Quizvragen ontspanning

171 resultaten

Quizvraag Ontspanning 2477

In 2008 kwam deze hype uit de 90’s opnieuw op de markt. Het spelletje had de vorm van een plastic ei en bevatte een kleine computer met een lcd-schermpje

Goed zo !
Quizvraag Spellen 2468

Wat is de naam van het spel dat bestaat uit een plankje op wieltjes en een speelvlak waarop letters en veelgebruikte woorden staan afgedrukt. Wanneer de deelnemers gezamenlijk het plankje over de letters bewegen kunnen antwoorden ontstaan op vooraf gestelde vragen. Wat is de naam van dit bord?

Goed zo !

We zoeken de naam voor het gebied op de grens tussen de gemeenten Maasmechelen en Dilsen-Stokkem. Sinds 30 juni 2013 fungeert het als zesde toegangspoort en hoofdpoort van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het gebied omvat twee schachtbokken, drie begroeide mijnterrils, uitgestrekte waterplassen, moerasachtig gebied, kreken en bospercelen Hoe noemt dit gebied?

Goed zo !
Quizvraag Nintendo Games Pokémon 2301

De rage van 2016 is ongetwijfeld Pokémon Go. Weten jullie de naam van deze Pokémon die zijn vijanden in slaap laten vallen door een bepaalde melodie te zingen?

Goed zo !
Quizvraag Games Nintendo Mario Bross 2290

Wat is de naam van deze videospelpersonage uiit de videospelserie Mario van Nintendo, die vaak de "dame in nood"-rol speelt in de avonturenserie? Ze is de menselijke prinses uit het fictieve Mushroom Kingdom, waar de vele spellen plaatsvinden.

Goed zo !
Quizvraag Games 2242

Tom-Tom, een holbewoner, dient zijn vriendin Tanya te bevrijden uit het kasteel van een monster. Hiervoor dient hij 8 gebieden te passeren die elk bestaan uit 4 levels. Van welke computerspelserie van Sega zien we hier Tom-Tom?

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 2054

Wat is het hoogste cijfer op een roulette?

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 2004

Wat is de naam van deze activiteit waarbij een persoon in een kunststof bal van een helling rolt?

Goed zo !
gezelschapsspel Klaus-Jürgen

Uit welke gezelschapsspel zien we hier een tegel? Het spel werd bedacht door Klaus-Jürgen Wrede, en wordt in België en Nederland uitgegeven door 999 Games.

Goed zo !

Hoe heet de door IBM ontworpen schaakcomputer? Deze computer werd bekend omdat hij twee matches tegen Garri Kasparov, de sterkste schaker ter wereld, speelde. Deze computer was de sterkste computer die ooit tegen een wereldkampioen speelde.

Goed zo !
Quizvraag Schaken IBM 1990

Dit spel is lange tijd een uitdaging gebleven voor computerprogramma's. Waar een schaakcomputer al in 1996 de regerend wereldkampioen kon verslaan, Deep Blue van IBM tegen Gary Kasparov, is men met dit spel pas in 2015 beland op een punt dat software ontwikkeld door DeepMind (en gekocht door Google) instaat was om de huidige Europees kampioen te verslaan. Hoe heet dit Oost-Aziatisch spel?

Goed zo !
Quizvraag Uitvinders 1903

In Brugge kunnen toeristen met dit ding op een vrij veilige manier de historische stad ontdekken. Vrij veilig, want Jimi Heselden, een 62-jarige multimiljonair en eigenaar van het Amerikaanse bedrijf dat deze gemotoriseerde steps maakt, reed er zelf mee van een rotsklif en donderde in een lagergelegen rivier. Hij overleefde het ongeval niet. Hoe heet dit maffe spul?

Goed zo !
Quizvraag Mario Bross Games Nintendo 1868

Dit is een slechterik en de aartsvijand van Mario en Luigi in de serie van Super Mario-videospellen. Hij is de leider en ook de sterkste van alle Koopa's. Wat is de naam van deze slechterik?

Goed zo !

Van welke spelletje dat vaak op smartphones wordt gespeeld zien we hieronder een screenshot?

Goed zo !
Quizvraag Stand Up Actrices BBC Awards 1848
© glastocabaret

Wat is de naam van deze Engelse actrice en buikspreekster? In 2002 won ze de BBC New Comedy Awards.

Goed zo !