Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quizvragen geneeskunde en lichaam

Filter op niveau van de vragen: Alle niveau's - Makkelijk - Gemiddeld - Moeilijk


Quizvraag Ziektes 1537Antrax is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door de bacterie Bacillus Anthracis. De ziekte is bij mensen en dieren al héél lang bekend en was zelf een van de eerste ziekten waarvan werd aangetoond dat ze werd veroorzaakt door een bacterie. Maar onder welke naam kennen wij antrax nog?Quizvraag Ziektes Latijn 1453Van welke besmettelijke ziekte is de naam afgeleid van het Latijns voor slechte lucht?

Hoe heet de seksueel overdraagbare ziekte waarbij blaasjes komen op de genitaliën en de lippen?Quizvraag Geneeskunde en lichaam 1451

Hoe wordt de bovenste nekwervel genoemd die de schedel ondersteund?
Onder welke naam is het sternum beter gekend?Van wat heeft men last als je last hebt van emuresis nocturna?Quizvraag Huidaandoening Ziektes 1352Hoe heet de chronische auto-immuunziekte, gekenmerkt door een versnelde deling en verminderde rijping van hoorncellen in de opperhuid? Omdat de cellen niet normaal uitrijpen is ook het afschilferen verstoord, waardoor lokaal sterke afschilfering van huidschubben op de aangedane plaatsen plaatsvindt.