Quizvragen films

492 resultaten

Quizvraag Films 8249

BlacKkKlansman is een Amerikaanse biografische misdaadfilm uit 2018, geschreven en geregisseerd door Spike Lee en gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Ron Stallworth. De film won zowel een Oscar als BAFTA award voor best adapted screenplay. De hoofdrol wordt vertolkt door John David Washington. Hij speelt een afro-Amerikaanse politieagent die infiltreert en het zelfs tot leider schopt binnen een bepaalde eenheid. Wij vragen in welke eenheid het hoofdpersonage infiltreert (naam voluit, geen afkorting).

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 8248

We kennen Eric Goens als voortreffelijk programmamaker van onder meer Kroost, Niveau 4, Het Huis en Die Huis. Tijdens de opnames van Bargoens ontwikkelde hij een enorme sympathie voor de vechtlust van de onfortuinlijke renner die na zijn val in 2016 in de Baloise Belgium Tour, werkt en zwoegt aan zijn revalidatie. Hij besloot om hierover een documentaire te maken die je binnen enkele dagen in de cinemazalen kan gaan bekijken . Hoe heet deze documentaire? Vergeet het lidwoord niet!

Goed zo !
Quizvraag Films 8209

We zien een foto van een Amerikaanse actiefilm van 2014 onder regie van Clint Eastwood. De hoofdrol wordt vertolkt door Bradley Cooper die in de huid kruipt van de Amerikaanse Navy SEAL Chris Kyle, die beschouwd wordt als de dodelijkste schutter aller tijden. De film werd genomineerd voor verschillende oscars, maar kon enkel het beeldje voor de beste geluidseffecten in de wacht slepen. Over welke film hebben we het?

Goed zo !
Quizvraag Films 8173

De acteur Joseph Gordon-Levitt speelt de jongere versie 'Joe' van het personage van Bruce Willis in een tijdreisfilm. Welke Amerikaanse sciencefictionfilm uit 2012 geregiseerd door Rian Johnson zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Films 8157

We zoeken de titel van een film uit 1994 geregisseerd door Frank Darabont. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Tim Robbins (alias Andy Dufresne) en Morgan Freeman (alias Redding of “Red” voor de vrienden). De film is gebaseerd op een verhaal van Stephen King en werd genomineerd voor 7 Oscars maar won er jammer genoeg geen enkele. Volgens critici wordt deze film bestempeld als één van de besten aller tijden en in de top 250 van de Internet Movie Database staat deze film op nr. 1, vóór The Godfather I en II. Over welke film hebben we het hier?

Goed zo !
Quizvraag Schaken 8156

In Pawn Sacrifice, een drama uit 2014 kruipt Tobey Maguire in de huid van één van de beste schaakspelers ooit. In 1972 werd hij in de ‘match van de eeuw’ tegen Boris Spasski wereldkampioen. Het was niet zomaar een schaakwedstrijd, maar een prestigestrijd tussen de Sovjetideologie en die van de Verenigde Staten, sterk onder de invloed van de Koude Oorlog. Na vele omzwervingen belandde hij in IJsland, waar hij in 2008 overleed. Er werd tevens een soort schaakklok naar hem vernoemd en in 1996 introduceerde bij de variant Schaak960, waarbij de beginopstelling volgens lot wordt bepaald. Over welke bijzondere schaker gaat deze film?

Goed zo !
Quizvraag Auto 8124

Op de foto zien we een Ford Mustang Shelby GT 500 die te zien was in de remake van Gone in 60 Seconds met Nicolas Cage en Angelina Jolie in de hoofdrol. Onder welke vrouwennaam kennen we deze wagen nog?

Goed zo !
Quizvraag Actrices 8091

Welke actrice speelt Lucy Spiller in Dirt en Jules Cobb in Cougar Town?

Goed zo !
Quizvraag Films 8071

Elisabeth Short werd op 15 januari 1947 dood aangetroffen in het Leimert Park in L.A. Ze was vermoord maar de dader werd nooit gevonden. Het lichaam was in tweeën gesneden en er waren allerhande verminkingen. Over deze moordzaak verscheen in 2006 een misdaadfilm van Brian De Palma, met onder meer Josh Hartnett en Scarlett Johansson. De film is gebaseerd is op de gelijknamige roman van James Elroy. Hoe wordt deze moordzaak genoemd?

Goed zo !

Commotie op de Oscaruitreiking in februari 2017, alsof Bonnie & Clyde ermee gemoeid waren. Bij de bekendmaking van de film van het jaar, werd aanvankelijk de film La La Land uitgeroepen als beste film van het jaar. Maar even later werd dit gecorrigeerd en werd Moonlight als winnaar aangeduid. Wie was de ongelukkige man die samen met Faye Dunaway voor deze verwarring zorgde?

Goed zo !
Quizvraag Films 8059

We zijn op zoek naar een Belgische film uit 2006, waarin Nand Buyl de hoofdrol van Lucien Knops op zich neemt, een alerte bejaarde die graag in de billen van de vrouwtjes knijpt, met zichtbaar genoegen van zijn Trappist Westmalle nipt en ten allen prijze wil bewijzen dat hij nog best zijn eigen boontjes kan doppen. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !
Quizvraag Films 8024

Bekende Belgen die het op gebied van muziek in Frankrijk waar maakten hebben we er meerdere. Voor films is dit iets minder, maar toch zijn er de laatste jaren wel enkele die furore maken. De actrice die we zoeken is reeds meerdere keren genomineerd voor haar filmrollen en kreeg in 2005 de Romy Schneiderprijs. Zij was ook te zien in de film van de Gebroeders Dardenne: ”Le Gamin au vélo”. Wij zoeken de naam van deze actrice die geboren werd in Namen in 1975 en momenteel in Frankrijk woont.

Goed zo !

De Vlaamse actrice die we zoeken deed haar studies aan de Sint Bavo humaniora in Gent en nadien toneelopleiding aan Studio Herman Teirlinck. Sinds 1991 is ze als freelance actrice verbonden aan verschillende gezelschappen. Zij ontving ook al enkele belangrijke nominaties, zoals voor haar rol in de film “Ongenade”. Wie is deze Vlaamse actrice?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 8014

Lieven De Brouwer is een Vlaamse filmregisseur die al enkele mooie films regisseerde, zoals onder andere Pauline en Paulette. Met de film die we zoeken werd in 2004 het filmfestival van Ventië geopend. Geef de titel van deze humoristische film waarin Viviane De Muynck,en Chris Lomme een hoofdrol spelen.

Goed zo !
Quizvraag Musicals 8004

Deze muzikale film uit 1987 gaat over een meisje dat verliefd wordt op haar dansleraar die ze leert kennen op vakantie. Ze leert van hem de Mambo, een sensuele Latijns- Amerikaanse dans. Wij zoeken de naam van de film waarin Jennifer Grey en Patrick Swayze de hoofdrollen spelen.

Goed zo !