Quizvragen films

492 resultaten

Quizvraag Films 3159

In deze Amerikaanse film uit 2000, geregisseerd door Joan Chen, worden de hoofdrollen vertolkt door Richard Gere en Winona Ryder. De film vertelt het verhaal van de 48-jarige restauranteigenaar Will Keane, een echte playboy, die echte liefde vindt wanneer hij de 21-jarige Charlotte ontmoet. Charlotte heeft echter een levensbedreigende tumor. Naam graag van deze film.

Goed zo !

In de filmtrilogie ‘The Hobbit’, gebaseerd op het gelijknamig boek van Tolkien, speelt deze draak een hoofdrol. Hij verovert op bloedige wijze de berg Erebor, tot dan het rijk van de dwergen van Durin, en de naastgelegen stad Dal [“deel” uitgesproken]. Na twee eeuwen werd de draak opnieuw uitgedaagd door de expeditie van Thorin Oakenshield en werd hij finaal door boogschutter Bard verslagen. De tweede film van The Hobbit is naar deze draak vernoemd. Wat is zijn naam?

Goed zo !

In 1985 werd De Leeuw van Vlaanderen, de schitterende historische roman van Hendrik Conscience, verfilmd. De hoofdrollen waren voor Jan Decleir, Julien Schoenaerts en Frank Aendenboom. Wij willen graag de naam van de man die de film regisseerde, met Stijn Coninx en Dominique Deruddere als zijn assistenten.

Goed zo !

De man die we zoeken, speelde een grote rol bij het prille begin van de film. In 1897 richtte hij de eerste Europese filmstudio op en met “voyage dans la lune” en “le Voyage à Travers l'Impossible” uit 1902 en 1904 maakte hij zichzelf onsterfelijk. Over welke Fransman hebben we het?

Goed zo !

Deze Amerikaanse horrorfilm uit 1984, geregisseerd door Wes Craven, was de eerste van een lange reeks, die één van de succesvolste filmreeksen ooit zou worden. Een groot deel van het succes was te wijten aan het monsterlijk hoofdpersonage. Wat is de naam van de griezelige slechterik die in Nightmare on Elm Street kinderen in hun dromen opjaagt en vermoordt met zijn dodelijke handschoen?

Goed zo !

We zijn op zoek naar het hoofdpersonage in een reeks van drie komische parodiefilms. Als u weet dat twee titels uit deze reeks ‘The spy who shagged me’ en ‘Goldmember' zijn, zal het u niet verbazen dat de films vol zitten met flauwe grappen en ook met verwijzingen naar James Bond. Wij willen graag de naam van de reeks en van het gelijknamige hoofdpersonage, een voor vrouwen onweerstaanbare geheim agent, gespeeld door Mike Myers.

Goed zo !

In deze thriller uit 2002 speelt Al Pacino de rol van detective Will Dormer die naar een klein dorpje in Alaska wordt gestuurd om de moord op een tienermeisje te onderzoeken. Bij een achtervolging schiet hij per ongeluk zijn collega dood. Hij wordt daardoor zodanig opgezogen door zijn onderzoek dat hij de slaap niet meer kan vatten. Wij zoeken de titel van de film.

Goed zo !

Wanneer één van de dertien wijze vrouwen van het Rijk niet wordt uitgenodigd op het geboortefeest van een koningskind, voorspelt zij dat de koningsdochter zich zal prikken aan een spintol als ze vijftien jaar is, en dat zij daardoor zal sterven. De andere twaalf wijze vrouwen kunnen deze vervloeking niet opheffen, maar wel verzachten. De prinses zal niet sterven, maar honderd jaar slapen wanneer zij zich prikt. Wij zoeken de naam van de heks die de vloek uitspreekt over de prinses, tevens de naam van de Amerikaanse avonturen-fantasyfilm met Angelina Jolie in de hoofdrol.

Goed zo !

De film die wij zoeken, riep een van de meest iconische beelden van de 20ste eeuw in het leven: Marilyn Monroe staat boven een metrorooster terwijl haar witte jurk omhoog wordt geblazen door een aanstormende trein. Naam graag van die film uit 1955, naar het gelijknamige toneelstuk van George Axelrod.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 3070

Deze film opende het Gentse filmfestival dit najaar. Het is een Belgische thriller in een regie van debutant Robin Pront. In tegenstelling tot wat de titel van de film doet vermoeden, speelt het verhaal zich voor een groot deel in het Antwerpse misdaadmilieu af. Onder meer Kevin Janssens, Veerle Baetens en Jeroen Perceval maken deel uit van de indrukwekkende cast in deze prent. Wij krijgen van u graag de titel van deze film.

Goed zo !

De fictieve Britse geheim agent James Bond kent men vooral uit een van de succesvolste filmreeksen aller tijden, die begon met Dr. No met Sean Connery als Bond. Op dit moment bestaat de filmreeks uit vierentwintig films en is Daniel Craig de laatste en zesde James Bond. In welk jaar kwam de eerste Bond film Dr. No uit?

Goed zo !
Quizvraag Marvel 3037

Marvel is een Amerikaanse uitgever. Het bedrijf heeft als bijnaam The House of Ideas (het ideeënhuis). Iedereen kent onwaarschijnlijk the avenger films van Marvel. Maar van welke film zien we hier de affiche?

Goed zo !
Quizvraag Leonardo DiCaprio 3030

Films met verhaallijnen waar drugs in gebruikt worden doen het algemeen genomen niet slecht, zo kwam er recent nog een vervolg op de film Trainspotting, maar uit welke film met Leonardo DiCaprio zien we hier een stukje? (filmstukje

Goed zo !

De Canadese Bryan Adams is een echte romanticus die alles voor zijn geliefde zou doen. Dit nummer is dan ook heel toepasselijk voor de film waarvoor deze soundtrack werd geschreven. Welke film was dit?

Goed zo !

Van wie is dit lied en wat is de titel? Het was de titelsong van de film 1492: ... uit 1992, die uitkwam ter gelegenheid van de ontdekking van Amerika door Columbus, precies 500 jaar daarvoor.

Goed zo !