Quizvragen films

492 resultaten

We zijn opzoek naar een film uit 1992. De film is geïnspireerd door de film Long hu feng yo (city on fire). Volgende afbeelding kan ook helpen. Welke film zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs Vlaamse film 1724

De persoon die u hier ziet speelt niet alleen mee in de film Marina maar is ook razend populair geworden door de rol van Simon Vos in Safety first. Wat is de echt, volledige, naam van Smos?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film Actrices 1723

Welke Vlaamse actrice speelde in de film klassieker Daens de rol van Nette?

Goed zo !
Quizvraag Filmstudio Leeuw Uitgestorven Dieren 1693

De Berberleeuw is uitgestorven in 1960. Eén van de laatste Berberleeuwen was de ster van een Amerikaanse filmstudio. Tot op vandaag gebruiken zij het brullende hoofd van hun “Leo the Lion” als opener van elke film. Weet jij welke filmmaatschappij de Berberleeuw in haar logo voert?

Goed zo !
Quizvraag Films 1672

Wie speelt de rol Grace in de film 'Broer' van Geoffrey Enthoven? Ze speelde onder andere ook mee in een aantal Indiana Jones films.

Goed zo !
Quizvraag Walt Disney Pinkokkio 1656

Iedereen kent ongetwijfeld de Disney klassieker 'Pinokkio'. Dit verhaal handelt over de poppenmaker Gepetto die ervan droomt om zijn pop Pinokkio tot leven te laten komen. Wanneer een toverfee hier dan min of meer voor kan zorgen krijgt Pinokkio ook een krekel als metgezel, zeg maar raadsman met zich mee. Maar wat was nu weer de naam van die raadsman/krekel?

Goed zo !

We zijn op zoek naar de naam van het personage gepeeld door Kevin Spacey die de rol van seriemoordenaar speelt in de film Seven. Zijn naam wordt in Engelstalige juridische teksten vaak gebruikt voor een verdachte of slachtoffer anoniem te beschrijven.

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 1580

In 2009 namen we afscheid van deze top acteur door een auto-erotisch ongeval. Hij werd in een kast gevonden met een touw ronde zijn hals en penis. Wat is de naam van deze Kill Bill acteur?

Goed zo !
Quizvraag Filmstudio 1569

Wie graag een goeie film ziet, herkent zeker dit beeld. Wat is de naam van deze Amerikaanse filmproductiemaatschappij en is één van de grootste filmstudio's ter wereld. De filmstudio is sinds 1994 in het bezit van het mediaconcern Viacom.

Goed zo !

Deze screenshot komt uit een film die vertelt over het waargebeurde verhaal van een geheel verlamde aristocraat die een vriendschap opbouwt met zijn uit de banlieue afkomstige verzorger. Welke film zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Horror 1530

Uit welke film zien we hier de moordlustige pop Chucky?

Goed zo !
Quizvraag Films 1525

We zoeken een Australische komische film uit 1986. het verhaal gaat over een schrijfster voor het Amerikaanse nieuwsblad Newsday. Ze krijgt de opdracht naar Australië te reizen om een lokale held te interviewen die een aanval door een krokodil kon afslaan en daardoor zijn been behield.

Goed zo !

Dame Judi Dench is een oude getrouwe in het Britse filmmilieu. Ze speelde reeds mee in ontelbare films. Maar het bekendste is ze geworden met haar personage in de Bond films, waar ze de fictieve baas speelt van de MI6, de Britse geheime dienst. Wat is de code van de vrouw hier afgebeeld? Maw, hoe wordt zij aangesproken?

Goed zo !

In 1974 trouwde Sylvester Stallone met de actrice Sasha Czack met wie hij naar Californië verhuisde. Daar schreef hij het script voor een film waar hij later ook de hoofdrol in zou spelen en die dan ook zijn echte doorbraak zou betekenen. Welke was deze film?

Goed zo !

Van welk merk auto zien we hier James Bond leunen tegen een model?

Goed zo !