Quizvraag Eten en drinken 2587

We zien hier Majorana hortensis. Het kruid staat ook wel bekend als worstkruid. Het kruid heeft een intens aroma, dat aan tijm doet denken, maar zachter van smaak en zoeter is. Het kruid wordt voornamelijk gebruikt bij de bereiding van worsten. Welk kruid zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag Eten en drinken 2578

Sinds november 2016 heeft België maar twee 3-sterren restaurants meer. Dit komt omdat De Karmeliet zijn deuren sloot. Welke chef stond hier aan de kookpotten?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Quizvraag Eten en drinken 2573

We zoeken een sterke drank die populair is in Hongarije en Transsylvanië. De drank is een vruchtenbrandewijn, die vooral gestookt wordt uit appels, pruimen, peren of abrikozen of van welke andere vruchten ook. Welke sterke drank zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Quizvraag Eten en drinken 2558

Welk drankje ontstond in 1940 in Duitsland omdat de juiste ingrediënten voor Coca-Cola niet meer verkrijgbaar waren?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Eten en drinken 2550

Welke Fransman werd bekend door zijn dieet en schreef de bestseller 'ik eet, dus ik val af'?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag Eten en drinken 2539

Wat is de naam van dit Belgisch abdijbier dat heden ten dage gebrouwen wordt door Affligem brouwerij. het bier is genoemd naar een deelgemeente van mol in de Belgische kempen.

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Quizvraag Eten en drinken 2518

Voor deze quizvraag zijn we op zoek naar de naam van de eigenaar van het 3-sterren-restaurant The Fat Duck? Hij is ook bekend om zijn experimenten in de keuken, met onder andere moleculaire gastronomie.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Eten en drinken 2516

We zoeken de traditionele, enigszins ceremoniële manier om een champagnefles te openen. Hoe noemen we deze manier van het ontkurken?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Quizvraag Eten en drinken 2512

Deze Engelse kaas heeft een brokkelige structuur en wordt geproduceerd in enkele regio's centraal in Engeland. We onderscheiden 2 soorten: er is een blauwschimmelkaas, die een sterke geur heeft, en zacht is van smaak. Daarnaast is er ook een witte variant. De kaas wordt vaak als dessert gegeten. Kent u de naam ervan?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Quizvraag Eten en drinken 2511

In 2015 was de vis van het jaar Hondshaai. Welke vis kreeg de eer in 2016 om vis van het jaar te zijn?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Quizvraag Eten en drinken 2453

De Gentse broers Maarten en Jeroen pakten uit met een drankje van vlierbloesems. Sommige proeven ervan en zijn onmiddellijk verkocht, andere vinden het maar niets, buiten de mooie fles. Welk trendy Oma’s drankje met 14,9% alcohol zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Bron quizvraag: KLJ Nevele 2016

Quizvraag Eten en drinken 2424

In China eten ze Jiaozi om elkaar geluk en voorspoed te wensen. Dit is meestal varkensgehakt in lapjes deeg in de vorm van een halve maan. Ook zit er vaak Chinese kool en lente-uitjes in. Onder welke naam kennen wij deze hapjes op onderstaande foto?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvraag Eten en drinken 2398

De stad die we zoeken is een Franse stad in het westen van het departement Marne met ongeveer 24.000 inwoners. De stad ligt aan de Marne, direct ten zuiden van deze rivier en in het midden van de Champagne. Historisch gezien is dit het centrum van de champagne. Welke stad zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: E