Quizvragen geschiedenis

514 resultaten

Quizvraag Moordenaars 2138

We zijn op zoek naar de naam van deze crimineel. De man werkte zichzelf op tot sekteleider en verplichte zijn volgelingen om op rooftocht te gaan en hun bezittingen aan hem af te staan. In 1969 kreeg hij een levenslange gevangenisstraf wegens moord en aanstichting tot moord. Eén van zijn slachtoffers was actrice Sharon Tate, de toenmalige vrouw van acteur & regisseur Roman Polanski.

Goed zo !
Quizvraag Moordenaars 2135

België lijkt bijna een broeihaar voor moordenaars voorbeelden zijn Els Clottemans, Hans Van Themsche, Ronald Janssens & uiteraard Marc Dutroux. Maar ook van buitenaf krijgt ons land het hard te verduren. Welke Franse seriemoordenaar die ook wel het monster van de Ardennen wordt genoemd werd in België beroemd nadat bekent raakte dat hij in totaal 7 meisjes/vrouwen had ontvoerd, verkracht en vermoord.

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 2134

In de jaren tachtig werd het Brusselse misdaadmilieu overheerst door de bende Haemers. De bende werd vooral bekend omwille van hun gewelddadige overvallen op verscheidene geldtransporten. Op 19 januari 1989 voltrok hun meest sensationele actie en werden ze ook internationaal berucht en beroemd door de ontvoering van een Belgische hoogwaardigheidsbekleder. Wie werd er op die beruchte dag ontvoerd door de bende Haemers?

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 2117

In de jaren 90 werd een dierenrechtengroepering vooral bekend door haar acties tegen nertskwekerijen, brandstichtingen van hamburgerrestaurants én een moordpoging tav een onderzoeksrechter. Hoe heet deze terroristische groepering die in België/Vlaanderen heeft gestreden voor de dierenrechten?

Goed zo !
Quizvraag Amerika 2069

Iedereen kent ongetwijfeld de “I have a dream” speech van Martin Luther King aan het Lincoln Memorial. Deze speech werd gegeven ter gelegenheid van een mars van de burgerrechtenbeweging die opkwam voor meer arbeidsplaatsen, vrijheid en gelijkheid, in het bijzonder voor Afro-Amerikanen. In welke Amerikaanse staat werd deze speech gehouden.

Goed zo !
Quizvraag Koningen Ongeluk Royalty 2068

Albert I, koning der belgen van 1909 tot 1934, was de 3de koning van België. Hij was een koning die zijn soldaten niet in de steek liet tijdens de eerste wereldoorlog. Hij bleef namelijk bij hen in de loopgraven. Op 17 februari 1934 kwam hij ongelukkig aan zijn einde door van een rots te vallen. 82 jaar later zijn ze nog steeds op zoek naar de exacte oorzaak hiervan. Maar waar is dit spijtig voorval gebeurd?

Goed zo !
Quizvraag NAZI 2047

Wat was de bekendere naam van de "Geheime StaatsPolizei" in nazi-Duitsland?

Goed zo !
Franse stad

14 juli 1789, wordt vaak gezien als het symbolische beginpunt van de Franse Revolutie. Dan werd een middeleeuws fort dat als gevangenis werd gebruikt, bestormd. Wat was de naam van dat fort?

Goed zo !
Quizvraag Duitsland 2044

In welk jaar werd de Berlijnse Muur gebouwd?

Goed zo !
minister propaganda WO2

Tijd om grappen te maken was er toen niet echt. Toen duidelijk was dat de oorlog verloren was en toen hij vernomen had dat ook de Fuhrer zelfmoord had gepleegd, liet hij eerst zijn zes kinderen vermoorden en pleegde hij nadien samen met zijn vrouw zelfmoord. Als een van de meest fanatieke nazi’s ontsnapte hij daardoor aan het Neurenbergproces. Wie was tijdens WOII de minister van propaganda?

Goed zo !
Quizvraag Rusland 1949

Geef de term voor de hervormingspolitiek van de voormalige Russische president Gorbatsjov, waarmee hij in 1985 hoopte de vastlopende Sovjet-Unie weer op gang te kunnen krijgen.

Goed zo !
Quizvraag Wereldoorlog 1 Dieren Vogels Oorlog 1932

Dit is een bekende postduif uit de Eerste Wereldoorlog. De duif ontving het Croix de guerre voor het afleveren van 12 belangrijke berichten in Verdun. Haar laatste heldendaad was op 3 oktober 1918. 500 man geallieerde troepen van de Amerikaanse 77e divisie waren ingesloten in een vallei, zonder eten en munitie, en ook nog eens bestookt door eigen vuur. Hoe noemde deze duif dat 194 soldaten redde?

Goed zo !
Quizvraag Wereldoorlog 2 NAZI Oorlog 1925

Van 4 tot 11 februari 1945, toen de nazi’s zo goed als verslagen waren, kwamen de drie geallieerde leiders bij elkaar. Deze conferentie was van zeer groot belang voor de territoriale verhoudingen na WO II. Het was de laatste tijdens de oorlog en op het programma stond de afbakening van de gebieden en de invloedssferen na afloop van de oorlog. Op de foto ziet u van links naar rechts Winston Churchill, Franklin Roosevelt en Joseph Stalin. Maar waar vond deze conferentie plaats?

Goed zo !
Quizvraag Oorlog Vietnam 1921

Welke naam werd gegeven aan de massale evacuatie van kinderen in Zuid-Vietnam naar de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Frankrijk en andere landen, aan het einde van de Vietnam oorlog (april 1975)?

Goed zo !
Quizvraag Oorlog Irak 1920

Wat is de naam die gegeven wordt aan de weg van Koeweit en Basra waar zich terugtrekkende Iraakse troepen werden aangevallen door de Amerikaanse luchtmacht en grondtroepen tijdens de Golfoorlog? De snelweg staat officieel bekend als Highway 80 en is enkele jaren later gerepareerd.

Goed zo !