Quizvragen series

221 resultaten

Quizvraag Series 4368

In 2007 zond één een televisieserie uit waarvan het verhaal zich afspeelt in de wereld van de fruitteelt in Haspengouw. Wat was de titel van deze serie die verwijst naar de ziekte van het hoofdpersonage Elisabeth Donkers?

Goed zo !
Quizvraag Series 4312

Van 2001 tot 2005 liep deze serie op de Nederlandse televisie. Ze is het vervolg op de gelijknamige film uit 2001. De reeks volgt discotheekgangers en proppers in het Spaanse Salou en in het Turkse Kusadasi. In de eerste drie seizoenen speelde ook Kürt Rogiers mee. Hoe heet deze serie die de acteurs maar al te graag zouden vergeten?

Goed zo !
Quizvraag Ketnet 4274

We zoeken een Britse animatieserie over een intelligent schaap, dat kleine avonturen beleeft op de boerderij waar hij woont. Het schaap is geen kuddedier, zoals de andere schapen en komt hierdoor regelmatig in bijzondere situaties terecht, samen met de boerderijhond Bitzer, de drie ondeugende biggen of de kudde. Naam graag van de serie die ook op Ketnet wordt uitgezonden en waarvan in 2015 een langspeelfilm verscheen.

Goed zo !
Bevelhebber Zorro

James Victor kreeg in 1990 een van de hoofdrollen in Zorro. Daarin speelde hij de dikke en domme bevelhebber van het leger in Los Angeles. Hij is zowel een vriend als vijand van Zorro. Wat was de naam van zijn personage?

Goed zo !

Wat is de naam van dit wezen, dat de hoofdrol speelde in de gelijknamige tv-serie van eind de jaren tachtig?

Goed zo !
Quizvraag Series 4131

We zoeken de naam van de vrij recente tv-serie over een historische Spaanse familie. Deze familie had veel invloed in het Italië van de 15de en 16de eeuw. Zo bracht hun familie onder andere twee pausen voort, van wie acteur Jeremy Irons er één vertolkt, namelijk Paus Alexander VI. De serie liep van 2011, maar werd geannuleerd in 2013 na het derde seizoen. Voor de kenners onder ons: langs de Zuidkaai in Izegem ligt een stripclub die een gelijkaardige naam draagt.

Goed zo !
Quizvraag Game of Thrones 4103

Hoewel de tv-serie Game of Thrones als fantasy wordt bestempeld, baseerde auteur George R.R. Martin zich voor zijn boeken ook op historische gebeurtenissen. Zo is de machtsstrijd tussen de verschillende facties in Westeros sterk geïnspireerd op een gelijkaardig conflict in het Engeland van de 15de eeuw. Toen werd de strijd voornamelijk uitgevochten tussen twee koninklijke facties, namelijk the House of York en the House of Lancaster. Die laatsten wonnen uiteindelijk de oorlog en Henry Tudor werd gekroond tot Koning Henry de Achtste. Wij zoeken de naam waaronder deze burgeroorlog bekend staat. De naam is afgeleid van de emblemen die beide houses droegen. En ook in Game of Thrones draagt een van de huizen dit embleem.

Goed zo !
Netflix animatieserie

Netflix in 2014, het was me wat. Zo was er voor het eerst een animatieserie te zien die kan gecatigoreerd worden als tragikomisch. We zien hier een afbeelding. Hoe heet deze serie?

Goed zo !

Een misdaadreeks van het Amerikaanse CBS dat bij ons op VIER voor het eerst het licht zag. De serie volgt een team van een overheidsorganisatie die als recherche optreedt binnen de Amerikaanse marine. Verhaal speelt zich af rond de rechtlijnige en charismatische Leroy Jethro Gibbs. We zijn op zoek naar de naam van de serie.

Goed zo !

Full House was een Amerikaanse komische televisieserie, die van 1987 tot 1995 door ABC werd uitgezonden. Er was 1 personage die altijd 'Have Mercy' zei. Wie?

Goed zo !

Hoe heet deze tweeling uit Beverly Hills 90210?

Goed zo !
Quizvraag Series 3914
© Wikipedia

De dag is een Vlaamse drama serie die het verhaal vertelt van een extreem goed voorbereide gijzeling in een bankkantoor. Sinds 10 januari is deze serie te zien op VT4. De serie is bedacht door Jonas Geirnaert en zijn partner. Wat is de naam van zijn partner?

Goed zo !
Quizvraag Thuis 3884

Ook televisieseries schuwen het moorden niet, zo ook de makers van thuis. Welke door Marijke Hofkens gespeeld personage verongelukte in 2012 in Mexico, wellicht door toedoen van haar vroegere echtgenoot Luc Bomans. De twee runden vroeger een sanitair bedrijf en hebben samen een zoon, genaamd Lowie Bomans. Hoe heet het personage dat gespeeld werd door Marijke Hofkens?

Goed zo !

Na 38 jaar verschijnen de kampioenen nog regelmatig op ons scherm of in de media. Ze brachten in december 2017 een nieuwe film uit: FC de Kampioenen 3: Forever. Maar weten jullie ook de echte naam van Pol De Tremmerie?

Goed zo !

Hoe heet deze Zwarte hengst uit de gelijknamige serie die gebaseerd is op een boek van Anna Sewell?

Goed zo !