Quizvragen media

328 resultaten

Quizvraag Media 7835

In het najaar van 2020 ontstond er heel wat ophef rond naaktbeelden van enkele BV's. Een Gentse twintiger heeft bekend dat hij van die BV’s naaktbeelden heeft afgetroggeld. Hiervoor gebruikte hij de app Kik en een alias. Welke?

Goed zo !
Quizvraag Actrices 7823
© Gage Skidmore

Op 8 juli 2020 werd deze actrice als vermist opgegeven toen zij tijdens een boottocht met haar vierjarige zoon een duik had genomen in Lake Piru. Vijf dagen later werd haar lichaam gevonden. Ze was onder meer bekend van haar vertolking van de rol van Santana Lopez in de televisieserie Glee. Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Media 7723

We zoeken de naam van een televisieproductiemaatschappij gevestigd in een oude maalderij aan de Vaartkom van Leuven. Het bekendste programma van de producent is het kookprogramma Dagelijkse Kost, gepresenteerd door Jeroen Meus en elke weekdag op Eén.

Goed zo !
Quizvraag Media 7718

Wat was de naam van dit populair Vlaams televisieprogramma, gepresenteerd door Mark Uytterhoeven in 1993. Xavier De Baere mocht iedere aflevering afsluiten als professioneel afscheidnemer.

Goed zo !
Quizvraag Media 7707

Wat is de naam van deze Vlaams voormalig acteur die bekend werd als Pico Coppens in de serie FC de Kampioenen?

Goed zo !
Quizvraag Media 7697

Wat is de naam van deze Belgische-Ijslandse kokkin? Ze is onder andere te zien op de culinaire zender Njam. Ze trad ook op in de VTM-programma’s Maste rChef en ze verving Sofie Dumont tijdens haar zwangerschapsverlof in het kookprogramma De keuken van Sofie. Ze nam in 2016 deel aan het spelprogramma De Slimste Mens ter Wereld.

Goed zo !
Quizvraag Media 7575

Miley Cyrus is nu vooral bekend als zangeres, maar haar doorbraak bij het grote publiek had ze vooral te danken aan een serie van Disney. Miley Cyrus, speelt er Miley Stewart, een scholier die stiekem door het leven gaat als een populaire popster. Billy Ray Cyrus, de vader van Miley speelt ook in de serie haar vader. Kent u de naam van deze serie en tevens de naam van de popster die Miley speelt?

Goed zo !

We zoeken de naam van een voormalige Nederlandse omroep voor radio en televisie. Hij maakte deel uit van de Publieke Omroep. Binnen het toenmalige Nederlandse medialandschap was de omroep nogal gericht op ontspanning, er kwam kritiek op het verlies aan diepgang en kwaliteit voor de kijker. Maar om commerciële redenen volgde de meeste andere omroepen deze trend.

Enkele bekende eigen TV-programma’s waren de Ren-je-rot show, Banana-Split, De eerste de beste, Te land, ter zee en in de lucht. De omroep fuseerde in 2014 met de Avro, de naam die we zoeken is nog terug te vinden in de naam na deze fusie.

Goed zo !
Quizvraag Media 7541

Dit is een Mexicaans en Amerikaans animatie-kinderprogramma dat sinds 2004 op de Vlaamse televisiebuizen verschijnt. Het gaat over een guitig jong meisje dat allerlei zaken moet oplossen. Zo zegt ze vaak ‘Zwieber niet stelen!’. Het hoofdpersonage spreekt Nederlands en Engels, omdat ze tweetalig opgevoed wordt. In dit programma kunnen door de jonge kijkers ook de eerste woorden Engels geleerd worden. Wat is nu weer de naam van deze serie, vernoemd naar het personage?

Goed zo !
Quizvraag Kranten 7463

Groot-Brittannië telt heel wat zondagskranten. We zoeken de naam van een van hen. Hij wordt net als The Sunday Times tot de kwaliteitskranten gerekend. De krant behoort samen met zusterblad The Guardian tot de Guardian Media Group en heeft dus een links-liberaal profiel. Hoe heet deze krant met een oplage van ongeveer 450.000 exemplaren.

Goed zo !

Barbie bestaat echt. Het is immers de bijnaam van een Nederlandse televisiepersoonlijkheid die vanaf 2010 te zien was in diverse Nederlandse realityprogramma’s. De titels van de programma’s “Barbie’s bruiloft”, “Barbie’s Baby” en “Huisje, Boompje, Barbie” zeggen wat ons betreft genoeg. Wij willen graag weten in welk programma Samantha De Jong, alias Barbie, voor het eerst te zien was?

Goed zo !

“Met twee zinnen kan ik iemand met de grond gelijk maken.” Dat is volgens deze legendarische radiomaker zijn stijl geworden in de loop van de jaren. Begin februari ging hij na een jarenlange carrière bij Radio 1, Studio Brussel en de Nederlandse radio-omroep met pensioen. Hoe heet deze man, die u ook zou moeten kennen van zijn scherpe bindteksten als presentator van Rock Werchter en Pukkelpop?

Goed zo !

Het was toch een kleine verrassing toen in juni van 2019 bekend raakte dat dit iconische TV personage van onder het stof wordt gehaald. In de jaren ‘90 waren deze dame en haar zoon immers razend populaire TV-figuren. Dit jaar werd bekend dat ze samen met haar zoon een theatershow zal doen om haar negentigste verjaardag te vieren. Hoe heet dit TV-personage gespeeld door Walter Baele? Uitzonderlijk vragen we hier naar voor- én familienaam.

Goed zo !
Quizvraag Media 7402

Dit kanaal werd in 1972 opgericht voor de Amerikaanse kijkers, met informatieve en leerzame programma's. Tegenwoordig is het echter een vrouwenzender die zich richt tot dames tussen de 25 en 54 jaar. Enkele bekende programma’s zijn “Say Yes to the Dress”, “Cake Boss” en “Dr. Pimple Popper”. Naam graag van deze zender die begin 2015 in Vlaanderen werd geïntroduceerd.

Goed zo !
Quizvraag Media 7398

Een programma dat zowat gespecialiseerd is in parodieën en zeker niet mocht ontbreken in deze special is “De ideale wereld”. Zo meteen ziet u een parodie op een bekend tv-programma op Vijf. Wat is de naam van de parodie van De ideale Wereld.

Goed zo !