Quizvragen informatica

89 resultaten

Quizvraag Informatica 3795

We zoeken de naam van het bedrijf dat na een groot datalekschandaal in maart 2018 wereldwijd publiciteit en vraagtekens opriep. Volgens The Guardian gebruikte het bedrijf psychologische data ontleend aan miljoenen Facebookgebruikers, grotendeels zonder medeweten en toestemming van die gebruikers. Welk bedrijf zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 3747

We zoeken de naam van een term die aantoont welke delen van een website aandacht trekken van bezoekers. Het toont de gebieden waar de bezoekers veel, weinig of niet tot interactie overgaan. Een interactie kan een beweging of een klik met de muis zijn.

Goed zo !
Quizvraag Microsoft Windows 3743

Deze paperclip was de Office assistent van in de versies van Microsoft Office 97 tot 2003. Het was de bedoeling om van hem een slimme helpfunctie te maken. Wat was de naam van deze 'voorloper van de chatbot'?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 3589

Wat is de naam van deze virusscanner?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 3469

Reeks 1, voor 3 punten: Als u van plan bent om een scheve schaats te rijden dan kan dat tegenwoordig natuurlijk via het internet. De website die wij zoeken, is één van de bekendste sites die u kan helpen om discreet vreemd te gaan. De slogan is dan ook “Herbeleef de passie, begin een affaire”. Een paar jaar geleden haalde het bedrijf achter de website zich nog de woede van het Belgisch koningshuis op de hals toen het onze vorsten gebruikte voor een reclamecampagne. Naam graag van de website.

Goed zo !
Quizvraag Informatica 3148

De sociale media zijn niet meer uit ons leven wegen te denken tegenwoordig. Wij zoeken de naam van deze website die eigenlijk een virtueel prikbord is waarop men allerlei foto’s kan delen. Wat is de naam van deze site, die werd opgericht door Ben Silbermann, Paul Sciarra en Evan Sharp?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 3095

Deze webbrowser was in de begindagen van het internet de dominante browser op het world wide web. Ondanks de vriendelijke interface en het feit dat de browser gratis te gebruiken was voor niet-commerciële doeleinden, werd de browseroorlog met Microsofts Internet Explorer uiteindelijk verloren. In 2008 werd de ontwikkeling en ondersteuning dan ook beëindigd. Hoe heet deze ooit zo populaire webbrowser?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 2954

Een vraagje voor de frequente word-gebruikers onder jullie: Welke sneltoets kan je in word gebruiken om je spellingcontrole aan- en uit te zetten?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 2847

We zoeken de naam van een ransomware ontwikkeld voor het Microsoft Windows besturingssysteem. Op vrijdagmiddag 12 mei 2017 heeft een uitbraak van dit ransomware plaatsgevonden en het besmette daarbij meer dan 230.000 computers in 150 landen. Welk virus zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 2664

IT achtergrond is niet nodig voor volgende vraag. Dit chatprogramma was populair in de jaren negentign maar met de komst van MSN Messenger nam de populariteit echter flink af. Welk drieletterwoord is de naam van dit programma van Mirabilis?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 2427

In deze informatica vraag zoeken we een vorm van automatisch geheugenbeheer. Dit probeert geheugen vrij te geven dat in gebruik is door objecten die niet meer door de applicatie aangeroepen zullen worden. Het werd rond 1959 uitgevonden door John McCarthy om de problemen van handmatig geheugenbeheer op te lossen. Welke IT term zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 2387

We zoeken een online presentatieprogramma in de cloud om ideeën te delen op een virtueel canvas. Met de betaalde versie is het ook mogelijk om offline te werken door de applicatie te downloaden voor zowel Windows- als Macgebruikers. Welk programma zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 2273

In 1982 kwam dit toestel op de markt. Het werd aangesloten op een televisietoestel dat als monitor voor beeld en geluid diende. Was is de naam van dit toestel?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 1840

De millenniumbug was een probleem dat in 20e-eeuwse computersystemen ontstond doordat bij het opslaan van de datum alleen de laatste twee cijfers van het jaar werden gebruikt. Zo werd 29 december 1977 bijvoorbeeld opgeslagen als 29-12-77. Hoe werd deze bug afgekort?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 1778

Deze nieuwe webbrowser is in de ether sinds 27 januari 2015. De ontwikkeling van deze webbrowser is gebeurd door Opera software. Deze webbrowser is bedoeld om de oude populaire functies van Opera 12 te doen herleven en is gericht op zware internetgebruikers. De browser wordt wekelijks bijgewerkt in de vorm van Snapschots.

Goed zo !