Quizvragen geschiedenis

514 resultaten

Quizvraag Napoleon 1915

Hij was een klein man, maar verrichtte grootse daden. Zichzelf tot keizer kronen én fantastisch lekkere spekken naar zichzelf vernoemen zijn er slechts twee van. Maar op welk eiland werd Napoleon Bonaparte geboren?

Goed zo !
Quizvraag Holocaust Wereldoorlog 2 Gassen NAZI Oorlog 1908

Tijdens de Holocaust gebruikten de nazi’s in de gaskamers van Auschwitz een pesticide om hun slachtoffers om te brengen. Aanvankelijk werd het middel in de concentratiekampen gebruikt om te ontluizen en ter bestrijding van tyfus. Geef de naam van dat pesticide.

Goed zo !
Quizvraag Hitler Duitsland 1882

Wat is de naam van het woonhuis van de Duitse dictator Adolf Hitler op de Obersalzberg in het zuiden van Duitsland nabij de plaats Berchtesgaden in de deelstaat Beieren?

Goed zo !
Quizvraag Ruimtevaart Ruimte NASA Dieren 1879

Wat is de naam van de eerste chimpansee in de ruimte? Hij werd op 31 januari 1961 door de Amerikanen de ruimte in geschoten. Hij voerde een taak uit, waaraan zijn functioneren in de ruimte beoordeeld kon worden en landde 16,5 minuut later in de Atlantische Oceaan.

Goed zo !
Quizvraag Vliegtuigen 1874

Deze man vloog op 23 september 1913 als eerste non-stop de Middellandse Zee overstak. Hij vertrok van Fréjus in Frankrijk en landde in Bizerte aan de Tunesische kust. Wat is zijn naam? Kleine tip: er is een tornooi naar hem genoemd.

Goed zo !
Quizvraag Oorlog 1850

Wat is de naam van een brug die bestaat uit standaardsegmenten en als zodanig zeer snel opgebouwd kan worden. De basis van het ontwerp is een vakwerkbrug? Dit type brug is in eerste instantie ontworpen voor toepassing door genietroepen van het leger en kan maximaal 60 meter vrij overspannen en zware voertuigen dragen.

Goed zo !
Quizvraag Amerikaanse presidenten Presidenten Amerika 1845

De Amerikaanse president die we zoeken is in twee opzichten uniek: hij is de enige president die tijdens zijn presidentschap trouwde in het Witte Huis en hij is ook de enige president uit de geschiedenis met twee niet op elkaar volgende ambtstermijnen. Vandaar dat hij zowel de 22e als de 24e president van de VS was. Tussen die ambtstermijnen in stond de republikein Benjamin Harrison aan het roer. Welke democraat en tweevoudige president zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Boten Engeland Spanje Koningen Oorlog 1842

Wat is de naam van de vloot die we zoeken is letterlijk Spaans voor 'gewapende' vloot en wordt meestal de 'Onoverwinnelijke Vloot' bedoeld waarmee de Spaanse koning Filips II tijdens de Spaans-Engelse Oorlog in de 16de eeuw probeerde Engeland binnen te vallen?

Goed zo !
Quizvraag Duikboten Wereldoorlog 2 Frankrijk Oorlog 1835

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vestigde de Duitse Kriegsmarine een onderzeebootbasis in deze stad. De speelfilm Das Boot (1981) zou hier later worden gesitueerd. Duitsland hield aan de stad vast tot het einde, en zo werd deze stad als laatste Franse stad bevrijd. Welke stad zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Tijdperk 1813

Hoe heet het geologisch tijdperk dat duurde van ongeveer 145 tot 66 miljoen jaar geleden? Het is de laatste periode van het Mesozoïcum.

Goed zo !
Quizvraag Gevangenis 1806

Wat is het gevangenisnummer van Nelson Mandela? Het werd later het symbool voor zijn aidsbestrijdingsproject.

Goed zo !
Quizvraag Wapens Wereldoorlog 2 Oorlog Gassen 1789

Mosterdgas is een vloeistof die als zij op de huid of in de ogen komt of wanneer de damp of nevel wordt ingeademd, sterk, prikkelend en blaartrekkend werkt. De huid wordt rood en bij voldoende blootstelling vormen zich na verloop van tijd blaren. Wat is een andere naam voor dit chemisch wapen uit Wereld Oorlog 2?

Goed zo !
Quizvraag Wereldoorlog 2 Sovjet-Unie Oorlog 1776

Het European Recovery Program was gericht op de economische wederopbouw van de door de oorlog getroffen landen in Europa. Een belangrijke drijfveer van deze hulp was het vormen van een sterke buffer tegen de expansie van het communisme vanuit de Sovjet-Unie van Stalin. Wat is de naam van dit plan?

Goed zo !
Quizvraag Eilanden Napoleon 1772

Naar welk eiland werd Napoleon verbanden na de Slag van Waterloo in 1815?

Goed zo !
Quizvraag Atoombom Hiroshima Japan Wereldoorlog 2 1770

Wat is de naam van de atoombom die gedropt is op de stad Hiroshima door het vliegtuig Enola Gay?

Goed zo !