Quizvragen films

492 resultaten

Quizvraag Oscars 2989

Dit jaar vond de 89ste uitreiking van de Oscars plaats in Los Angeles. Op 24 januari 2017 werden de nominaties bekendgemaakt. La La Land ontving 14 nominaties en evenaarde daarmee het record van All About Eve (1950) en Titanic (1997). Maar welke film ging met de eer gaan lopen als beste film?

Goed zo !

Dit jaar (2017) verscheen de platste Antwerpenaar ‘Robbe de Hert’ terug op de televisie. Een beetje bleekjes verkondigde hij dat hij door belastingsproblemen al zijn geld verloor. Via crowdfunding kon hij toch geld inzamelen om een nieuwe film te verwezenlijken. Zijn meest geprezen film bracht hij echter al uit in 1989, een tragikomedie met in de hoofdrol Michael Pas. Hoe heette deze film nu weer?

Goed zo !
Quizvraag Moordenaars 2967

We zijn op zoek naar de codenaam van een vermoedelijke amerikaanse seriemoordenaar in 1968 en 69. We zeggen vermoedelijk omdat deze moorden nooit opgelost zijn en er nooit een moordenaar met zekerheid is aangeduid. Hij nam een loopje met de politie door ze allerlei codes en cryptogrammen op te sturen. Hij ondertekende zijn brieven steevast met een kruis door een cirkel. In 2007 verscheen een prijswinnende film op het doek over deze moordenaar met onderandere Jake Gyllenhall en Robert Downey Jr. in de cast.

Goed zo !

Tijd voor een beetje film. We geven de synopsis en het verhaal vanuit de hoofdpersonage. Ojo tis hier wel koud, en ojo we worden aangevallen door indianen. Vluchten dan maar. Hier nen beer, kga hem doodschieten, ahnee hij valt mij aan. Ahnee ik ben verlamd. Ojo iemand vermoord mijn zoon terwijl ik verlamd er op kijk. Kben wel nog verlamd maar kga die persoon proberen vermoorden. Ondertussen haal ik wat slaap in binnenin een paard. Hopelijk krijg ik hiervoor een Oscar.

Goed zo !

We zijn op zoek naar een misdaad-actiefilm uit 2000 met in de hoofdrollen ondermeer Nicolas Cage en Angelina Jolie. De film vertelt het verhaal van een zekere Kip die de opdracht krijgt om vijftig specifiek aangewezen auto's te stelen. Wij zijn hier gelukkig niet op zoek naar de 50 specifieke autotypes maar enkel naar de titel van 117 minuten durende film.

Goed zo !

We zijn op zoek naar de naam van Helen Parr, beter gekend als Mrs. Incredible voor ze met Mr. Incredible trouwde. Haar naam dankt ze aan haar speciale gave.

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 2921

Deze vlaamse acteur staat vooral bekend om zijn grimmige rollen in verschillende series en films. Denk maar aan ‘JB’ uit ‘Van Vlees en Bloed. Of die psychopatische mensenviller uit ‘Dardennen’. Wat is de achternaam van deze acteur?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 2883

Welke Vlaamse film lokte de meeste bezoekers naar de zalen in Vlaanderen voor 'Loft' in 2008?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 2862

Het leven van een acteur is vaak bezaaid met enige vorm van drank, drugs en rock and roll. Maar sommige acteurs drijven het toch echt wel ver. Welke Franse acteur, die in 2013 werd genaturaliseerd tot Rus, verklaarde dat hij gemakkelijk 14 flessen wijn op een dag kan nuttigen, zonder daarbij écht zat wordt. Welke bourgondische acteur zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs Oscars 2841

Deze film was de Belgische inzending voor de Oscars en sleepte een nominatie voor beste buitenlandse film in de wacht. The Broken Circle Breakdown is een langspeelfilm van Felix Van Groeningen uit 2012 met Veerle Baetens. Wie speelt naast haar de rol van Didier?

Goed zo !
Quizvraag Films 2832

Montauban, 1944. Dokter Dandieu verzorgt vele oorlogsgewonden in het ziekenhuis. Hij besluit zijn vrouw en dochter de stad uit te laten brengen, naar zijn kasteel op het platteland, waar hij verwacht dat ze veilig zullen zijn voor een eventueel bombardement. Maar ze worden gruwelijk vermoord door de Duitsers. Daarop neemt Dandieu wraak op de Duitse soldaten. We zoeken de titel van deze Franse film, winnaar van de eerste César voor beste Franse film in 1976.

Goed zo !

Deze Amerikaanse gangsterfilm uit 1990, geregisseerd door Martin Scorcese, staat samen met The Godfather en Scarface bekend als een van de grote misdaadfilms. Het scenario is gebaseerd op het waargebeurd verhaal van Henry Hill. Hij wil al van jongs af aan bij de maffia, begint als loopjongen en krijgt gaandeweg steeds grotere klussen. Naam graag van deze klassieker.

Goed zo !

Steve McQueen heeft zich vast lang beklaagd dat hij de hoofdrol in deze film geweigerd heeft. Uiteindelijk ging die hoofdrol naar Paul Newman, die samen met Robert Redford en Katharina Ross deze film uit 1969 tot een kassucces maakte. De film, goed voor vier Oscars, is losjes gebaseerd op de criminele levensloop van twee vogelvrijverklaarden uit het Wilde Westen, namelijk Robert LeRoy Parker en Harry Longabaugh. Welke legendarische film zoeken wij?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 2809

In de film van Jaco Van Dormael die in 2015 in de zalen kwam, leeft god nog. Hij is niet de meest toegewijde vader, waardoor zijn dochter Ea zijn computer hackt en aan mensen in de hele wereld berichtjes lekt over hun eigen sterfdag. Hierdoor gaan de poppen natuurlijk aan het dansen. ‘Le tout nouveau testament’ is de titel van deze film. Wij willen echter weten wie de rol van god, en dus meteen ook de hoofdrol in deze film, voor zijn rekening neemt.

Goed zo !
Quizvraag Films 2802

Intussen weten we het allemaal, je land per boot verlaten, is je leven riskeren. Ook in deze film vergaat de boot, maar als bij wonder overleeft één jongetje de ramp. Hij belandt wel op een vlot met een tijger, een zebra, een orang-oetang en een hyena. Uiteindelijk blijven enkel de jongen en de tijger over. In welke, op het gelijknamige boek gebaseerde, film konden we dit bizarre avontuur in 2012 mee beleven?

Goed zo !