Quizvragen politiek

288 resultaten

Deze partij was de voorloper van Vivant van Roland Duchâtelet. Het was één van de vele protestpartijen die ontstonden in de tweede helft van de jaren 90. De partij nam deel aan de verkiezingen van 1995 en haalde toen 0,7 % van de stemmen. Hoe heette deze partij?

Goed zo !
Quizvraag Politiek 7397
© Beau Poncelet

Na de commotie tijdens afgelopen carnaval (2019) in Aalst over een praalwagen met Joodse karikaturen, werd de burgemeester op het matje geroepen door Unesco. Dat was blijkbaar geen vruchtbaar gesprek, want begin deze maand liet de burgemeester weten dat hij beroemde carnavalsfeest in zijn stad zelf laat schrappen als Unesco-werelderfgoed, anticiperend op een beslissing in die zin door Unesco later deze maand. Wie is deze burgemeester van de bekendste carnavalstad van Vlaanderen?

Goed zo !
Quizvraag Australië 7380
© Kristy Robinson

Australië stond eind 2019, begin 2020, in brand. Door zijn aanpak in deze natuurramp, lag de premier van Australië onder vuur. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Sinds de laatste parlementsverkiezingen heeft nva het communotaire terug helemaal bovenaan hun politieke agenda geplaatst. Toen ze enkele jaren gelden in de regering stapten was dit veel minder het geval. Dit tot groot ongenoegen van deze 2 Vlaams nationalisten van het eerste uur. Zij richtten uit fustratie een 2-mans partij. Wat was de naam van deze partij?

Goed zo !
Quizvraag Iran 7329

Een premie van 80 miljoen werd er op het hoofd gezet van Donald Trump, nadat hij deze generaal van Iran om het leven bracht met een drone-aanval. Wat is de naam van deze Iraans generaal?

Goed zo !
Quizvraag Politiek 7324

Op 10 augustus 2019 raakte bekend dat Bart de Wever voor het samenstellen van de Vlaamse regering zou kiezen voor de Zweedse coalitie. Een samenwerking tussen NVA, CD&V en Open VLD. Een alternatief was de zogeheten Bourgondische coalitie met NVA, Open VLD en SPA. Een derde mogelijkheid om een meerderheid te vormen was regeren samen met NVA, CD&V en SPA. Maar hoe heet deze laatste samenstelling?

Goed zo !
Quizvraag Amerika Amerikaanse presidenten 7212

Een korte vraag: hoe heet de jaarlijkse toespraak van de Amerikaanse president tot de leden van het Amerikaanse congres waarin de toestand van het land geschetst wordt? Onder meer plannen en politieke doelstellingen voor het komende jaar worden hierin bekend gemaakt.

Goed zo !
Quizvraag Politiek 7193

De gezochte persoon was een Amerikaanse financier, veelvuldig miljonair en veroordeeld zedendelinquent. Op 10 augustus 2019 werd hij dood aangetroffen in zijn cel in het MCC New York. Of het moord of zelfmoord was is nog in onderzoek. In de nieuwe podcast ‘ ...: Devil in the Darkness’, gereleased in september, komt heel wat nieuwe informatie aan het licht. Heel wat getuigen deelden voor het eerst hun ervaringen met de van kindermisbruik verdachte miljardair delen. Hoe heet deze man?

Goed zo !

Welke ex-president van Amerika maakt hier reclame voor de sigaretten van Chesterfield?

Goed zo !

“Je bent de eerste Vlaamse socialist die een verkiezing wint in een tiental jaar” zo werd de kersverse partijleider van de SPa ontvangen in de Ideale Wereld nadat hij de voorzittersverkiezingen van zijn partij had gewonnen. Hoe heet de jongste partijvoorzitter ooit.

Goed zo !
Quizvraag Politiek 7125
© Philafrenzy

In West-Europa kennen we sinds de Tweede wereldoorlog de langste periode van vrede sinds mensenheugenis. De Europese Unie slaat zichzelf (misschien wel terecht) op de borst als garantie voor vrede op het oude continent. Aan de overkant van het kanaal lijken de Brexiteers hier weinig van onder de indruk en willen zo snel mogelijk uit de Unie. De gemoederen tussen Brexiteers en Remainers laaien vaak hoog op en kende in 2006 in aanloop voor het referendum een dieptepunt toen een Labourparlementslid vermoord werd omwille van haar pro-Europa campagne. We zoeken de naam van deze Britse politica.

Goed zo !
Quizvraag Brazilië Presidenten 7094
© Wikipedia

Het Amazoneregenwoud werd ooit de longen van de wereld genoemd. Tegenwoordig teisteren enorme branden het gebied met alle gevolgen vandien. Vaak zijn deze branden veroorzaakt door de boeren die opgehitst worden om meer in te zetten op landbouw en ontginning van natuurlijke grondstoffen in het regenwoud. De huidige Braziliaanse president wil hiermee de economie in zijn land terug doen heropleven. Niet iedereen is het hiermee eens waardoor hij de laatste weken vaak de wind van voren kreeg vanwege zijn milieubeleid en lakse aanpak van deze branden. Geef ons de naam van deze Braziliaanse president.

Goed zo !
Quizvraag Politiek 7083
© UK Parliament

Er is de afgelopen maanden veel spektakel te zien geweest in het Brits parlement. Vooral dan in het Lagerhuis waren er bitsige debatten. Hoe noemen de Britten hun Lagerhuis, wat is dus de Engelse naam?

Goed zo !
Quizvraag Politiek 7081
© Eguns

De Vlaamse regeringsvorming liet afgelopen zomer even op zich wachten. Er was echter een verrassende nieuwkomer als minister voor CD&V. Deze 37-jarige minister heeft de bevoegdheden gekregen voor Brussel, Jeugd en Media. Wat is zijn naam? (enkel familienaam)

Goed zo !

Wie was de partijvoorzitter van Vlaams Belang tussen 2008 en 2012?

Goed zo !