Quizvragen fauna

151 resultaten

Wat is de volledige naam van deze vogel? Het is de meest wijdverspreide soort van zijn familie. De vogel is een opvallende verschijning door zijn blauwzwarte verenkleed met lange buitenste staartveren en door zijn grote wendbaarheid in de vlucht tijdens de jacht op vliegende insecten. Een groot deel van zijn leven brengt hij in de lucht door. Het is een trekvogel die grote afstanden aflegt.

Goed zo !

Wat is de naam van deze slang? De naam slaat op de felle kleuren. Hij is zeer giftig.

Goed zo !

Naam van deze vlinder?

Goed zo !

Wat is de naam van deze vogel? Hij is herkenbaar door zijn exotische kleuren, blauwgroene staart, gele keel en donkere oogstreep. Het is een insecteneter en een behendige vlieger. Zijn naam is duidelijk afkomstig van zijn voornaamste voedselbron.

Goed zo !

Wat is de naam van dit hondenras dat tot de windhonden behoort? De vacht van de hond is glad en kortharig, fijn van structuur, zacht, en ligt vlak tegen het lichaam van de hond aan. Het is een liefdevolle hond, die een zeer sterke relatie met zijn eigenaar en de eventuele gezinsleden ontwikkelt. De naam van deze hond is in Amerika ook te vinden op de bussen die bestemd zijn voor het vervoer over grotere afstanden.

Goed zo !

Dit dier is een van de meest algemene antilopesoorten in Afrika ten zuiden van de Sahara. Het is een slanke, middelgrote antilope met een lange nek. De vacht is veelal roodbruin of geelbruin van kleur, met een kenmerkende verticale zwarte streep van de staart over het achterste, en een streep over de bovenzijde van de staart. Graag de uit het Zoeloe afkomstige naam van dit dier.

Goed zo !

Dit visje van 10 tot 18 centimeter behoort tot de giftigste dieren van Europa. De diertjes graven zich in in het zand op zoek naar eten. Als iemand op die plek dan gaat pootjebaden, kan de vis zich bedreigd voelen en uithalen met zijn giftige rugstekels. Indien zo'n steek niet snel wordt behandeld, kan de pijn maanden aanhouden. Wij willen graag de naam van deze vis, die door de opwarming van de aarde ook aan onze kust steeds vaker zwemmers steekt.

Goed zo !

Reeks 6, voor 1 punt: Welke ver over de grenzen bekend,om z’n vlees gefokt runderras, zien we hier?

Goed zo !

Welk hoefdier zien we hier, het komt voornamelijk voor op droge graslanden en savannes op het Afrikaanse vasteland?

Goed zo !

Naast het koolwitje is de vlinder die u hier op de foto ziet één van de meest voorkomende vlinders in de Belgische tuin. Deze trekvlinder is met een vleugelspanwijdte van 5 tot 6 centimeter een vrij grote vlinder. De prachtige rood, wit en zwarte kleurschakeringen op de vleugels zijn een lust voor het oog van iedere natuurliefhebber. Naam graag van dit diertje.

Goed zo !

In wakkere toestand kunnen deze dieren je wel hoofdpijn bezorgen door hun scherp gefluit. Nog een geluk dus dat ze van oktober tot april hun winterslaap houden Welk knaagdier is zowat de kampioen van de slaap?

Goed zo !

Deze vogel is zeer makkelijk te herkennen aan zijn lange poten en zijn wit-zwarte verenkleed. Het is ook de enige Europese vogel waarvan de snavel duidelijk omhoog loopt, wat hem een voordeel oplevert bij het vangen van kreeftjes die zich in de modder bevinden. Je kan deze vogels steeds minder vaak bij ons vinden aan de kust of aan brakke waters. Welke vogel is dit?

Goed zo !

Welke onderwatereenhoorn zien we hier afgebeeld ?

Goed zo !

Ook aan de Belgische kust kan u tegenwoordig walvissen spotten. Geen potvissen of vinvissen, maar wel deze kleine tandwalvis van 1,8 meter lang en 60 kilo. Het dier is te herkennen aan de typische bult op zijn hoofd. Helaas vind je de dieren niet enkel in het water, maar af en toe ook, dood, aangespoeld op het strand. Hoe heet dit walvisje, dat soms ook watervarken genoemd wordt?

Goed zo !

We zoeken naar een roofvogel uit de familie havikachtigen. Deze vogel is 48 tot 65 cm lang en heeft een vleugelspanwijdte tot 1,5 meter. Heel kenmerkend is zijn lange staart met gevorkt uiteinde, waarmee hij zich onderscheid van de buizerd. Hij is voornamelijk een aaseter, maar jaagt ook op kleine prooidieren. Welke vogel zoeken wij?

Goed zo !