Quizvragen eten en drinken

434 resultaten

Quizvraag Eten en drinken 4290

3A) Deze choco is een klassieker. En alhoewel er ook witte variant bestaat, blijft de pure chocoladepasta de beste voor ons. Wij willen graag de naam van het merk dat al bestaat sinds 1913.

Goed zo !

In het Verenigd Koninkrijk moet btw worden afgedragen over met chocolade bedekte koekjes, maar niet over met chocolade bedekte cakejes. Zo werd dit cakeje in 1927 geboren. Ze zijn vernoemd naar een soort zoete sinaasappelen, die uit een gelijknamige stad in Israël komen. Hoe heet deze lekkernij en stad?

Goed zo !
Quizvraag Wijnen 4208

We zoeken de Italiaanse benaming die aangeeft dat een wijn mousserend is.

Goed zo !
Quizvraag Theater 4184

Welke culinaire term wordt in Van Dale omschreven als ‘laten rijzen door middel van geklopt eiwit met veel lucht erin’? Het woord heeft trouwens nog andere betekenis, maar die komt dan weer uit de theaterwereld.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4162

Hier zie je het logo van een bekend koffiemerk. Wat is de volledige naam van dit koffiemerk? Een tip voor de Gentse (ex-)studenten: het woord dat is weggelaten, is ook de naam van één van Juliens frituursnacks in De Gouden Saté in de Gentse Overpoortstraat. Die delicatesse, die uiteraard best smaakt om 05h ‘s morgens, bestaat uit frietjes met satékruiden, stoofvleessaus, joppiesaus, verse ajuintjes, Bicky-ajuintjes én een Mexicano in stukjes.

Goed zo !
zeer fijn gesneden groenten

Wat is de culinaire term voor zeer fijn gesneden groenten, vlees, vis of gevogelte, meestal in lange dunne staafjes?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4154

Deze groente, een subsoort van de Brassica oleracea, lijkt erg veel op een geelgroene bloemkool en wordt daarom ook wel torentjesbloemkool genoemd. Voor de kenners: fractoli is nog een andere naam. Wat is de courante naam van deze groente?

Goed zo !
Quizvraag Vissen Dieren 4134

Een culinair vraagje voor de durvers. De vis die we zoeken wordt in Japan beschouwd als een delicatesse, maar het is nochtans heel gevaarlijk om ervan te eten. Dit door de aanwezigheid van tetrodotoxine, een verlammend neurotoxine. Om die reden is het serveren van de vis in België bij wet verboden. In Japan wordt het eten van 'fugu' echter als een statussymbool gezien. Japanse koks die de vis willen bereiden dienen jaarlijks een verplicht examen te hebben afgelegd om dit veilig en legaal te kunnen doen. Toch komen in Japan jaarlijks nog tientallen mensen om het leven na het eten van fugu. Wat is de Nederlandse naam van deze vis?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4083

Deze man proeft meerdere duizenden wijnen per jaar. In zijn wijnbeoordelingssysteem worden de wijnen ingedeeld op een 100-punten schaal. Wat is de naam van deze schaal?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4026

We duiken terug de culinaire sector in met een vraag over ijsjes. We zijn namelijk op zoek naar een Amerikaans Ijsmerk, opgericht door Ruben Mattus in 1961. Het merk verkoopt verschillende smaken zoals: Salty Caramel, Belgian Chocolate en klassieke smaken. Welke merk?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4022

We warmen ons op in deze ronde met een lekker warm drankje. We zijn op zoek naar een hippe koffiedrank die bestaat uit laagjes van melk en espresso. Een shot espresso wordt toegevoegd, dus de nadruk ligt op de melk. De melk komt in de vorm van melkschuim trouwens. Hoe heet deze koffiedrank?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4018

Met dank aan een nieuw voedingslabel zullen consumenten in een oogopslag zien hoe (on)gezond een product is. De voedings-industrie is sceptisch. Water kleurt donkergroen, maar voor cola is het donkerrood. Ontbijtgranen vol vezels zijn ook groen, maar die met chocolade erin halen slechts een E-score: helemaal niet goed, dus. Binnenkort kunnen ook de Belgische consumenten in een oogopslag zien hoe (on)gezond producten in de winkelrekken precies zijn. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) heeft besloten om in België de dit label te introduceren, een systeem dat in Frankrijk al bestaat. Hoe heet dit label?

Goed zo !
Quizvraag India 3928

Wat is zowel een Indiaans gerecht op basis van peulvruchten, als de naam van een bekende Britse auteur van kinderboeken?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 3919

Welke Belgische atlete speelde mee in een reclamesport van Pizza Hut?

Goed zo !
Quizvraag Restaurant Frankrijk 3900

We zoeken de naam van het restaurant dat gelegen is op de tweede etage van de Eiffeltoren in Parijs.

Goed zo !