Quizvraag Films 6666

In 2010 getuigde Naomi Campbell voor het Sierra-Leone tribunaal. Ze was daar omdat ze 'iets' zou hebben gekregen van de Liberiaanse oud-dictator Charles Taylor. Die leverde in de jaren ‘90 wapens aan rebellengroepen in buurland Sierra Leone en werd daarvoor betaald met datzelfde 'iets'. Waarover hebben we het hier? In 2006 werd hierover een film gemaakt. De titel van de film is ook het juiste antwoord.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Bron quizvraag: 2de Stronk quiz

Quizvraag Films 6646
©nicolas genin

In 2016 won Leonardo Di Caprio na 4 keer ernaast te grijpen, eindelijk zijn eerste Oscar voor beste mannelijke hoofdrol. Wij zijn echter op zoek naar de winnaar in de categorie 'beste soundtrack'. Ook hij won zijn eerste beeldje na maar liefst 5 eerdere nominaties. Wie kreeg deze voor de film The Hateful Eight?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: 3de Stronk quiz

Quizvraag Films 6613

Omdat hij zelf graag koning wou worden, probeerde hij meermaals zijn neefje te vermoorden. Bij zo'n moordpoging werpt hij zijn eigen broer van een rots, waarna die vertrapt wordt door een kudde gnoes. Hij praat zijn neefje een schuldgevoel aan voor de dood van zijn vader, waarop zijn neefje vlucht en hij dus zelf koning kan worden. Hoe heet de kwaadaardige oom van Simba?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: 3de Stronk quiz

Quizvraag Films 6588

In 1924 fuseerden drie grote filmproductiehuizen. De nieuwe studio behield het motto van één van de drie studio's: "Ars Gratia Artis", kunst om kunst. De studio wordt gezien als de meest befaamde filmstudio ooit. Enkele bekende producties zijn Tom en Jerry, Ben-Hur, 2001: A Space Odyssey en The Silence of the Lambs. Wat is de naam van deze studio?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Bron quizvraag: 3de Stronk quiz

Quizvraag Films 6565

De Amerikaanse geschiedenisleraar Ben Ross krijgt de vraag van een student, hoe het mogelijk was dat het Duitse volk zo vol overgave achter Hitler aanliep. Als antwoord besluit de leraar een experiment op te zetten. Deze waargebeurde feiten werden in boekvorm gegoten. Wij zijn op zoek naar de naam van de Amerikaanse verfilming in 1981. In 2008 verscheen een nieuwe, Duitse verfilming, Die Welle.

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: 3de Stronk quiz

Quizvraag Films 6545

Welke Belgische film uit 2015 klinkt op het eerste gehoor als een autobiografie over de broers Luc en Jean-Pierre, maar werd echter geregisseerd door Robin Pront?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Bron quizvraag: 3de Stronk quiz

Quizvraag Films 6489

Na enkele tegenvallende films leverde Pedro Almodóvar dit jaar weer een pareltje af. Antonio Banderas speelt een regisseur die zó fel worstelt met o.m. rugpijnen, oorsuizingen, clusterhoofdpijn, migraine en depressies, dat hij al jaren in een soort zombiemodus leeft. Tot het filmarchief hem vraagt of hij de gerestaureerde versie van zijn 32 jaar oude klassieker aan het publiek wil komen voorstellen. Die uitnodiging zet een merkwaardige keten van gebeurtenissen in gang: hij ziet oude vrienden en vijanden weer en denkt in een reeks flashbacks terug aan zijn kindertijd. Titel van deze film? (oorspronkelijke of Engelse titel)

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Bron quizvraag: Bonne Cuvee quiz

Quizvraag Films 6456

Volgens Van Dale is het de neiging om vreemd te gaan, die verhoudingsgewijs veel mensen zouden hebben als ze ongeveer zeven jaar een relatie hebben gehad. Deze Engelse uitdrukking is genoemd naar de film van Billy Wilder uit 1955, met - wie anders dan - Marilyn Monroe in de hoofdrol. Welke term?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Bonne Cuvee quiz

Quizvraag Films 6447

"Life, Liberty and ...": zo staat het in de United States Declaration of Independence. Hiermee wil men drie voorbeelden geven van de "onvervreemdbare rechten" die volgens die Declaration aan alle mensen door de schepper werden gegeven, en die alle regeringen worden verondersteld te beschermen. In 2006 maakte regisseur Gabriele Muccino een film naar het gelijknamige boek dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Hoofdrollen voor Will Smith en zijn zoon Jaden. Welke film?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Bron quizvraag: Bonne Cuvee quiz

Quizvraag Films 6392

Deze film werd geregiseerd door Sydney Lumet met in de hoofdrollen Henry Fonda en Lee J. Cobb. In de film krijgt een 12-koppige jury de zware taak een oordeel te vellen over de moord van een vader door zijn minderjarige zoon. De hele film werd bijna uitsluitend gefilmd in 1 ruimte, namelijk de jury-kamer. Hoewel hij tegenwoordig als cult-film wordt aanzien (met een 5 de plaats in de IMDB-top aller tijden) kreeg het indertijd geen enkele erkenning of Oscar. Welke film uit 1957 zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: 1


Bron quizvraag: Quiz van Antverpino

Quizvraag Films 6340

De Beatles, ook wel eens de FAB 4 genoemd, hebben niet alleen een hele reeks monsterhits op plaat gezet, maar ook verschillende films gemaakt. Hun eerste film verscheen in 1964, met later de titelsong als nummer 1 hit. Graag de naam van deze eerste film van de FAB 4.

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Bron quizvraag: 1ste Kinderkankerfonds quiz

Quizvraag Films 6185

In deze film uit 2000 sluit hoofdpersonage Chuck Noland (gespeeld door Tom Hanks) vriendschap met een bal, die hij Wilson noemt. Welke film zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Bron quizvraag: Bijns Boys Quiz

Quizvraag Films 6169

In de meeste Bond films drinkt James een Vodka Martini, waardoor het drankje heel populair is geworden. Hoewel het omgekeerd is van wat door de kenner wordt aangeraden, drinkt James Bond zijn Martini graag op een specifieke manier. Hoe heeft James Bond zijn Vodka Martini graag?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Bron quizvraag: Bijns Boys Quiz