Quizvragen fauna

151 resultaten

Dit is een van de meest algemene antilopesoorten in Afrika ten zuiden van de Sahara. Hij is de enige soort uit de onderfamilie Aepycerotinae en het geslacht Aepyceros, hoewel hij soms ook tot andere onderfamilies wordt gerekend, zoals de Alcelaphinae of de Antilopinae. De naam van het dier is afkomstig uit het Zoeloe. Welke naam zoeken we?

Goed zo !

Welk zoogdier legt eieren en zijn de eieren bovendien giftig?

Goed zo !
Quizvraag Dieren Vogels 2546

Hoe wordt een groep uilen genoemd?

Goed zo !

Wat is de verzamelterm voor kleine ongewervelde, garnaalachtige zeedieren die behoren tot de orde Euphausiacea? De larven van de Euphausiacea vormen een belangrijk deel van het zoöplankton in de oceanen rond de Noord- en Zuidpool. Het woord is afkomstig uit het Noors waar het een term was voor vislarven.

Goed zo !

Wat is de naam van dit hondenras uit Canada met als oorspronkelijk gebruiksdoel 'sledehond voor zware lasten, waterhond'? Dit ras werd en wordt gebruikt voor waterwerk: het redden van mensen uit water, het binnenslepen van vissersnetten en het slepen van boten.

Goed zo !

Deze vogel is een van de kleinere leden van de reigerfamilie. Hoe heet deze rare vogel?

Goed zo !

Wat is de naam voor een hengst (paard of ezel) waarvan de teelballen operatief verwijderd zijn?

Goed zo !

Wat is de naam van dit soort dier? Ze vormen een familie van halfapen die alleen voorkomt op Madagaskar en nabijgelegen eilanden.

Goed zo !

Welke bekende mezensoort herkent u op de foto? Wetenschappellijke naam is Cyanistes caeruleus, is zo’n 12 cm groot en weegt zo’n 12 tot 15 gram? Het zijn slimme, behendige vogels die graag afkomen op in de tuin opgehangen voedsel.

Goed zo !

In 2015 stond de Geit centraal, maar weet je welk dier centraal staat in het Chinees jaar 2016?

Goed zo !

Toen de dieren nog spraken waren er nog geen Euro's aar welk dier zien we hier op een oud briefje van 100 Nederlandse gulden?

Goed zo !

Deze zeevogel heeft een groot verspreidingsgebied in de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Ze duiken op spectaculaire wijze naar vis en kunnen dat met een snelheid van100 km/uur als ze zich laten vallen. Wat is de naam van deze zeevogel?

Goed zo !

Wat is de naam van dit runderras, meestal roodbruin, die vaak worden ingezet als grazers in natuurgebieden? Ze zijn herkenbaar aan de lange haren en horens.

Goed zo !

Wat zijn de enige kreeftachtigen die ook op het land kunnen leven?

Goed zo !

Wat is het snelste dier op vier poten?

Goed zo !