Quizvragen economie

143 resultaten

Quizvraag Wapens 2654

Wat is de naam van de Belgische producent van vuurwapens die eind 2015 in opspraak kwam nadat Amnesty International een rapport publiceerde waaruit bleek dat terreurorganisatie IS over wapens zou beschikken die daar geproduceerd waren?

Goed zo !
Quizvraag Economie 2643

Op 6 november 2014 raakte bekend dat Marc Coucke zijn bedrijf Omega Pharma van de hand deed voor een som van 3,6 miljard euro en dit aan een Amerikaans bedrijf. Maar hoe heet dat bedrijf nu ook al weer?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 2588

In 2015 nam de Leuvense biergigant AB InBev een Zuid-Afrikaans-Amerikaanse rivaal over. Het gaat om één van de grootste overnames van bedrijven ooit, die tussen de grootste en de op één na grootste brouwer. Over welke andere brouwerij hebben we het hier?

Goed zo !
Quizvraag Economie 2586

We zoeken de naam van een Britse producent van motorfietsen. Het merk werd opgericht in 1898 en trad in 1953 toe tot Associated Motor Cycles. Omdat er met een dergelijke grote naam goed geld te verdienen valt, zijn er enkele pogingen gedaan het merk opnieuw op de markt te brengen. Intussen is de merknaam na vele omzwervingen weer in Britse handen, en worden er zelfs weer nieuwe bromfietsen geproduceerd. Wat is de naam van dit merk?

Goed zo !
Quizvraag Economie 2481

Welke organisatie houdt een oogje in het zeil op de elektriciteits- en aardgasmarkt in het Vlaamse gewest? Dit Agentschap van de Vlaamse overheid zorgt ervoor dat de Vlaamse elektriciteits- en aardgasmarkt efficiënt georganiseerd wordt en werkt. (afkorting)

Goed zo !
Quizvraag Geld Kroatië Munteenhedden 2478

Heel veel landen in de Europese unie gebruiken de euro als munteenheid. Om precies te zijn, 19 van de 28 lidstaten gebruiken de euro. Kroatië gebruikt nog zijn eigen munteenheid. Welke munteenheid is zo’n 0,13 euro waard?

Goed zo !
Quizvraag App Banken 2475

Voor vraag 7 zoeken we elektronisch systeem waarmee je eenvoudig facturen elektronisch kan ontvangen en betalen. Dit systeem zorgt ervoor dat het bedrag, rekeningnummer en de mededeling automatisch ingevuld worden. Wat is de naam van de applicatie waarvan we hier het logo links in beeld zien?

Goed zo !
Quizvraag Banken 2473

De burgemeester van Gent, Daniël Termont, zit de laatste maanden in nauwe schoentjes door de zaak Optima. Weten jullie de naam van deze stichter en belangrijkste aandeelhouder van de failliete Optima bank?

Goed zo !
Quizvraag Economie 2472

Kennen jullie de naam van de tankstations van de Colruyt groep? Het is sinds 2007 een aparte entiteit. Het bedrijf met hoofdzetel in Sint-Pieters-Leeuw

Goed zo !
Quizvraag Amerika Beurs Aandelen 2464

De beurs die we zoeken is niet zoals de New York Stock Exchange een chaotisch door elkaar roepende menigte van handelaren, maar een set computerschermen die in stilte de handel afwerken. Op deze beurs worden vooral aandelen van technologiebedrijven verhandeld. Welke beurs zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Economie 2447

In deze vraag zijn we op zoek naar een fabrikant die opgericht is in 1990 in Massachusetts. Naast het maken van toestellen voor Defensie en veiligheidsdiensten, maken ze ook deze stofzuigers. Welke merk van stofzuigers zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Amerika 2432

Van dit bedrijf ging het eerste open in Amerika in het jaar 1971. Ondertussen bestaan er duizenden van. . Over welke keten, die graag zijn vermeende fairtrade-engagement benadrukt, hebben we het hier?

Goed zo !
Quizvraag Wagens 2393

Wie was de CEO bij Volkswagen die ontslag moest nemen toen bekend geraakte dat er 11 miljoen wagens uitgerust waren met sjoemelsoftware die ervoor zorgt dat de uitstoot van schadelijke stoffen tijdens laboratoriumtests lager uitvalt dan in het dagelijks gebruik?

Goed zo !
Quizvraag Economie 2386

Om het absenteïsme in bedrijven aan te pakken, hanteren ze een score. Dit is de formule: B= S² x D. S staat voor het aantal periodes afwezig. De D voor het totaal aantal dagen van afwezigheid. Hoe noemt deze factor?

Goed zo !
Quizvraag Vliegtuigen Israël 2277

Wat is de naam van de nationale luchtvaartmaatschappij van Israël? Het hoofdkantoor bevindt zich op Ben Gurion International Airport nabij Tel Aviv.

Goed zo !