo !

In 1969 reed Eddy Merckx met de gele trui om de schouders over de. De streep lag toen nog niet op de Champs-Elyssees, dat was pas het geval vanaf 1975. De eindstreep van de laatste rit lag tussen 1968 en 1974 op deze wielerbaan in Parijs. De baan heet tegenwoordig vélodrome Jacques-Anquetil, maar ze wordt nog altijd vaakst aangeduid met de naam van de gemeente vlak bij Parijs waar ze ligt. Welke gemeente is dat?

Goed zo !

In 1975 zou Eddy Merckx zijn zesde Tour winnen. Als eerste ooit. Elke zichzelf respecterende Belg gelooft nog altijd dat hij en niet Bernard Thévenet de Tour gewonnen had als Merckx geen vuistslag gekregen had in de lever tijdens de 14de etappe. Tijdens de beklimming van een col in het Centraal Massief zorgde een gefrustreerde Fransman er voor de ondergang van Merckx. Op welke col, voor het laatst beklommen in 1988, gebeurde dat?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen Eddy Merckx 7436

We moeten eerlijk bekennen dat we dit Italiaans merk van espresso- en koffiemachines alleen maar kennen als naam van de wielerploeg waar Merckx voor reed toen hij zijn eerste tour won. De gelijknamige wielerploeg met grote Belgische en Spaanse inbreng was wielersponsor van 1955 tot 1969. Wat is de naam van deze wielerploeg?

Goed zo !
Quizvraag Basketbal 7429
© Keith Allison

Op 26 januari 2020 zat deze basketbal-legende samen met zijn dertienjarige dochter aan boord aan een gecharterde helikopter toe ze boven Calabasas neerstortten. Wat is de naam van deze Amerikaans basketbalspeler?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7422
© tetedelacourse

Deze Zwitserse ex-wielrenner staat bekend als één van de beste zesdaagserenners aller tijden. Hij staat vijfde op de ranglijst van meeste overwinningen met 62 zeges. Met zijn landgenoot Kurt Betschart vormde hij vanaf 1994 het koppel met de meeste overwinning door de jaren heen. Ook individueel was hij een topper met onder andere vier wereldtitels in de puntenkoers bij de elite. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Dit is één van de meest iconische sportfoto’s aller tijden. Mohammed Ali sloeg in de eerste ronde zijn concurrent neer. Het was een rematch van de wedstrijd uit 1964 waarin Ali, toen nog Cassius Clay, voor het eerst de wereldtitel bij de zwaargewichten veroverde. Wij willen graag de naam van zijn tegenstander, de man die op de foto uitgeteld op het canvas ligt dus.

Goed zo !