Quizvragen geschiedenis

514 resultaten

Quizvraag Romeinse Rijk Roemenië 2759

We zijn op zoek naar de benaming van een oud rijk dat geografisch min of meer overeenstemt met het huidige Roemenië. Toen de Romeinse keizer Trajanus in 106 na christus de hoofdstad van het rijk, Sarmizegetusa, vernietigde en haar inwoners zo goed als uitgeroeid had, werd het een Romeinse provincie. Als u de auto op de foto herkent, weet u vast naar welke naam wij op zoek zijn. Naam graag van dit historische rijk.

Goed zo !
Quizvraag Vliegtuigen 2753

Welke vliegenier, bijgenaamd 'the lone eagle', werd wereldberoemd door in 1927 de Atlantische oceaan over te steken met zijn vliegtuig 'the spirit of St. Louis'? Hij vertrok in New York om na 33 uren non-stop vliegen te landen in Parijs.

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 2725

Wat is de naam van de grote Belgische scheepswerf in Temse aan de Schelde tussen 1829 en 1994? Door de internationale crisis in de scheepsbouwsector raakte deze onderneming halverwege de jaren tachtig in de problemen en werd zij op 28 oktober 1992 failliet verklaard. In 1994 werd de laatste bestelling afgewerkt.

Goed zo !
Quizvraag Oorlog Vietnam 2724

Welke term gebruikten de Amerikaanse soldaten voor de Vietcong tijdens de oorlog? Het was een communistische verzets- en guerrillagroep in Zuid-Vietnam ten tijde van de Vietnamoorlog.

Goed zo !
Quizvraag Indianen 2723

Voor deze vraag zoeken we een Noord-Amerikaanse indianenleider, behorende tot de stam van de Apaches, meer bepaald de Chiricahua-Apaches. Hij ontsnapte diverse keren uit het reservaat van San Carlos, dat door de Amerikaanse regering aan de Chiricahua-Apaches was toegewezen. Welke indianenleider zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Oorlog Vietnam 2683

Voor deze vraag zoeken we de naam van een incident. Het refereerd naar een aanval op 2 augustus 1964 door drie patrouilleboten van Noord-Vietnam op de Amerikaanse torpedobootjager USS Maddo. Als vergelding bombardeerde de Amerikaanse luchtmacht voor het eerst Noord-Vietnam. Welk incident zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Romeinen 2677

Welk historische relikwie dat door de Romeinen werd gebouw om de oprukkende pikten tegen te houden zien we hier? Je kan er heden ten dagen in de streek van Newcastle nog restanten van vinden.

Goed zo !
Quizvraag Romeinse Rijk 2676

Welke afkorting van vier letters werd als insigne gebruikt vanaf de tijd van de Romeinse republiek en stond als inscriptie op openbare gebouwen en triomfbogen?

Goed zo !
Quizvraag NAZI Duitsland 2642

We zijn op zoek naar de naam van de extreemrechtse politieke partij uit Duitsland die in 1933 aan de macht kwam. De partij met als partijleider Adolf Hitler heeft als symbool een adelaar. Wat is de naam van deze partij?

Goed zo !
Quizvraag Ontdekkingsreigers Europa Azië 2632

Deze handelaar/ ontdekkingsreiziger reisde tussen 1271 en 1295 naar voor Europa grotendeels onbekende gebieden zoals Perzië, China en Indië. Hij wist in dienst van de Mongoolse heerser Koeblai Khan unieke informatie over Azië te verzamelen. Na terugkeer beschreef hij de door hem bezochte landen in Il Milione. Wie is deze ontdekkingsreiziger?

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 2624

Op 22 mei 1967 werd België opgeschrikt door één van de grootste branden uit zijn geschiedenis. Welke grootwarenhuisketen brandde toen af?

Goed zo !
Quizvraag Sovjet-Unie 2616

In totaal stierven in de kampen in de Sovjet-Unie gedurende enkele decennia miljoenen mensen, zowel Sovjetburgers als buitenlander. Wat is de term voor de overheidsdienst die verantwoordelijk was voor straf- en werkkampen? De term wordt ook gebruikt om deze kampen zelf aan te duiden.

Goed zo !
Quizvraag Amerika 2596

Welk duo werd door president Thomas Jefferson uitgezonden om op expeditie te gaan? Het was de eerste overlandse tocht door het westen van de Verenigde Staten van Amerika die leidde naar de kust van de Grote Oceaan aan de monding van de Columbia in de huidige staat Washington. De expeditie is afgebeeld op een Amerikaanse munt van 5 dollarcent

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 2576

Wat is de naam van de oudste menselijke mummie die in Europa is gevonden? De mummie was een man uit de Kopertijd.

Goed zo !
Quizvraag Amerika 2554

Welk land gaf in 1886 het Vrijheidsbeeld cadeau aan de Verenigde staten?

Goed zo !