Quizvragen eten en drinken

434 resultaten

Quizvraag Eten en drinken 5292

Het keukenapparaat dat we zoeken is een rasp waarmee flinterdunne plakjes gemaakt kunnen worden door er een stuk groente of fruit overheen te bewegen. Welk culinair gereedschap is dit?

Goed zo !
Quizvraag Vietnam 5285
© David Monniaux

De pitaja (ook wel bekend als pitahaja) is de vrucht van verschillende cactussoorten en komt van nature voor in Mexico, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Ook worden ze gekweekt in Zuidoost-Azië in landen als Indonesië, Maleisië, Vietnam, Thailand en het zuidoosten van China en Taiwan. De vrucht kennen we het best door zijn witte vruchtvlees en rozerode schil. Bij ons is deze vooral gekend onder zijn alternatieve naam. Wat is een andere naam voor de vrucht Pitaja?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5284

In onze hedendaagse keuken vinden we groenten en fruit uit verschillende uithoeken van de wereld. Denk maar aan quinoa, dadels, litchi. Maar ook soorten die we al langer gebruiken stammen af uit andere werelddelen, uit welk land komt de sinaasappel?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 5282

In de Zennenvallei en bij uitbreiding het Pajottenland respecteren de brouwers nog de traditionele werkwijze en de spontane vergisting. Eén van de legendes luidt dat de naam zou verwijzen naar één van de deelgemeenten van de stad Halle. Vandaag dient dit bier voornamelijk als grondstof voor bieren die gezoet of hergist worden op de fles.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5281
© Bernard Desrumaux

Geraardsbergse mattentaarten, Limburgse vlaai, elke streek in Vlaanderen heeft wel een uniek streekproduct. Een streekproduct dat dichterbij gelegen is zijn deze mosterd en pickles. Reeds vanaf de 19de eeuw vindt je op de groentemarkt 3 in Gent deze fijngemalen mosterd terug. Onder welke merknaam kan je deze mosterd aankopen?

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen 5256

We zoeken een techniek waarbij men grote stukken vlees of gevogelte, op een bed van groenten en kruiden bij een temperatuur tussen de 140 en 160 ºC braad. Hete geklaarde boter wordt ruimschoots over het vlees uitgegoten, waarna een langdurig garingsproces in de oven volgt.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5209

We zoeken een kooktechniek waarbij voedsel, meestal groenten of fruit, een korte tijd wordt gekookt waarna het in koud water wordt gelegd of door koud water wordt afgespoeld zodat het kookproces wordt onderbroken. Welke kooktechniek herkennen jullie hier?

Goed zo !
Quizvraag Bieren Brouwerij 5160

Brouwerij Bockor uit Bellegem wordt al vier generaties gerund door de familie Vander Ghinste. Het bedrijf ging telkens over op de oudste zoon en, opmerkelijk, die heeft ook al vier generaties dezelfde voornaam. Voor de naam van hun ‘traditional blond’, het uithangbord van de brouwerij, gingen ze het bij Bockor dan ook niet niet te ver zoeken: hij werd namelijk genoemd naar die voornaam. Hoe het dit biertje dan wel?

Goed zo !
Quizvraag Italië Drank 5157
© Geoff Peters

Hoe heet deze stevige Italiaanse cocktail waarvoor u het volgende dient te mengen: gelijke delen gin, rode vermouth en het bittere Campari over enkele ijsblokjes en als garnering een sinaasappelschil?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5127

Welke merkfabrikant, die vorig jaar (2018) in een commerciële discussie en boycot zat met de Europese inkoopalliantie Agecore, waar ook Colruyt deel van uitmaakt, is de producent van onder andere volgende merken: Uncle Bens, Whiskas en M&M’s?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5108

In welke West-Vlaamse stad ligt brouwerij De Poes?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 5095

De voorbije jaren lieten we jullie namelijk bij onze eerste vraag telkens kennis maken met het strafste bier ter wereld. Dit was jarenlang de Armageddon, tot dezelfde Schotse brouwer een nog zwaarder bier op de markt bracht onder de naam Snake’s Venom, met een alcoholpercentage van 67,5%. Maar kennen jullie ook de naam van de Schotse brouwer die beide bieren produceert?

Goed zo !
Quizvraag Portugal 5082

In welk typisch Portugese stoompan, vervaardigd uit koper en tin, kan je door zijn bolle vorm perfect bakken en daarna verder laten stomen door alles hermetisch af te sluiten? De kooktijd wordt zo tot een minimum beperkt en alle smaken blijven perfect behouden. Zowel het gerecht, bestaande uit vlees en schelpdieren, als het kooktoestel zelf, dragen de naam die we zoeken.

Goed zo !
Quizvraag Champagne 5081

Welke Benedictijnermonnik wordt ten onrechte beschouwd als de uitvinder van de ‘methode Champenoise’? Hij was eigenlijk niet de uitvinder, maar bracht wel enkele heel belangrijke verbeteringen aan in het fermentatieproces die heden ten dage nog steeds gebruikt worden in de Champagnestreek. Een kleine tip : Het huis Moët & Chandon brengt zijn beste champagne op de markt onder de naam die we zoeken.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5080

Welk merk van ijs, opgericht in 1978 door 2 Amerikanen, staat bekend voor hun vreemde smaken zoals Coukie Dough, Karamel Sutra en Strawberry Cheescake?

Goed zo !