Quizvragen Flora

97 quizvragen over Flora

Quizvraag Flora 1872

Dit is een fossiele brandstof die bestaat uit plantenresten die in diepe aardlagen tot koolstof en andere scheikundige verbindingen worden omgezet. Wat is de bekendere naam voor ligniet?

Goed zo !

Quizvraag Bloemen 1862

In de plantentuin van Meise stond een unieke plant in bloei. De bloem is bekend om haar typische stank. In Meise was het drie jaar geleden dat er nog een dergelijke bloem in bloei stond. Wat is de Nederlandse naam?

Goed zo !


Quizvraag Planten Mexico Plantengeslacht 1819

Dit geslacht van vetplanten komt van nature voor in Amerika, met name in Mexico. Er is weinig of geen overeenstemming over welke planten exact tot dit geslacht behoren, of in welke familie het geplaatst moet worden. De bekendste toepassingen zijn als zoetmiddel in siroopvorm en als basissap voor tequila. Naam graag van dit plantengeslacht?

Goed zo !


Quizvraag Bloemen 1739

Dit siergewas groeit uit een bloembol en is lid van de aspergefamilie. Wat is de naam van deze bloem, die onder andere in Nederland veel geteeld wordt?

Goed zo !


Quizvraag Planten Groenten 1660

Van welke plant zien we hier de wilde variant afgebeeld? In vroegere tijden werd de wortel van deze plant gebruikt voor de bereiding van een koffie-achtige drank. Later hebben veredelingen en kruisingen geleid tot de meer bekendere groenten: andijvie, groenlof en ook witlof.

Goed zo !


Quizvraag Bloemen 1497

Welke bloemensoort levert ons de vanillestokjes?

Goed zo !


Uit welke bloemsoort wordt saffraan gewonnen?

Goed zo !