Quizvragen mode

92 resultaten

We zoeken de naam van een Belgische kledingwinkelketen die staat voor een complete collectie kledij en accessoires, voor de volledige familie en voor iedere stijl. Het modemerk werd gelanceerd in 2010 en maakt deel uit van een Belgisch familiebedrijf dat meer dan 30 jaar geleden werd opgericht. Het staat voor kleur, kwaliteit tegen een betaalbare prijs en voor duurzaam ondernemen..

Goed zo !
Quizvraag Mode 3435

Over smaken valt uiteraard te twisten, maar echt fan van deze laarzen met een dikke schapenvacht aan de binnenkant en een zachte, gekleurde stof aan de buitenkant zijn wij zeker niet. Graag de naam van het merk dat er als eerste wereldwijd mee op de markt kwam.

Goed zo !
Quizvraag Mode 3358

Dit bedrijf werd in 1897 te Sneek opgericht als zeilmakerij en ontwikkelde zich in 1996 tot een onderneming die sportieve kleding ontwerpt en distribueert. In hetzelfde jaar werd het hoofdkantoor van Sneek verplaatst naar Amstelveen. Vervolgens werd het in 2000 door de McGregor Fashion Group overgenomen. Twaalf jaar later werd het hoofdkantoor wederom verplaatst, ditmaal naar Amsterdam. U krijgt van ons alvast het logo waarin u natuurlijk de twee torentjes van de stadspoort van Sneek herkent.

Goed zo !
Quizvraag Mode 3252

Shoppen, een bezigheid waar menig vrouw zich uren kan mee bezig houden. Daarbij kan een bezoekje aan de H en M zeker niet ontbreken. Maar waarvoor staan de letters H en M?

Goed zo !
Quizvraag Mode 3222

Een korte vraag die simpelweg luidt: van welk merk zien we hier het licht bewerkte logo?

Goed zo !
Quizvraag Modellen 3167

Deze dame gaat er prat op niet uit haar bed te komen voor minder dan 10 000 dollar per dag. De Canadese, geboren in 1965, was dan ook één van de absolute topmodellen uit de jaren ’90. Hoe heet ze?

Goed zo !
Quizvraag Barcelona 3093

Welke Catalaanse winkelketen, die zich richt op vrouwen tussen de 18 en 35 jaar, opende haar eerste winkel in 1984 in Barcelona? Ondertussen telt de keten al meer dan 1000 winkels over heel Europa. Ze beschouwen hun collectie als fris en zoet en zo was de naam snel gekozen. Hoe heet die winkelketen?

Goed zo !

Een weggevertje binnen dit thema: welke winkelketen, die kleding voor volwassenen verkoopt van meerdere merkkledijfabrikanten, had zijn allereerste filiaal in Sint-Denijs Westrem maar is nu reeds verspreid over heel België?

Goed zo !
Quizvraag Mode 2768

Wie aan de jaren ’70 denkt, denkt ongetwijfeld aan plateauzolen. Maar ook de naaldhak was populair. Dat is mede te danken aan de man die u hier op de foto ziet. Deze in Spanje geboren modeontwerper introduceerde in 1974 een nieuw ontwerp van naaldhak, dat hij de naam “the Needle” meegaf. Kent u hem niet van the Needle, dan mogelijk wel van de series ‘Absolutely Fabulous’ of ‘Sex and the City’.

Goed zo !
Quizvraag Mode 2767

Naalden, spelden, breinaalden en alle mogelijke benodigdheden kan je in deze winkels vinden. Van welke winkelketen ziet u het logo?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 2705

JBC is een Belgische kledingketen met mode voor het hele gezin. De naam van de winkelketen wordt gevormd door de initialen van de oprichter, een oud-wielrenner. Weten jullie de naam van de oprichter?

Goed zo !
Quizvraag Marokko 2685

Het dragen van dit hoofddeksel was vroeger in het Ottomaanse Rijk verplicht, maar werd in 1925 in Turkije verboden door Mustafa Kemal Atatürk. Wat is de naam van dit hoofddeksel dat genoemd is naar een Marokkaanse stad?

Goed zo !
Quizvraag China 2609

In China was er een "schoonheidsideaal" waarbij kleine voeten heel "sexy" waren, vooral door de invloed die dat had op de (waggelende) manier van lopen. Bij deze minuscule voeten hoorden aparte schoenen. Deze schoentjes moesten de mooie, esthetisch gevormde voet alle eer aandoen. Wat is de naam van deze schoentjes?

Goed zo !

We zien hier een Vlaams model, die als allerlaatste Vlaamse op de cover van Playboy pronkt. Wat is de naam van dit Vlaams bikinimodel uit Sint-Katelijne-Waver?

Goed zo !
Quizvraag Babes Modellen 2522

Dit Australisch model, ze is het meest bekend als een Victoria's Secret Angel sinds 2006 en als ex-vrouw van Brits acteur Orlando Bloom. Wat is haar naam?

Goed zo !