Quizvragen series

221 resultaten

Quizvraag Series 6594

David neemt het op tegen de lokale industrieel Oskar Dias en zijn bedrijf Af-Val, dat de wijk Rupsentros in Holebeek ernstig vervuilt. De milieuactivist in bruine jumpsuit coördineert zijn acties vanuit het landhuis Belmont en heeft een blauwe volkswagenbus met wit dak. Over welke 13-delige televisiereeks uit de jaren '70 hebben we het hier?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 6472
© THMS.nl

Deze Amerikaanse acteur speelde reeds in tal van series, met als uitschieters zijn rol van F.B.I. Assistant Director Kendall in Alias en uiteraard die van John Locke in Lost. In 2017 kon u hem bezig zien als presentator van de documentaire serie Mysteries of the Missing op Discovery Science. Zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Series 6433

Deze Britse legerkapitein is een fictief personage uit de boeken van Agatha Christie. Hij raakt gewond in de oorlog en keert terug naar Engeland. Daar leert hij Hercule Poirot kennen en hij wordt zijn assistent. In de tv-serie Agatha Christie's Poirot, die liep van 1989-2013, werd zijn personage vertolkt door Hugh Fraser. Naam van dit personage?

Goed zo !
Quizvraag Series 6415

We zoeken een Vlaams, komisch televisieprogramma voor jongeren. Het combineerde een sitcom met een sketchprogramma. Het liep van 1994 tot 1996 op TV1. De serie verkreeg een cultstatus en maakte acteur en scenarist Bart De Pauw bekend in Vlaanderen. De serie speelt zich af in de telefooncentrale van een jeugdhulpdienst: de "Jongerenfoon", waar vijf jonge, enthousiaste vrijwilligers telefoontjes van jongeren met problemen beantwoorden.

Goed zo !
Quizvraag Series 6405

We zoeken een reeks gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood. Het eerste seizoen ging van start op 26 april 2017 bij de streaming dienst Hulu. Het is tevens de eerste serie van een streaming dienst die bekroond werd met zowel een Emmy Award als de Golden globe. De hoofdrol wordt vertolkt door Elizabeth Moss.

Goed zo !
Quizvraag Series 6204

De Call Boys zijn sinds september 2019 terug te zien op de TV. We zijn op zoek naar de naam van de uitkijktoren en toeristische attractie in de Vlaams- Brabantse gemeente Tielt-Winge, die in de nacht van 29 juni op 30 juni 2018 beschadigd raakte door vandalen die een groot deel ervan in brand stak. We kennen de toren vooral uit de Vlaamse serie Callboys.

Goed zo !
Quizvraag Netflilx 6181

Black Mirror is een Britse televisieserie, waarvan iedere aflevering een andere cast en een losstaande verhaallijn heeft. Overkoepelend thema van Black Mirror vormen de snelle technologische ontwikkelingen in de 21e eeuw, mogelijke verdere ontwikkelingen en hoe deze de werkelijkheid beïnvloeden. Maar wie is de bedenker en schrijver van Black Mirror?

Goed zo !
Quizvraag Series 6150

Alles speelt zich af in Ravenburg, op de redactie van De Ravenburgse Post, eigendom van de excentrieke Jonathan Hiks, later opgevolgd door zijn dochter Ilse Hiks. De Ravenburgse Post is in feite een dekmantel voor de organisatie waar mensen met problemen een brief naartoe kunnen schrijven en worden dan eventueel geholpen. Het team bestaat uit Jonathan Hiks (en later Ilse Hiks), Bodo, (en later Waldo), Pol en Jessie. De vergaderingen gaan steevast door in Het Melkhuisje, dat met een verborgen lift verbonden is met het bureau van Hiks. De serie kreeg in 1994 op zijn beurt een spin-off genaamd Interflix. Wat is de naam van deze serie?

Goed zo !
Quizvraag Series 6147

We zoeken een personage uit de serie Family Guy. Het gaat over een bejaarde homofiele pedofiel die verderop in de straat woont. Hij is bijzonder geïnteresseerd in Chris. Hij heeft een hoge, zachte verwijfde stem en spreekt medeklinkers sissend uit met een hoge fluittoon. Hij komt regelmatig voor in de serie, en draagt dan een lichtblauwe badjas met slippers. Hij heeft een lamme hond genaamd Jesse en maakt wandelingen met een ouderwets looprek. Ook maakt hij vaak ongepaste, seksueel getinte opmerkingen naar tienerjongens. Van zijn geschiedenis is niet veel bekend, maar er wordt aangenomen dat hij heeft veel heeft rondgehangen bij schoolpleinen. Ook was bij een veteraan ten tijden van de Tweede Wereldoorlog.

Goed zo !
Quizvraag Series 6145

TV-geschiedenis: Iedereen kent waarschijnlijk nog het TV-programma uit de jaren negentig ‘Baywatch’ waarin wulpse dames in rode badpakken het strand bewaakten. Er zaten ook sommige gebruinde mannen in deze serie. Hoe heette het personage van David Hasselhof in de serie?

Goed zo !
Quizvraag Series 6029

Ik lees de namen van de personages van een bepaalde serie voor en jullie geven ons welke serie we zoeken? We laten natuurlijk het hoofdpersonage weg.

  • Rollo Lothbruck
  • Floki
  • Ivar Ragnarsson
  • Aethelstan
  • Odo
Welke reeks zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Studio 100 6020

Voor de jongere generatie zal dit een eenvoudige vraag zijn. Megamindy, een heldin die alle boeven de baas kan staat onder het bewind in het commissariaat van een andere baas. De indolente en ijdele commissaris, grotendeels vertolkt door sjarel Branckaets heeft een naam die naadloos in deze themaronde past. Welke?

Goed zo !
Quizvraag Netflix 6017

B. Eveneens 7 seizoenen werden ons geschonken van het goeie 'Orange is the new black'. Die reeks is gebaseerd op de autobiografie met dezelfde titel van een Amerikaanse vrouw die daarin haar wedervaren in de Amerikaanse petoet te boek stelt. Graag haar naam?

Goed zo !

A. U hoort de 'theme song' uit de begingeneriek van een bekende Amerikaanse serie, afgeklokt op 7 seizoenen. Welke?

Goed zo !
Quizvraag Series 5972

14) Welke TV-serie herken je hier?

Goed zo !