Quizvragen muziek

405 resultaten

Quizvraag Muziek 7876

Het wereldrecord voor het meeste woorden spitten in 30 seconden staat sinds januari 2020 op naam van Eminem. Maar liefst 229 woorden rapt hij in 30 seconden. In welk nummer doet hij dit?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7872
© Eric The Fish

Deze Britse popzanger en televisiepersoonlijkheid verloor het leven in januari 2020. Hij was de leadzanger van de groep die het liedje 'You'll never walk alone' bekend maakte. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7861

White Christmas, geschreven door Irving Berlin, is de meest verkochte kerstplaat aller tijden. Irving Berlin schreef het nummer rond 1940, maar het werd voor het eerst gezongen in het openbaar tijdens een NBC-radioprogramma op kerstdag 1941. Wie zong dit lied?

Goed zo !
uitvoerder Jerusalema

Het Zuid-Afrikaans nummer Jerusalema is ondertussen een wereldhit dankzij het aanstekelijk dansje. Het is super populair op TikTok. Weet jij van welke Zuid-Afrikaanse DJ dit nummer is?

Goed zo !
zanger

Op 11 augustus 2020 moesten we afscheid nemen van deze Amerikaanse zanger. Zijn grootste succes had hij met het liedje 'If I had a hammer'. Wat is de naam van deze zanger?

Goed zo !
Quizvraag Eurosong 7815

Daði og Gagnamagnið, probeer het maar eens uit te spreken. Het zijn de winnaar van het Eurovisiesongfestival 2020. Met 434 punten kroont IJsland zich tot winnaar van Eurostream 2020, de virtuele vervanger van het Eurovisiesongfestival. Wat is de titel van het winnende nummer?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7775

We zoeken de geboortenaam van deze Amerikaans fotograaf en muzikant. Ze was voornamelijk bekend om haar huwelijk met ex-beatle Paul McCartney met wie ze samen speelde in de succesvolle band Wings. Ze was een voorvechtster van dierenrechten.

Goed zo !
Quizvraag Festivals 7742

We zoeken de naam van een openluchtfestival in Mechelen dat jaarlijks eind augustus plaatsvindt. Het hoofdpodium bevindt zich op de Grote Markt en de zijpodia op de Botermarkt en de IJzerenleen.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7733
© Jim Summaria

Wat was de naam van deze drummer van de rockgroep The Who? Hij werd beschouwd als één van de drummers uit de Rock-'n-rollmuziek die tegelijk origineel en controversieel waren.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7709

We zoeken een term voor het pianospelen waarbij 2 pianisten betrokken zijn. Twee spelers nemen plaats aan één piano, waarbij de ene speler de hogere registers van de piano bespeelt en de andere speler de basregisters.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7692
© Marcel Antonisse

Wat was de naam van deze Nederlandse zangeres, actrice en presentatrice die in mei 2019 overleed?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7670
© Anefo

Deze Nederlandse zangere is overleden op 78 jarige leeftijd. Ze zong veel vertaalde nummers van Jacques Brel en werkte vaak samen met Ramses Shaffy. Met hem boekte ze haar grootste succes: "Pastorale". Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7581

Claude François was een bekende Franse artiest en muzikant. In 2012 kwam er ook een film uit over hem. De film volgt het leven van de zanger vanaf zijn jeugd in Egypte in de jaren 1940 tot zijn dood in 1978. De rol van Claude Francois werd gespeeld door de Belgische acteur Jérémie Renier. Maar weten jullie ook de naam waarmee de film uitgebracht werd in Europa? Het helpt vast als ik zeg dat Claude François er vaak werd met aangesproken.

Goed zo !

Puccini is een onwaarschijnlijk getalenteerde en bekende componist. Veel van zijn opera’s zullen hoogvliegers blijken. Ook de opera die wij zoeken. De Opera beleefde trouwens zijn première op 1 februari 1896 in het Teatro Regio in Turijn. We fietsen even door het verhaal: Een jonge dichter, Rodolfo, woont samen met een schilder, Marcello, een musicus, Schaunard, en een filosoof, Colline, op een etage in de binnenstad van Parijs. Zij maken vanalles mee. De grondtoon is de verstikkende armoede in de hoofdstad. Maar ook de liefde. Spoiler: op het einde sterft mimi. Welke opera zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7509

Welke naam bestaat er voor een muziekensemble van acht muziekinstrumenten of zangstemmen, of een daarvoor geschreven compositie? De term wordt ook gebruikt om een eenheid van 8 bits computergeheugen aan te duiden.

Goed zo !