Quizvragen eten en drinken

434 resultaten

frisdranken

We zijn op zoek naar de naam van de multinational die de volgende drankjes produceert: Chaudfontaine, Minute Maid, Aquarius en Monster? Een indrukwekkend lijstje van merken, en dan hebben we het bekendste product nog niets eens vermeld.

Goed zo !

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing heeft samen met de visserijsector een schaaldier uitgeroepen tot vis van het jaar 2022. Geen vis dus als opvolger voor de rog. Welke soort mag zich 'vis' van het jaar noemen?

Goed zo !
mosterdgas

Van een komiek die soms op Canvas te zien is, naar een vraag over de oorlog, het is een logische stap! Wat is een andere naam voor mosterdgas? De naam verwijst naar een Vlaamse stad waar het gas tijdens de eerste wereldoorlog werd gebruikt. Een lokaal restaurant verwerkte ooit naar eigen zeggen onbewust een verwijzing naar de term in zijn naam. Het restaurant is ondertussen failliet.

Goed zo !
brouwerij lambiek

We beginnen de derde ronde in de brouwerij, meer bepaald in een Belgische brouwerij die lambiek produceert.. Wil je er op bezoek gaan, dan moet je in Vlezenbeek, een deelgemeente van Sint-Pieters- Leeuw zijn. De brouwerij is vooral bekend van zijn fruitbieren. Per jaar brouwen ze maar liefst 60 000 hectoliter van hun basisbier waarna daar fruitsappen worden aan toegevoegd. Wat is de naam van die brouwerij? Wie al eens graag kriek drinkt, mag hier niet in de fout gaan.

Goed zo !
druivensoort

We zoeken een druivensoort, die zijn oorsprong vindt en hoofdzakelijk gekweekt wordt in het Franse Bourgondië. Ze is vooral bekend door de voornamelijk rode wijnen die er mee gemaakt worden. Het gaat om een blauw druivenras, met een compacte tros en druiven met een dunne schil. In het Duits heet het druivenras Spätburgunder, maar wat is de meer courante Franse naam? (Speetboergoender)

Goed zo !
brouwerij Sint-Bernardus

Wat is de naam van de plaats waar brouwerij Sint-Bernardus is gevestigd?

Goed zo !

De drank zoals wij die nu kennen werd waarschijnlijk voor het eerst in de 17e eeuw gestookt. De eerste officiële vermelding werd gedaan in ‘Een Constelijck Destileer Boec’ in 1552. Hier werd gesproken over een recept voor aqua juniperi. Hiernaast werd de drank in de 16e eeuw verkocht als een medicijn tegen spierpijn. Al snel merkten mensen ook de prettige bijeffecten van het levenswater op, binnen een eeuw transformeerde het levenswater dan ook tot een genotsmiddel. Van welke drank wordt hier een stukje van de geschiedenis verteld?

Goed zo !

Op zaterdag 30 oktober 2021 overleed de Italiaanse kok Aldo Campeol. Hij is wereldberoemd door een dessert dat in zijn restaurant Le Beccherie in Treviso door een gelukkig toeval bedacht en voor het eerst geserveerd werd in 1972. Zijn chef-kok liet per ongeluk een lepel mascarpone vallen in een mengsel dat bedoeld was om vanille-ijs te bereiden. Campeol, zijn vrouw en de chef-kok voegden nog in koffie gedoopte lange vingers toe en werkten het geheel af met cacaopoeder en het dessert ‘beur me op’ was geboren. Over welk dessert gaat het hier?

Goed zo !
runderras België
© agriflanders

Rundveerassen gekweekt om hun vlees, vindt men wereldwijd. In België en bijna uitsluitend in België, kweekt men een ras met een exclusieve vleeskwaliteit. Smaak en structuur van het zeer mager vlees zijn uniek. Wij zien regelmatig de Vlaamse benaming opduiken, maar hoe noemt men dit ras in het frans? Graag de volledige naam.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 8416

Het bedrijf in de voeding- en genotsmiddelenindustrie dat we zoeken, is opgericht in 1932 door de gebroeders Jan, Emiel en Henri Boone. Ondertussen is het een internationaal gerichte onderneming met productievestigingen in een viertal Europese landen waaronder Nederland. In 2006 nam het daar de ontbijtkoekproducent Peijnenburg over. Graag de naam van deze koekjes- en wafelfabrikant.

Goed zo !
Quizvraag Drank 8403
© Akela

Een alcoholische cocktail samengesteld uit een glas bier, waarin een tot de rand gevuld glaasje jenever op zijn kop staat. Bij het drinken komt eerst het bier en bij het kantelen van het jeneverglaasje krijgt men een golf jenever aan. Hoe noemt men deze cocktail?

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen Sausen 8393
© stu_spivack

Een sausbasis bestaande uit azijn, witte wijn, sjalotten, dragonstengels, bouquet garni en peperbolletjes en is uitgevonden door de Brusselaar Vedy. Hoe noemt deze basissaus welke gebruikt wordt voor veel botersausen?

Goed zo !

Tegenwoordig vind met tientallen soorten ham, meestal genoemd naar de streek waarvan ze afkomstig is of naar de voeding die de varkens krijgen. Er bestaat ook een Spaanse hamsoort waarvan de naam gelinkt is aan de poten van het varken. Hoe noemt deze ham?

Goed zo !
Quizvraag Fruit 8376
© Dysmorodrepanis

De vrucht ziet eruit als een druif met een zeer bobbelige, onregelmatige dikke schil. Ze is zoet van smaak en valt uiteen in kleine partjes. Geef de naam van deze vrucht die een kruising is van druif en mandarijn.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 8347

Om deze crème te bereiden hebt u 1 deciliter volle room, 50 gram boter en 200 gram donkere chocolade nodig voor een standaard recept. Welke crème die gebruikt wordt als garnering van onder andere nagerechten, bedoelen we?

Goed zo !