Quizvragen muziek

405 resultaten

Wat is de term voor een stuk tekst of muziekstuk dat aan het begin van een verhaal, toneel- of muziekstuk komt. Het kan de inleiding van een boek of een toneelstuk vormen dat bestaat uit een korte, inleidende tekst die aangeeft waarom het boek of toneelstuk is geschreven, of verhaalt wat er aan de handeling is voorafgegaan.

Goed zo !

Donald Glover is een manusje van alles, hij is niet alleen acteur maar ook schrijver, producer, regisseur, stand-up comedian, rapper, zanger, dj en songwriter. Hij bracht o.a. het lied “This is America”. Het nummer gaat in op de bredere kwestie van vuurwapengeweld en het hoge aantal massaschietpartijen in de Verenigde Staten, samen met langdurig racisme en discriminatie tegen Afro-Amerikanen. Maar onder welk alias is hij beter bekend in de muziekwereld?

Goed zo !

Jeanne Deckers zegt jullie waarschijnlijk weinig, maar als we het over het nummer ‘Dominique’ hebben, een nummer dat ooit 4 weken in de amerikaanse hitparade op nr 1 heeft gestaan (in 1963 wel te verstaan), zou dit normaal een belletje moeten doen rinkelen… maar wat is de artiestennaam van Jeanne Deckers, de zangeres werd ook wel ‘the singin nun’ genoemd?

Goed zo !
Quizvraag Canada 5199
© Glenn Francis

We zijn op zoek naar een Canadese zangeres. Haar doorbraak hit geven we niet mee, dat zou te gemakkelijk zijn. Ze heeft in 2015 te horen gekregen dat ze de ziekte van Lyme heeft en in haar single “Head above Water” zingt ze over de strijd tegen deze ziekte. Wie bespreken we hier? Graag zowel voor- als achternaam.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 5197
© P. Thijssen

Joost Zweegers, een naam die niet voor iedereen onmiddellijk en belletje zal doen rinkelen, maar “Never Back Down” en “The Best is Yet to Come” zeggen je hopelijk meer. Wat is de artiestennaam van Joost Zweegers?

Goed zo !

Johnny Cash kennen we allemaal. Maar in het lied “Jackson” horen we zijn vrouw nadrukkelijk meezingen. Ze schreef ook het lied “Ring of Fire”. Wie was de tweede vrouw van Johnny Cash? wat was haar oorspronkelijke voor- en achternaam?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 5186
© Martin Fjellanger

Eurosong 2019 is gewonnen door de topfavoriet. Het is de eerste overwinning voor Nederland in 44 jaar. Deze zanger won met zijn liedje 'Arcade'. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 5183
© EverJean

Kennen jullie de echte naam van Axelle Red? We zoeken zowel voor- als achternaam.

Goed zo !

We zoeken de naam van een Duitse componist en producent van filmmuziek. Hij is één van de bekendste filmcomponisten van de moderne filmmuziek. Zo componeerde hij muziek voor meer dan 150 soundtracks waaronder Gladiator, Pirates of the Carribean en The Lion King. Voor deze laatste soundtrack won hij een Oscar. Wat is de naam van deze Duitse componist?

Goed zo !

Will Tura, Rocco Granata, Stromae, Sergio en de Strangers hebben gemeen dat ze de Rode Duivels voorzien hebben van een WK-lied. In 2018 was oorspronkelijk de eer weggelegd voor een Franstalige rapper. Graag zijn artiestennaam.

Goed zo !

Op 4 maart van dit jaar (2019) werd de 49-jarige Britse zanger Keith Flint dood aangetroffen in zijn woning. Volgens verschillende bronnen zou er sprake zijn van zelfdoding. Van welke Britse dancegroep was hij de frontman?

Goed zo !

Welke televisiezender ontpopte zichzelf tot pionier door in 1981 non stop videoclips uit te zenden. Gevoel voor ironie hadden ze in elk geval want het eerste lied dat werd afgespeeld was “Video Killed The Radio Star” van Buggles.

Goed zo !

Op welke radiozender kan je elk jaar luisteren naar 66 Metal nummers die werden verkozen tot de Zwaarste lijst?

Goed zo !

‘It ain’t over until the fat lady sings’ is een bekende uitdrukking, afkomstig uit de operawereld, omdat een opera meestal afgesloten wordt door een solo van de prima donna. Zo duurt de eindsolo in het operastuk “de Ring der Nibelungen” maar liefst 25 minuten. Maar wie was de componist van dit operastuk waar hij maar liefst 21 jaar aan gewerkt heeft?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 4970

Vlakbij het hoofdpodium van Tomorrowland rolden fans vorig jaar (2018) een metersgrote vlag uit met het gezicht van een wereldberoemde ster die vorig jaar in april in Oman overleed. Wie stond er afgebeeld op deze vlag?

Goed zo !