Quizvragen muziek

405 resultaten

Grammy voor “Best Metal Performance”
© Tilly antoine

Op 15 juni zal de Stenehei in Dessel voor de 26ste keer daveren op zijn grondvesten. Graspop wist ondertussen deze groep te strikken als afsluiter voor hun eerste dag. Sinds de release van hun eerste plaat ‘Opus Eponymous’ in 2010 gaat het hard voor Papa Emeritus en zijn Nameless Ghouls. Het duistere gezelschap bracht intussen nog vier platen uit, die stuk voor stuk als klassiekers in het genre beschouwd kunnen worden. Daarnaast won de band een Grammy voor “Best Metal Performance” en veroverden ze de wereld met hun theatrale liveshows. Afspraak met de duivel op donderdag 15 juni aan de North Stage!

Goed zo !
Spotify willekeurige volgorde

“We maken onze albums niet zonder reden met zoveel zorg en denken ook niet voor niets na over de liedjesvolgorde. Onze kunst vertelt een verhaal en die verhalen moeten beluisterd worden zoals ze bedoeld zijn. Dank je wel voor het luisteren, Spotify.” De muziekdienst reageerde vervolgens met: “Alles voor jou”. Voor welke artiest(e) heeft Spotify - zij het tijdelijk - de mogelijkheid verwijderd om een album op willekeurige volgorde af te spelen? Sinds augustus 2022 is deze maatregel enkel nog van toepassing op gratis accounts.

Goed zo !
album Now and Then

Je ziet Stanley’s Soul Station. Dit nevenproject van de man met het witte jasje, brengt oude soulnummers opnieuw tot leven. Hun eerste album ‘Now and Then’ werd door AllMusic meteen met vier sterren bedacht, het staat dan ook vol krakers van The Spinners, Smokey Robinson, Al Greene, The Temptations… We kennen de zanger al verscheidene decennia onder de naam van Star Child als frontman van een andere groep. Welke?

Goed zo !
frontman Faithless

Hij worstelde al een tijdje met gezondheidsproblemen en overleed op Kerstavond. Samen met Sister Bliss en Rolo richtte hij de danceformatie Faithless op waarvan hij frontman was. Je mag nog even genieten van zijn stem terwijl je zijn naam opschrijft. Zowel zijn echte naam als zijn artiestennaam keuren we goed.

Goed zo !
band Marc Feld

U herkent ‘The dinosaur game’. Dit spel werd ontwikkeld door Google om u het wachten aangenamer te maken. Je speelt het spelletje immers als je moet wachten op een internetverbinding. De dinosaurus was oorspronkelijk bedoeld als grapje: geen internet hebben, staat volgens Google immers gelijk aan leven in prehistorische tijden. Google noemde het spel tijdens de ontwikkeling ‘Project Bolan’, weer een grapje, verwijzend naar een zekere Marc Feld. Jij schrijft de naam op van zijn band.

Goed zo !

De muziekstijl die we zoeken, kunnen we omschrijven als een subgenre van hiphop. Eén van de bekendste figuren in de scene is Chief Keef. Als we op zoek gaan naar de oorsprong van deze stijl komen we snel uit in het ondergrondse Chicago waar criminaliteit, moord en bendeoorlogen schering en inslag zijn. De naam verwijst dan ook letterlijk naar het plegen van geweld. Welke muziekstijl zoeken we?

Goed zo !
Funko poppetjes

Funko is een bedrijf dat in haar eigen stijl poppetjes maakt van celebrities, zowel bestaande als gecreëerde. Wie herken je hier?

Goed zo !
nieuwe musical Studio 100

In december 2022 gingn in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs een nieuwe musical in première. Met Gert Verhulst, James Cooke, Jonas Van Geel en Jelle Cleymans maakt de musical een muzikale en humoristische reis doorheen het rijke oeuvre en de allergrootste hits van een icoon uit de Vlaamse muziekgeschiedenis: Will Tura! De titel is dezelfde als een bekende hit van Will Tura uit 1984. Wat is die titel?

Goed zo !
heads will roll

De remix ‘heads will roll’ werd door de Canadese DJ A-Trak nummer één in de nationale en internationale hitlijsten. Van welke New Yorkse indie rockband is het origineel?

Goed zo !
album The Beatles

Wat is de titel van het achtste studioalbum van de Engelse rockband The Beatles, uitgebracht in 1967, dat algemeen wordt beschouwd als een van de grootste en meest invloedrijke albums in de geschiedenis van de populaire muziek, en dat een iconische hoesontwerp heeft van Peter Blake en Jann Haworth?

Goed zo !
Green Green Grass

Green green grass, is een nummer van een Britse singer-songwriter van 28 jaar. Hij had eerder hits met Budapest en Shotgun, die wereldwijd veel succes kenden. Deze zomer was hij een van de headliners op Pukkelpop. Wat is de naam van deze singer-songwriter?

Goed zo !
overleden Maxi Jazz

Op 23 december 2022 kregen we het jammerlijke nieuws te horen dat Maxi Jazz, de frontman van de dancegroep Faithless, overleden is. Weet je zijn echte naam?

Goed zo !
Vader Abraham
© G.Lanting

De man die u hier ziet, overleed in november 2022. Als vader Abraham zette hij het Nederlandse lichte lied en de smurfen op de kaart. We vragen naar zijn echte naam.

Goed zo !
rockband uit 2022

Voor deze vraag zoeken we een rockband uit de V.S., opgericht in 2002. Brandon Flowers is de leadzanger van de band. In 2005 braken zij, mede dankzij de vele aandacht voor indie, door. Hun singles Mr. Brightside en Somebody Told Me.

Goed zo !
Eurosongfestival Oekraïne

Zoals verwacht won Oekraïne het Eurovisiesongfestival 2022 in Italië. De folk-rapgroep Kalush Orchestra mocht zicht uitroepen tot winnaars. Met welk liedje wonnen ze?

Goed zo !