Quizvragen ontspanning

171 resultaten

Quizvraag Tennis 3243

Wie in zijn jeugd niet altijd kon rekenen op speelkameraadjes moest zich vaak behelpen met volgend speeltoestel. Het is simpelweg een zwaar gewicht waaraan een tennisbal met een rekker is verbonden. In het Engels wordt het ook wel peddle bal genoemd maar wat is de Nederlands, Franse en Duitse benaming? we zoeken dus 1 benaming!

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 3228

We zijn op zoek naar de naam van een liftwedstrijd voor het eerst georganiseerd vanuit Gent in 2010 waarin deelnemers zo snel mogelijk verschillende etappes al liftend moeten afleggen. Na iedere etappe worden de deelnemers verrast met een optreden van verschillende artiesten.

Goed zo !

In veel computerprogramma’s van onder meer Google en Microsoft kunnen we een verborgen spel vinden. Door het uitvoeren van een aantal handelingen kan het zijn dat je plots in een vliegsimulator terecht komt of zoals bij Android het geval een spelletje Flappy Bird kan spelen. Maar hoe heten deze verborgen spelletjes?

Goed zo !
Quizvraag Spellen 3217

Wat is de naam van dit gezelschapsspel van MB?

Goed zo !
Quizvraag Spellen Speelgoed 3105

In dit Duitse bordspel is het de bedoeling om grondstoffen te kweken en met de opbrengsten straten, dorpen en steden te bouwen. Wie het eerst het nodige aantal overwinningspunten haalt, wint. Het spel is uitgebracht in 1995 en won meteen een aantal prestigieuze prijzen. Er bestaan inmiddels ook verschillende uitbreidingen. Welk bordspel zoeken wij?

Goed zo !
Quizvraag Speelgoed 3059

We zoeken een Britse producent van modelauto's. Het was onderdeel van het Meccano-concern. Het bedrijf maakte auto's van zamak in ongeveer de schaal 1:43. Eind jaren 70 verloor het meer en meer terrein en ten slotte ging het bedrijf failliet. De merknaam werd in de jaren 80 gekocht door Matchbox. Ondertussen is het onderdeel van Mattel. Welk merk zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Speelgoed 2985

Kinderen zijn of waren er zot van en ook volwassenen durven er al eens hun tijd mee te verdrijven. Hoe heet het speeltje, dat jullie hier ‘in actie’ zien en plotseling razend populair werd?

Goed zo !

Een vraag voor de gamers onder jullie. We zijn op zoek naar de naam van deze blauwe egel met rode schoenen. Hij werd ontwikkelt als mascotte van Sega, een Japans bedrijf dat onder meer computerspellen ontwikkelt, als antwoord op Mario van Nintendo. Weten jullie hoe hij heet?

Goed zo !

Elke vier jaar komen de scouts in de leeftijd van 14 tot 17 jaar van over de gehele wereld samen op één plaats. Bij elke editie wijzigt de plaats van samenkomst. De eerste editie werd in 1920 gehouden in Londen. In 2015 was Kirara-hama in Japan aan de beurt. Hoe heet deze bijeenkomst?

Goed zo !
Quizvraag Kaartspellen 2817

De term ‘grand slam’ komt niet uit het tennis, maar wel uit het kaarten. De term verwijst immers naar het behalen van alle slagen door één speler, te vergelijken met een solo slim in het wiezen of kleurenwiezen. Wij willen graag weten van welk kaartspel de term grand slam afkomstig is.

Goed zo !
Quizvraag Spellen 2747

Spelproducent Hasbro had een online stemming georganiseerd over de toekomst van de iconische pionnen in het vastgoedspel. Ruim vier miljoen Monopolyspelers wereldwijd hebben de toekomst van een pion beslecht. Welke pionnen zullen na meer dan 80 jaar verdwijnen?

Goed zo !
Quizvraag Speelgoed 2667

Met de boodschap ‘Schoonheid en Liefde’ kwam deze pop op de markt in 1974. Kennen jullie nog de naam van deze speelgoedlijn?

Goed zo !
Quizvraag Games 2665

Lang leve de spelletjes uit de jaren 90. Via een luik in het plafond werden deze mannetjes in een 'level' gedropt. Het doel was om zoveel mogelijk van deze mannetjes naar de uitgang te brengen. Wat is de naam van dit spelletje?

Goed zo !
Quizvraag Speelgoed 2659

Bot of metalen klompjes had je vroeger nodig op de speelplaats voor dit spel. De klompjes worden in de hand genomen, opgegooid en weer opgevangen. Welke naam gebruikten we voor deze klompjes?

Goed zo !
Quizvraag Speelgoed 2618

We zoeken de naam van een Amerikaanse bouwer van modelauto's. Het is een onderdeel van het Mattel-concern en staat ook bekend om zijn speelgoedracebanen. Wat is de naam van dit speelgoed?

Goed zo !