Quizvragen eten en drinken

434 resultaten

Quizvraag Eten en drinken 3868

Iets wat we bijna dagelijks op ons bord te zien krijgen, is de aardappel. De aardappel is wereldwijd het belangrijkste voedselgewas na rijst, tarwe en mais. Maar weten jullie ook uit welk continent de oorspronkelijk komt?

Goed zo !
Quizvraag Vissen 3867

In 2017 was de rode poon de vis van het jaar. Op 31 januari 2018 werd door de VLAM de vis van dit jaar verkozen. Weten jullie welke vis de vis is van 2018?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 3866

Bij het koken heb je vaak veel benodigdheden nodig. Weten jullie ook de naam van onderstaand kookgereedschap?

Goed zo !
1000 seconden

1000 Seconden is van oorsprong een Vlaams kookprogramma dat in 1992 voor het eerst op TV1 (BRTN) werd uitgezonden. Bedoeling is om in duizend seconden oftewel 16 minuten en 40 seconden een driegangenmenu op tafel te toveren. Het programma werd tot 2003 gepresenteerd door wijlen Felice Damiano. Maar wie assisteerde Felice gedurende dit programma, m.a.w. we zoeken de naam van de kok?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 3864

Zoals iedereen wel weet zijn mattentaarten een erkend streekproduct. Maar van waar komen deze mattentaarten?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 3863

Hoe noemen we de term waarbij men eten instrijkt met een geklutst ei zodat het na bakken een lichte glans krijgt.

Goed zo !

Het restaurant Hertog Jan dat 3 Michelinsterren in zijn bezit heeft, werd opgericht door onder andere maître-sommelier Joachim Boudens. Maar hoe heet de andere oprichter van dit restaurant?

Goed zo !

De vraag kan je horen in het filmpje.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 3741

Naast etikettenfraude en het verwerken van vlees dat niet geschikt is voor menselijke consumptie, zou een slachthuis ook gewoon vlees verkocht hebben als biovlees. Met welk slachthuis stopte Colruyt en Delhaize hun sammenwerking in maart 2018?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 3736

Welk dier ontbreekt in dit logo?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 3715

Als Belg kunnen we er niet meer om heen. Onze friet zijn het slachtoffer van vernieuwing à la Fusionkeuken. Nooit eerder zagen we zoveel verschillende soorten frieten verschijnen. Wedged fries, curled fries, frieten met zoveel exotische sausen dat het heiligschennis lijkt. Op de afbeeldingen zien we een frietsoort die meer en meer opkomt. Van welke groente/vrucht is hij gemaakt?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 3702

Het broodje dat we geprojecteerd zien heeft twee verschillende namen. De eerste kunnen we jullie al cadeau doen: De semmel. Dit broodje, dat we in elke bakker zeker terugvinden, heeft ook een andere naam. Welke?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 3700

We verkopen het niet want dan zou het maar al te makkelijk zijn. De merknaam die we zoeken is een Mexicaans biermerk van brouwerij Grupo Modelo (eigendom van AB InBev). Het heeft een alcoholpercentage van 4,5% en heeft een lichte kleur. Door een beperkt gebruik van hop heeft het bier een neutrale smaak, iets wat in de Verenigde Staten, LatijnsAmerika, Canada en Europa wordt gecompenseerd door het te serveren met een stukje citroen of limoen in de flessenhals. Welk bier(merk) zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 3699

Voor de minder begaafde koks onder ons klinkt dit recept waarschijnlijk heel herkenbaar. We geven jullie alvast de ingrediënten voor 2 personen (volgens Dagelijkse Kost op één).

  • 75 gram Parmezaanse kaas (blok)
  • ½ rode chilipeper
  • 1 teentje look
  • 1.5 deciliter tomatenpulp in blik of brik
  • 3 tomaten
  • 1.5 uien
  • 250 g penne
  • olijfolie
Welk gerecht zoeken we?

Goed zo !
snoepjes doos

We zoeken de merknaam van een reeks snoepjes in de vorm van bonbons. Het werd in 1936 gecreëerd door de firma Mackintosh's en vernoemd naar het gelijknamige toneelstuk van James Barrie, dat toen verfilmd werd.

Goed zo !