Quizvragen mode

92 resultaten

Quizvraag Mode 6670
© Georges Biard

Stromae weet niet enkel op muzikaal vlak te scoren. Samen met zijn vriendin en styliste Coralie Barbier lanceerde hij zijn eigen kledinglijn. Zijn kleurrijke stijl is een combinatie van Engelse schooluniformen, uitbundige Afrikaanse kleuren en wiskundige patronen. Je houdt ervan of je vindt het schreeuwlelijk. Wat is de naam van dit label?

Goed zo !
Quizvraag Mode 6624

Om laarzen, handtassen en vaak ook kleding te fabriceren maakt men soms gebruik van een stof die gemaakt is van de binnenkant van leer. Het is niet zo stevig als leer, maar wel veel zachter. Een nadeel is dat de stof snel vuil wordt en niet gemakkelijk te reinigen is. Welke stof is dit?

Goed zo !
Quizvraag Mode 6567

De Gentse lingerieontwerpster Murielle Scherre doet graag haar seksleven uit de doeken. In één van haar boeken schrijft ze over hoe ze met meer dan 57 minnaars de lakens deelt. Later acteert ze ook in een pornofim voor Studio Brussel. Maar wat is de naam van haar lingeriemerk?

Goed zo !
Quizvraag Mode 6379

De Antwerpse Zes, ook bekend als de zes van Antwerpen, is een groep bekende  Belgische modeontwerpers die in de jaren tachtig afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. De groep is midden jaren 1980 internationaal doorgebroken. Hierdoor ontstond grotere aandacht voor  Vlaamse mode. Deze bestaat uit: Ann Demeulemeester, Dirk Bikkembergs, Walter van Beirendonck, Dries Van Noten, Dirk Van Saene en? Welk vrouw ontbreekt?

Goed zo !
Quizvraag Mode 6095

Textiel en mode. We zijn op zoek naar een modebedrijf opgericht in 1977 door Roy Raymond. Het bedrijf is gespecialiseerd in dameskleding, lingerie en schoonheidsproducten. Het is het grootste onderdeel van het beursgenoteerde L Brands inc. met een verkoop van meer dan 5 miljard dollar en een bedrijfsresultaat van 1 miljard dollar in 2006. Het bedrijf staat bekend om haar modeshows en catalogi, met modellen zoals Heidi Klum, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Doutzen Kroes en Miranda Kerr.

Goed zo !
Quizvraag Mode 6064

In het Frans spreekt men over prêt a porter. De term gaat over kleding en schoeisel aangeboden in afgewerkte staat en in standaardmaten, dit in tegenstelling tot maatkleding, die op maat gemaakt wordt. Welke term gebruiken we hiervoor in het Nederlands?

Goed zo !
Quizvraag Mode 5970

12) Van welke ontwerpen zijn deze bekende bokkenpootjes-laarzen?

Goed zo !
Quizvraag Mode 5937

De naam van het logo van sportmerk Nike, in 1971 ontworpen toen het bedrijf nog Blue Ribbon Sports heette. Algemeen wordt aanvaard dat dit logo verwijst naar de vleugels van de godin Niké, maar dat klopt dus niet. Wat is de Engelstalige naam voor het bekende Nike logo?

Goed zo !
Quizvraag Mode 5897

Deze trendy winteraccessoires, waarvan u hier een foto ziet, houdt het midden tussen een sjaal en een muts. Hij lijkt volledig op een sjaal, maar is rond en heeft geen uiteinden. Wat is de naam van dit kledingstuk?

Goed zo !
Quizvraag Mode 5542

Eind 2011 reageerde het Vaticaan woedend op de campagne Unhate, waarin verschillende wereldleiders kussend werden afgebeeld. Paus Benedictus XVI werd gekoppeld aan imam Ahmed Mohamed el-Tayeb. Van welk merk was deze campagne?

Goed zo !
Quizvraag Mode 5345

We zoeken het eerste Amerikaans modetijdschrift uitgebracht in 1867. Het wordt vandaag maandelijks uitgegeven en richt zich op "women who are the first to buy the best, from casual to couture".

Goed zo !
Quizvraag Mode 5325

We zoeken een Belgisch merk dat doorgaans vasthoudt aan de kenmerkende zwart-witte ontwerpen waar het label beroemdheid mee vergaarde. Sébastien Meunier nam er in 2013 de leiding over van de Vlaamse modeontwerpster en ereburger van Waregem, die het merk startte onder haar eigen naam.

Goed zo !
Quizvraag Mode 5260

In België gebruiken we deze term niet, maar in Nederland gebruikt men deze term wel voor het aanduiden van een nauw aansluitend kledingstuk dat bestaat uit lange kousen en een broekje aaneen, in Vlaanderen noemen wij dit een kousenbroek. Meestal bedekt deze kousenbroek het lichaam van de taille tot en met de tenen. Maar dus de vraag, welke term gebruiken onze noorderburen hiervoor?

Goed zo !
Quizvraag Italië 5216
© Jan Schroeder

We zoeken een beroemde figuur. Hij studeerde oorspronkelijk voor medicijnen, veranderde dan zijn studies naar Fotografie om uiteindelijk te eindigen als modeontwerper. De Italiaan werd in 2001 zelfs door Forbes tot succesvolste ontwerper van Italië genoemd en is ook uitgegroeid tot wereldbekend merk. Welke persoon zoeken we? Achternaam is voldoende.

Goed zo !
Quizvraag Mode 4784

Deze waterdichte jas met aangehechte capuchon vond z’n oorsprong in Groenland. Hij beschermt het lichaam tegen vocht, kou en wind en wordt daarom veel gedragen in de winter. Traditioneel was deze jas een belangrijk kledingstuk van de Inuit dat hen tijdens hun jacht in kajaks en op sleeën beschermde tegen kou en bevriezing. De jas was gemaakt van pelzen waarbij de beharing zich aan de binnenzijde bevond. Over welk kledingstuk van 6 letters hebben we het?

Goed zo !