Quizvragen films

492 resultaten

We zijn op zoek naar een film uit 2005 onder de regie van Eli Roth i.s.m Quentin Tarantino. 2 Amerikaanse en 1 Ijslandse backpackers vallen onder valse voorwendselen ten prooi aan gruwelijke materlingen in Slowakije. De rest van de plot verklappen we niet. Welke film zoeken we?

Goed zo !

Voor deze vraag zijn we enerzijds op zoek naar de 13e film van James Bond. Acteur Roger Moore en Bondgirl Maud Adams. Het verhaal draait min of meer rond een heel kostbaar Fabergé-ei. We kunnen jullie voor deze vraag op weg helpen door een sport/natuurvraag bij te stellen. Het Duitse dier dat Paul heette maakte furore door alle uitslagen van de Duitse ploeg te voorspellen + de uitslag van de finale tussen Spanje en Nederland. Als jullie weten welk soort die Paul nu weer was, komen jullie een heel eind.

Goed zo !
Quizvraag Acteurs Oscars 4024

Deze acteur speelde in Wolf of Wallstreet, Interstellar en talloze andere producties. In 2013 kreeg hij een oscar en een golden globe voor zijn hoofdrol in Dallas Buyers club. Wat is de naam van deze acteur?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een documentaire uit 2002 van Michael Moore die de geweldsdelicten in Amerika belicht. Bekende voorbeelden zijn de bomaanslag in oklahoma city en een aanslag op een school door twee studenten. Hij kreeg daarvoor een prijs in Cannes en een oscar voor beste documentaire. Hoe heet deze bekende documentaire?

Goed zo !
hoofdrol in Smokey and the Bandit

Deze acteur is bekend geworden dankzij zijn hoofdrol in Smokey and the Bandit uit 1977. Zijn rol in de film Deliverance (1972) maakte hem tot een ster. Van welke acteur moesten we op 6 september 2018 afscheid nemen?

Goed zo !
Quizvraag Regisseurs 3983

Girl ging op 12 mei 2018 in wereldpremière op het filmfestival van Cannes in de sectie Un certain regard. De film werd voorgedragen als de Belgische inzending voor de Academy Award van 2018. Wie is de regisseur van deze film?

Goed zo !
Quizvraag Walt Disney 3966

Hoe heet de walvis die Pinokkio verslindt in een Disneyfilm uit 1940?

Goed zo !

Wie regisseerde de film "C'era una volta il West", ook bekend als "Once Upon a Time in the West"?

Goed zo !

Welke actrice speelt de verweduwde gravin van Grantham in Downtown Abbey en Minerva McGonagall in de Harry Potter films?

Goed zo !

In welke Amerikaanse muziekfilm uit 2006 speelt Beyoncé Knowles een zangeres?

Goed zo !
Quizvraag Films 3940

Welke film uit 2013 gaat over de rampzalige expeditie op zoek naar leven op Europa, de maan van de planeet Jupiter?

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film Ensors 3935

Met welke film won regisseur Robin Pront in 2016 zeven Ensors (de Vlaamse filmprijzen)?

Goed zo !
Quizvraag Walt Disney 3917

Hoe heet dit personage dat voor het eerst te zien is in de Disneyfilm Jungle Boek uit 1967? In de Nederlandse versie sprak Willem Duyn de stem in.

Goed zo !
Quizvraag Films 3886

In de film Cast Away uit 2000, zien we Tom Hanks belanden op een onbewoond eiland. Daar opent hij FedEx pakjes om zichzelf te helpen met overleven. In een van de pakketten zit een volleybal waar hij met een bloederige hand een afdruk op maakt die op een gezicht lijkt. Welke naam heeft hij aan de bal?

Goed zo !

In de film Le fidèle van Michael Roskam zien we het levensverhaal van Brusselse gangster Gino "Gigi" Vanoverbeek, vertolkt door Matthias Schoenaerts. De film veroorzaakte enige opschudding daar deze te sterke gelijkenissen zou vertonen met het leven een bepaalde Brusselse gangster. Diens vrouw Virginie Barré vond het immers niet kunnen dat de film zonder inspraak van de familieleden werd gemaakt. Op wiens leven zou de film van Michael Roskam zijn gebaseerd?

Goed zo !