Quizvragen sport

782 resultaten

Het grootste marathontalent dat we misschien ooit zullen meemaken, overleed bij een auto-ongeval. Hij was wereldrecordhouder op de marathon. Wat is de naam van deze Keniaans langeafstandsloper en wereldrecordhouder op de marathon toen hij stierf?

Goed zo !
Bijnaam Franz Anton Beckenbauer

Franz Anton Beckenbauer wordt gerekend tot de beste voetballers aller tijden. In 1974 was hij de aanvoerder van het West-Duitse nationale elftal dat wereldkampioen werd. In 1990 won hij met West-Duitsland ook de wereldbeker als bondscoach. Vanwege zijn heersende aanwezigheid op het veld kreeg hij een bijnaam. Welke bijnaam zoeken we?

Goed zo !
Belgische winnaar van de Vuelta in 1977.
© Peters, Hans

Met Remco Evenepoel won een Belg in 2022 eindelijk nog eens een grote wielerronde. Daarvoor was het van 1977 geleden dat een Belg nog eens de Vuelta won. Wie was deze voorganger van Remco Evenepoel?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een Belgische top bokser bij de weltergewichten. Hij staat bekend om zijn keiharde puncher, dat zijn grootste troef is naast zijn enorm doorzettingsvermogen. Zijn 'mindere' punten zijn z'n techniek en verdediging. In 2012 werd hij Europees kampioen superwelters maar nadien kreeg hij geen licentie meer van de Belgische boksbond omdat hij onrustwekkende symptomen zoals aangetast gezichtsvermogen, een wankel evenwicht en haperende spraak vertoonde. We zoeken niet zijn officiële naam maar de naam die hij zichzelf gaf.

Goed zo !
WK darts 2024
© Darts Actueel

Ongelofelijk prestatie op het WK Darts 2024. Deze 16-jarige sensatie moest, na een hoogstaande wedstrijd, tevreden zijn met de tweede plaats tegen Humphries. Graag de naam van deze jonge Brit?

Goed zo !
Welke voetballer, die deel uitmaakte van het beroemde

Welke voetballer, die deel uitmaakte van het beroemde 'Busby Babes' team van Manchester United en later een belangrijke rol speelde in het Engelse nationale elftal, staat bekend om zijn iconische spel en wordt vaak beschouwd als een van de grootste voetballers uit het Verenigd Koninkrijk? In oktober 2023 moesten we afscheid nemen van deze legende.

Goed zo !

Cristiano Ronaldo is wereldwijd de voetballer met het meeste aantal interlands voor zijn land. Welke speler werd bij onze Rode Duivels het vaakst opgeroepen en is daarmee de recordinternational aller tijden voor ons land?

Goed zo !
wereldrecordhouder op de marathon
© Denis Barthel

We keren nog even terug naar Kenia. Welke atleet was er wereldrecordhouder op de marathon tot kelvin Kiptum het record verbrak in Chicago. Deze Keniaan flirtte daarbij al enkele malen met de magische grens van 2u?

Goed zo !
organisatie die de nationale voetbalbonden van Europa

We zoeken de afkorting van de organisatie die de nationale voetbalbonden van Europa vertegenwoordigt en clubcompetities in Europa organiseert zoals bijvoorbeeld de Champions League.

Goed zo !
Argentijns formule 1 coureur

We zoeken een Argentijns formule 1 coureur die 5 keer wereldkampioen is geworden in de jaren ’50. Hij won met Alfa Romeo, Mercedes, Ferrari en Maserati. Zijn records van 5 wereldtitels hield 46 jaar lang stand totdat Michaël Schumacher het verbrak in 2003 door toen voor de 6de keer wereldkampioen te worden. Wie zoeken we? Familienaam is voldoende.

Goed zo !
Franse wielrenner die in 1983 en 1984 de Ronde van Frankrijk won.
© Massimo Nicolodi

We zoeken de Franse wielrenner die in 1983 en 1984 de Ronde van Frankrijk won. En die in 1989 net niet won door op 8 seconden te eindigen van Greg LeMond. Zijn bijnaam was Le Professeur, een bijnaam die hij verdiende door zijn karakteristieke bril.

Goed zo !

In tennis zijn er geen echte wereldkampioenschappen, maar mochten deze gehouden worden, dan zou deze tennisser er zeker enkele op zijn naam hebben geschreven. We zoeken de familienaam van de Zwitserse tennisser waarvan zijn erepalmares lang genoeg is om de avond mee te vullen, die 237 weken onafgebroken op nummer 1 stond op de ATP-ranglijst van 2004 tot 2008 en in totaal er 310 weken op nummer 1 stond. Hij stopte op 41-jarige leeftijd en speelde in september 2022 speelde hij zijn laatste officiële wedstrijd.

Goed zo !
wereldrecord hoogspringen 2023
© Frankie Fouganthin

Deze Zweeds-Amerikaans polsstokhoogspringer is sinds 2020 wereldrecordhouder en heeft dit record sindsdien van 6,17 m stelselmatig verbeterd tot de huidige recordhoogte van 6,23 m. Deze laatste hoogte sprong hij op 17 september 2023 op de Prefontaine Classic in Eugene. Graag zijn naam.

Goed zo !
sprong bij hoogspringen
© AlanSiegrist

Op 13 maart 2023 overleed een pionier uit het hoogspringen op zijn 76e. De Amerikaan introduceerde een revolutionaire techniek om richting de mat en de lat te lopen en te springen. Graag de naam van het type sprong dat je op de foto ziet.

Goed zo !

Welke Belgische doelman van Cercle Brugge overleed in 2022 op veel te vroege leeftijd aan de gevolgen van leukemie? Graag de volledige naam!

Goed zo !