Quizvraag Politiek 3722

Welke Franse republikeinse presidentskandidaat kwam in opspraak nadat gelekt werd dat hij zijn vrouw een maandelijks salaris zou uitbetaald hebben van € 5.000 voor een symbolische functie als literair adviseur. Hij gaf aan dat hij zijn presidentskandidatuur zou staken indien hij onderwerp werd van een justitieel onderzoek, maar besliste toen het echt zover kwam om toch in de race te blijven. Welke republikeinse presidentskandidaat zoeken we hier?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Bron quizvraag: Het verstand van Nevele 2017

Quizvraag Politiek 3717

We geven het toe, de volgende link is een beetje vergezocht, afhankelijk waar je vandaan komt. Wie is in onze federale regering Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel, toegevoegd aan de minister belast met Buitenlandse Handel?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: Quiz Steinerschool Gent 2018

De Dioxinecrisis was een voedselschandaal dat losbrak in België in het voorjaar van 1999, waarbij bleek dat de giftige stof dioxine in de voedselketen was geraakt. De verantwoordelijke ministers hadden geprobeerd de omvang van het probleem stil te houden.Naast Karel Pinxten nam ook de minister van volksgezondheid ontslag. Wat was de naam van deze minister van volksgezondheid?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: KBO Ename 2018

Quizvraag Politiek 3521

Wat was de naam van deze Nederlands politicus. Hij was van 1966 tot 1986 de politiek leider van de Partij van de Arbeid en van 1973 tot 1977 minister-president van Nederland. In de ministerraad domineerde hij zeer sterk en was hij meer de felle vechter voor eigen standpunten dan de samenbindende leider.

Toon de eerste letter
De eerste letter: d


Bron quizvraag: KBO Ename 2018

Quizvraag Politiek 3482

Deze Amerikaanse geheime dienst werd opgericht door president Harry Truman in 1952. Ze is gespecialiseerd in het vergaren, afluisteren en analyseren van elektronische informatie uit communicatie via telefonie, internet en het ontcijferen via cryptoanalyse. Hoe heet deze geheime dienst?

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Bron quizvraag: Quiz van TTC De Pinte 2017

Quizvraag Politiek 3375

“De toekomst behoort ons niet toe, we lenen haar van onze kinderen”, een van de quotes die moet aanzetten tot een meer bewuste houding op het vlak van het leefmilieu, waarbij kranten verbranden op de BBQ laag in aanzien staat Matty. Nu goed, er komt ook nog een vraag We zoeken de naam van een Amerikaans vice-president en kandidaat president, die na zijn politieke loopbaan zich wijdde aan de strijd tegen global warming. Met zijn documentaire film ‘An Inconvenient Truth” scheerde hij in 2005, hij kreeg de nobelprijs voor de vrede in 2007 omwille van zijn strijd tegen de broeikasgassen.

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Bron quizvraag: 9e Young Ones quiz

Quizvraag Politiek 3337

Na de honderdjarige oorlog, een reeks oorlogen tussen 1337 en 1453 zou je denken dat de mensheid zijn buik vol had van al dat vechten. Ook veel later na de eerste en de tweede wereldoorlog in de vorige eeuw klonk de roep om vrede steeds luider. Om dit nobel ideaal te ondersteunen werd in 1920 de Volkenbond opgericht en 1946 werd deze omgevormd tot de Verenigde Naties. Wie is vandaag de secretaris-generaal of zo u wil de baas van de verenigde naties en moet proberen de Trumps en Kim Jung-Uns van deze tijd tot kalmte oproepen.

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Bron quizvraag: 9e Young Ones quiz

Quizvraag Politiek 3335

Met de aanstelling van Donald Trump leek het einde van de mensheid nabij of konden we ons toch aan wat vuurwerk verwachten. Een job als trainer in de Belgische voetbalcompetitie heeft tegenwoordig meer werkzekerheid dan een job in het Witte Huis: Spicer, Scaramucci, Basquiat, Flynn en Deare mochten al hun koffers pakken. Aan zijn vicepresident blijft Trump tot nu toe wel nog trouw. Hoe heet ook alweer de vicepresident van de Verenigde Staten die voorheen gouverneur van Indiana was.

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: 9e Young Ones quiz

Quizvraag Politiek 3330

Democratie is afkomstig uit de samenstelling van de Griekse woorden Demos wat “volk” betekent en kratein wat “heersen” betekent. Democratie is de heerschappij van het volk en werd al toegepast in het oude Athene, waar het volk kon beslissen over bepaalde wetten. Bij ons werken we niet met een rechtstreekse democratie maar kiezen we vertegenwoordigers die wetten kunnen maken en beleid mogen voeren. Alleen leidt de keuze van het volk niet altijd tot eenvoudige regeringsvorming. Hoewel Nederland recent met het kabinet Rutte 3 met 225 dagen een aardige poging deed om ons record te breken blijven wij als België in het Guinessbook of Records staan met de langste regeringsvorming ooit ter wereld. Na hoeveel dagen regeringsvorming werd op 6 december 2011 de ploeg di Rupo voorgesteld. U mag er 30 dagen naast zitten.

Toon de eerste letter
De eerste letter: 5


Bron quizvraag: 9e Young Ones quiz

Quizvraag Politiek 3296

De Amerikaanse president Donald Trump haalde begin januari 2018 uit op twitter naar Michael Wolff, de auteur van een boek over het leven in het Witte Huis sinds Trump er zijn intrek nam. Wat is de titel van dit boek?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Politiek 3278

Wat is de naam van deze vrolijke politieke figuur die tot driemaal toe premier van dit land was. 1 maal net voor de 2e wereldoorlog en nog 2 maal kort daarna? Hij had ook een belangrijke hand in het verzet tegen de terugkeer van Leopold III, de zogenaamde koningskwestie.

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Quiz der gekroonde tafelen 2017

Quizvraag Politiek 3221

Het scheelde geen haar of we waren haar kwijt, onze favoriete premier van het Verenigd koninkrijk Teresa May. Er waren namelijk concrete plannen om haar van het leven te beroven, daardoor verlaat ze dus beter niet onbewaakt haar ambtswoning. Weten jullie ook in welke straat deze ambtswoning gelegen is?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: Quiz der gekroonde tafelen 2017

Quizvraag Politiek 3211

Op 19 juni 2017 wint de partij opgericht door huidig president van Frankrijk Emmanuel Macron ook de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Onder welke naam staat deze partij bekend?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Bron quizvraag: Quiz der gekroonde tafelen 2017