Quizvragen eten en drinken

434 resultaten

Quizvraag Eten en drinken 3406

Reeks 6, voor 2 punten: Welk typisch Frans nagerecht maken we hier: topchef Auguste Escoffier serveerde het in 1893 in het Hotel Savoy in Londen ter ere van de een bekende operazangere . Benodigheden: Vanille-roomijs, Halve witte perziken in de schil gepocheerd in vanille suikerwater, vruchtencoulis , poedersuiker, enkele frambozen en een beetje citroensap, Geschaafde amandelen en dan als volgt aan de slag: 1 Snij de perziken in plakjes. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. 2 Verkruimel de meringue in een ijscoupe. Schep er drie bolletjes ijs bij. 3 Werk af met de perziken en frambozen, wat frambozencoulis en amandelschilfers erover, besprenkel met enkele druppels citroensap en een eventueel een koekje .. Smullen maar!

Goed zo !
Quizvraag Bieren 3395

Reeks 2, voor 3 punten: Na het doorzuipen nog wat extra rekenwerk: als je heden ten dage anno 2017 de cijfers van de trappisten van Rochefort en Westvleteren zou samentellen, welk getal krijg je dan ? Opgelet hier we spreken dus enkel over deze die gekend onder een specifiek nummer, niet de percentages..

Goed zo !
Quizvraag Bieren 3394

Reeks 2, voor 2 punten: Op pastis houdt een mens het niet lang uit dus gaan we over op Kronenbourg. Wees gerust, we hebben het zelfs niet overwogen om het op de kaart te zetten. Welk jaar staat er op hun flesje?

Goed zo !
Quizvraag Drank 3393

Reeks 2, voor 1 punt: Om te starten een aperootje: Pernod is samen met Ricard reeds jaren de grootse producent van het lekkere pastis. Ergens in de vorige eeuw werd de drank tot tweemaal toe verboden. Het jaar waarin alles weer toegelaten werd door Pernod vereeuwigd op hun flessen. Voor alle duidelijkheid dus niet het cijfer 45, dat is het alcoholpercentage en ook niet de Tour van 55.. Het zit daar tussenin…

Goed zo !
Quizvraag Snoep 3360

We zoeken de naam van een koekjesmerk van de Amerikaanse firma Nabisco, dat voor het eerst op de markt kwam in 1912. Het koekje, geïntroduceerd in 1952, bestaat uit twee ronde chocoladekoekjes met daartussen een zachte, zoete, witte vulling van crème.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 3350

Volgens Catalaanse bronnen zouden ze begin 19e eeuw voor het eerst op de Spaanse tafels verschenen zijn. Tegenwoordig vind je deze deegbeignets in elk oliebollenkraam op de kermis, ze zijn een echte dessertklassieker: het deeg wordt gebakken in frituurolie en daarna gedopt in warme chocoladesaus.

Goed zo !
Quizvraag Bieren Middeleeuwen 3344

In de Middeleeuwen was bier één van de meest genuttigde dranken in Europa. Vanwege het feit dat de drank tijdens het productieproces verhit moest worden, bevatte het gerstenat namelijk minder schadelijke bacteriën dan water, en was daarmee dus gezonder. Naar schatting dronk de gemiddelde Belg tegen het einde van de middeleeuwen dan ook maar liefst 275 tot 300 liter per jaar. Wel moet daarbij vermeld worden dat men in de middeleeuwen het bier vaak thuis brouwde, waardoor het slechts een zeer laag alcoholpercentage bevatte. Dit in tegenstelling met dit biertje gebrouwen in De Kluis te Hoegaarden. Het bier kent een hoge gisting en hergisting op fles en heeft een alcoholpercentage van 8,7%. Sinds 2012 heeft AB Inbev, gezien de toegenomen vraag naar zware blonde bieren, dit bier terug op de markt gebracht. Hoe heet dit bier waarvan we hier een fles met passende afbeelding zien.

Goed zo !
Quizvraag Frisdranken 3290

De meeste onder jullie hebben wel eens een cola gedronken. Om de calorieën in een blikje cola te verlagen kwam Coca-Cola met een groene variant namelijk de Coca-Cola Life. In deze variant werd een deel van het suikergehalte veranderd door een andere zoetstof. Door welke natuurlijke zoetstof werd de suiker in Coca-Cola life vervangen?

Goed zo !
Quizvraag Drank Champagne 3284

Bij het maken van Champagne wordt er meestal gebruik gemaakt van een mengeling van 3 druivenrassen. Namelijk 2 blauwe, de 'Pinot Noir' en de 'Pinot Meunier' en 1 wit druivenras, 'de Chardonnay'. Maar hoe wordt een Champagne genoemd die uitsluitend van een wit druivenras is gemaakt?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 3283

Als het dan toch een beetje anders moet, dan kon de Aldi hier niet ontbreken. Hoe heet het Aldi alternatief van Twix?

Goed zo !
Quizvraag Drank 3260

Uit welke 2 ingrediënten bestaat een tango, nog steeds populair in Wallonië?

Goed zo !
Quizvraag Groenten 3237

Dit is een nieuwe knolgroente op de Vlaamse markt, met een gemengde smaak van appel, peer en watermeloen. Echt nieuw is de groente niet want ze groeit sinds mensenheugenis in het Andesgebergte. Na een eerste testjaar in 2016 is de oogst van 2017 helemaal klaar voor de markt. Welke groente zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 3198

Hoog tijd voor een gastronomie vraag: Onze vrijdagavondvrienden van Beckers, u weet wel die mannen van al dat lekkers, hebben er sinds enige tijd een extra large frikandel bij: Onder welke naam is deze minimum 25 cm lange vettige hap ook nog bekend? Kom nu niet met af berelul, curryworst of lange lummel: denk aan het thema …

Goed zo !
Quizvraag Snoep 3171

Nutella, Kinder Suprise en Mon Chéri zijn allemaal lekkernijen die gemaakt worden door een Italiaans bedrijf dat werd genoemd naar de twee broers die het kort na de tweede wereldoorlog oprichtten. U kent de naam vast van een andere lekkernij die wordt gemaakt door deze onderneming van onder andere hazelnoten en chocolade. Hoe heet die onderneming?

Goed zo !
Quizvraag Drank Bieren 3158

We zoeken de naam van een biersoort die zijn oorsprong vindt in de provincie Henegouwen. Dit bier werd oorspronkelijk door de boeren gebrouwen in de winter om gedronken te worden op het ogenblik van de oogst. Een van de oudste van deze bieren wordt nog steeds gebrouwen in Brouwerij Dupont te Tourpes. Naam graag van deze biersoort.

Goed zo !