Quizvragen economie

143 resultaten

Quizvraag Economie 4226

Deze man is een Belgisch econoom en columnist. Hij is onder andere hoofdeconoom van de denktank Itinera Institute en wordt vaak uitgenodigd op radio en TV om kritisch duiding te geven bij de economische realiteit. Daarnaast schrijft hij regelmatig columns in onder andere De Tijd en De Morgen. Wat is de naam van deze Antwerpse topeconomoom?

Goed zo !
Quizvraag Economie 4204

Van welk postorderbedrijf, Franse webshop, is de Belgische tak dit jaar failliet verklaard?

Goed zo !
Quizvraag Economie 4170

Deze vrouw is sinds juli 2011 directeur van het Internationaal Monetair Fonds. Daarvoor was zij een Frans politica van de UMP en voormalig advocate en zakenvrouw. Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Economie 4139

Op 1 november 2018 werden de rechtbanken van koophandel omgevormd. Wat is de nieuwe naam voor deze rechtbank?

Goed zo !
Quizvraag Munteenheden Zuid-Amerika 4063

Money money money. We zijn op zoek naar de munteenheid van de volgende landen. Argentinië, Chili, Colombia, Cuba, Dominicaanse republiek, Filipijnen, Mexico en Uruguay. Hoe luidt deze?

Goed zo !

We zoeken een vorm van krediet waarbij de kredietverstrekker een goed aankoopt en deze gedurende een vooraf overeengekomen termijn en tegen een vaste vergoeding ter beschikking stelt van de kredietnemer. De kredietverstrekker blijft in elk geval juridisch eigenaar van de geleasete goederen. Het is tevens de voornaam van deze Vlaamse Cabaretière die in januari dit jaar om het leven kwam.

Goed zo !
Quizvraag Economie 4020

We geven het niet graag toe, maar voor goedkoop water en wijn in te slaan rijden we al eens snel eens wat kilometers alom. Dit gebeurt vaak voor dit Frans hypermarktconcern met winkels over de hele wereld. Jullie zien hier het bewerkte logo. Welk hypermarktconcern zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Oostenrijk Geld Munteenheden 3976

Wat is de munteenheid van Oostenrijk voor de invoering van de euro (in 2002)?

Goed zo !
KBC

Welke twee banken fuseerden tot de KBC? We zoeken dus niet ABB verzekeringen, maar twee andere banken.

Goed zo !
Quizvraag Economie 3676

We zoeken de naam van een bedrijf dat in 1991 werd opgericht. Het bedrijf richtte zich op financiële planning voor vermogens, nalatenschappen en pensioenen. Op eigen verzoek werd de bank op 15 juni 2016 failliet verklaard door de rechtbank van koophandel van Gent. Volgens de parlementaire onderzoekscommissie zijn hoofdaandeelhouder Jeroen Piqueur en het management verantwoordelijk voor het faillissement van de bank.

Goed zo !
Quizvraag Economie 3639

Wat was de naam van deze ondernemer? Als eigenaresse van L'Oréal was ze de rijkste vrouw van Frankrijk en Europa en een van de rijkste mensen ter wereld. Ze overleed in september 2017.

Goed zo !
Quizvraag Economie 3505

We zoeken de naam van een soort beleggingsfonds, ook wel Exchange Traded Fund genoemd, dat op de beurs verhandeld wordt. Het investeringsdoel van een dergelijk fonds is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex met behulp van geautomatiseerde handelscomputers. Meestal doen deze indexbeleggingen het ook beter dan de traditionele beleggingsfondsen. Wat is de courante benaming voor een dergelijk beursindexfonds ?

Goed zo !
Quizvraag Banken 3426

In 2015 en 2016 maakt de bank Nagelmackers heel wat reclame met spotjes. Deze naam van de bank wordt terug gebruikt sinds eind 2015, dus konden ze wel wat naambekendheid gebruiken. Wij willen graag de vorige naam van de bank.

Goed zo !
Quizvraag Economie 3402

Reeks 5, voor 1 punt: De club ontstond in 1905 en telt nu afdelingen in zowat 160 landen. Hun doel is het samenbrengen van mensen uit de zakenwereld die humanitaire diensten verlenen, het bevorderen van hoge ethische standaarden in alle beroepen en het helpen bij het opbouwen van goodwill en vrede in de wereld. Hun motto is "Service above Self", waarmee wordt bedoeld: je eigenbelang ondergeschikt maken aan dat van de maatschappij. Mooie dure woorden! Er zijn afdelingen in Aalter, Deinze, Gent en godbetert zelfs in Lovendegem. Hun logo verraadt misschien iets meer ..

Goed zo !
Quizvraag Economie 3376

We zoeken de naam van een financieel contract tussen twee partijen die zich verbinden om op een bepaald tijdstip een bepaalde hoeveelheid van een product of financieel instrument te verhandelen tegen een vooraf bepaalde prijs.

Goed zo !