Quizvragen geschiedenis

514 resultaten

Quizvraag Geschiedenis 2510

In 1947 stonden de kranten in de VS vol met het nieuws van een vliegende schotel die neergestort was. Voor de ufo-aanhangers staat deze gebeurtenis bekend als het belangrijkste ufo-incident ooit. Nabij welke plaats in New Mexico vond dit incident plaats?

Goed zo !
Quizvraag Oorlog Wereldoorlog 2 Wapens 2450

We zien hier de M10, de eerste Amerikaanse tankjager die in de Tweede Wereldoorlog in actie kwam. Zijn officiële naam is “3 in Gun Motor Carriage M10”. Vanwaar zijn bijnaam komt, bestaat veel discussie, maar weten jullie zijn bijnaam?

Goed zo !
Quizvraag Schepen Antarctica 2448

Dit schip werd gebouwd in 1884 in Noorwegen. Het schip heette toen nog Patria. Het schip was oorspronkelijk gebouwd als walvisvaarder en robbenjager, maar werd door Adrien de Gerlache voor de Belgische Antarctische expeditie gekocht. Welke naam kreeg het schip toen?

Goed zo !
Quizvraag Geld Amerikaanse presidenten Amerika 2444

De Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring is opgesteld door Thomas Jefferson in 1776. Bij het schrijven kreeg hij hulp van een politicus en wetenschapper die vooral bezig hield met publicaties rond elektriciteit. Zijn hoofd haalde Mount Rushmore niet, maar wel het honderd dollar biljet. Wiens hoofd zien we hier?

Goed zo !
Quizvraag Amerikaanse presidenten Nobelprijs 2441

Peace love and happines, maar deze vraag gaat vooral over Peace. In 2009 won Obama de Nobelprijs voor vrede, maar welke democraat won hem in 2007?

Goed zo !
Quizvraag Amerikaanse presidenten First Lady 2418

Welke First Lady van Amerika stichtte, na jarenlang zelf verslaafd te zijn geweest, een ontwenningskliniek? Ze won een gouden medaille van het Congres.

Goed zo !
Quizvraag Frankrijk 2405

Dit is een nationaal symbool van Frankrijk. Ze bekleedt een ereplaats in stadhuizen en rechtbanken. Ze symboliseert de 'Triomf van de Republiek' de Vrijheid en de Rede en is als zodanig een verschijningsvorm van de vrijheidsgodin. Haar beeld staat op het Place de la Nation in Parijs. Wat is de naam van dit nationaal symbool?

Goed zo !
Quizvraag Slag Islam 2391

Bij deze slag in oktober 732 of 733 versloeg de Frankische hofmeier Karel Martel een islamitisch leger onder emir Abdul Rahman. De uitkomst van deze veldslag bracht de noordwaartse expansie van de islam uit Spanje tot staan en wordt traditioneel geassocieerd met het begin van de reconquista. Welke slag zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Wereldoorlog 1 Wereldoorlog 2 Oorlog 2364

We zoeken de naam van een Duits politicus, militair leider en een vooraanstaand lid van de NSDAP. Tijdens de Eerste Wereldoorlog haalde deze Duitse piloot vele vijandelijke vliegtuigen neer. In 1946 pleegde hij zelfmoord. Wie zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Rome 2307

We zoeken een belangrijk Germaans volk ten tijde van het Romeinse Rijk. Ze vielen in 376 de Balkan binnen. In 410 plunderden ze Rome onder leiding van Alarik. Daarna trokken ze verder westwaarts, waar zij het koninkrijk Toulouse stichtten. In 711 tenslotte leden ze een nederlaag bij Jerez de la Frontera tegen de zojuist binnengevallen Moren, het volk dat we zoeken werd al snel teruggedrongen in een klein koninkrijkje in het noorden, waar nu Asturië ligt en verloren daarna geheel hun eigen identiteit.

Goed zo !
Quizvraag Honden Hitler 2303

Adolf Hitler was een hondenliefhebber. Deze Duitse herder kreeg hij in 1941 cadeau van Martin Bormann. Wat was de naam van deze herder?

Goed zo !
Quizvraag Londen Aanslagen 2288

Wat is de naam van deze Engelse militair? Hij is bekend geworden wegens zijn rol in de samenzwering om koning Jacobus I en een groot deel van de in Londen wonende Schotse adel te vermoorden.

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 2266

Wie landde op 28 mei 1987 op 18-jarige leeftijd met een Cessna 172P op een brug in de buurt van het Rode Plein in Moskou? Hij voerde deze actie naar eigen zeggen uit om de mensheid vrede te brengen.

Goed zo !
Quizvraag Ongeval Vliegtuigen Rampen 2236

Op 28 augustus 1988 om 15:44 uur vond een vliegtuigongeluk op Vliegbasis in Duitsland plaats tijdens een luchtshow. Een vliegtuig van het Italiaanse aerobatiekteam 'Frecce Tricolori' vloog in op vijf andere vliegtuigen van het team, omdat de piloot van dat vliegtuig te vroeg begon met het afronden van de stunt. Er vielen 70 doden. Wat is de naam van deze vliegbasis?

Goed zo !
Quizvraag Moord Koningen 2170

Hoe heet de nacht van 24 Augustus 1572 waar in Parijs 2.000 mensen werden vermoord na het huwelijk van Hendrik van Navarre en Margarete? Hendrik IV kon maar net ontsnappen aan de moordaanslag.

Goed zo !