Quizvragen media

328 resultaten

We zoeken een voormalig CIA-medewerker en systeembeheerder voor de NSA die in juni 2013 aan de journalisten van de Washington Post en The Guardian geheime documenten lekte over spionageactiviteiten van de NSA. Hij werd vervolgens gezocht door de FBI en hij vluchtte naar Rusland, waar hem asiel werd verleend en hij uiteindelijk het Russisch staatsburgerschap verkreeg. We zoeken zijn voornaam en familienaam. De eerste letter van zijn voornaam is belangrijk voor het anagram op het einde.

Goed zo !

In 1997 werd voor het eerst een heuse Vlaamse jongerenzender gestart, daarnaast kwam ook een cultuurzender. Beide bestaan nog steeds. Wat is de naam van het jeugdnieuws?

Goed zo !

Hoe heet het TV-programma dat door de jeugdjaren van Steven Van Herreweghe reist, aangevuld met beelden van toen en met jongeren van nu?

Goed zo !
bedrijf Willy Persyn

Hoe heet het bedrijf van Willy Persyn uit de komische serie “Nonkels”?

Goed zo !

Het gaat over een Radio 1-programma van Sven Speybrouck en Koen Fillet. Een dag nadat ‘De Madammen’ op Radio 2 hun afscheid aankondigden, doen Sven Speybrouck en Koen Fillet hetzelfde met het hunne op Radio 1. Het praatprogramma, waarin het duo telkens vier gasten uitnodigt voor gesprekken over geschiedenis, wetenschap en cultuur, was twaalf jaar lang iedere zaterdagmiddag te horen op Radio 1. De naam van dit programma?

Goed zo !
regisseur van meerdere creaties van het Cirque du Soleil
© Jérôme - JD

Voor deze vraag zijn we op zoek naar de naam van deze man. Hij was onder andere de regisseur van meerdere creaties van het Cirque du Soleil. Sinds 2000 was hij stichter en artistiek directeur van zijn eigen spektakelbureau Dragone. Hij overleed in 2022 aan een hartaanval.

Goed zo !
naam betweterige aap

Toen Geerard Van de Walle werkte als scenarist in Hotel Hungaria bedacht hij een handpop van een betweterige aap. De oorspronkelijke naam was Eddy, als knipoog naar Eddy Wally. Toen Ketnet het format overnam, werd de naam van de handpop veranderd. Graag de voor– en achternaam van de aap op de foto.

Goed zo !
huidige echtgenote van Ruben Van Gucht
© Eckhard PecherEckhard Pecher

De gekende sportjournalist Ruben Van Gucht is onlangs vader geworden van zijn eerste zoontje uit zijn tweede huwelijk: Mondo. De kersverse mama beviel met een keizersnede in een Kroatisch ziekenhuis. Wat is de naam van de huidige echtgenote van Ruben Van Gucht?

Goed zo !
tijdschrift

De eerste editie van dit tijdschrift kwam uit op 3 maart 1923. Het verscheen oospronkelijk wekelijks en passinds maart 2020 tweewekelijks. Ook heeft het blad inmiddels internationale edities voor Europa, Azië en Canada, en een editie voor kinderen. Het blad is ook gekend voor de Person of the Year verkiezing. Welk tijdschrift zoeken wij?

Goed zo !
oprichter-huisauteur van het
© Instagram

Deze man is oprichter-huisauteur van het 'Echt Antwaarps Teater'. Daarnaast is hij bekend van populaire komedies op televisie zoals Chez Bompa Lawijt en Bompa. In deze laatste serie speelde hij zelfs samen met zijn vrouw en twee kinderen. Eén van deze twee kinderen, die tegenwoordig niet zo goed meer overeenkomt met zijn vader, is momenteel nog steeds een bekend Vlaams acteur. Wat is de familienaam van vader en zoon?

Goed zo !
correspondent in Israël.

In 2022 is het vijftig jaar geleden dat Palestijnse terroristen op de Olympische Spelen in Munchen 11 Israëli gijzelden en doodden. Het inspireerde TV-makers tot de documentaire ‘Ankie’ over de weduwe van één van de atleten die er de dood vond. Wij willen graag de familienaam van de dame die al jaren op zoek is naar de waarheid over de gijzeling. Ze is tegenwoordig vooral bekend als correspondent in Israël voor de Nederlandse en Belgische televisie. (op de foto zien jullie de vermoorde man)

Goed zo !
zoon Rihanna

Zangeres Rihanna beviel in mei van 2022 van een zoon. Welke rapper is de vader?

Goed zo !
John De Mol

Toen in januari 2022 in Nederland een schandaal losbarstte rond grensoverschrijdend gedrag in onder andere The Voice sierde een opvallende affiche de dag erna de Nederlandse kranten. De vrouwen uit het bedrijf van de Nederlandse televisiemaker John De Mol maakten hem duidelijk dat het probleem niet bij hen ligt. Hoe heet het mediabedrijf van John De Mol waarover ze het hebben? Onder meer de televisiezenders SBS6 en Net5 en radiozenders Radio 10 en Radio 538 maken er deel van uit.

Goed zo !
oscars Will Smith
© TechCrunch

Aan wie deelde Will Smith een klap uit op de Oscars na het beledigen van zijn vrouw?

Goed zo !
Studio 100

Studio 100 wilde een volledig nieuwe radiozender maken, met een eigen nieuwsdienst en met ruimte voor humor en amusement. Het entertainmentbedrijf diende een ambitieus dossier in, maar enkel de licenties van de FM-concurrenten Qmusic en Joe (DPG Media) en Nostalgie (Mediahuis) werden op 9 februari vernieuwd. De nieuwe zender kreeg geen licentie. Wat ging de naam zijn?

Goed zo !