Quizvragen economie

143 resultaten

Quizvraag Economie 5670

We zijn op zoek naar de naam van een belgische holding. De portefeuille van de groep concentreert zich rond 5 kerndomeinen en bevat ondernemingen zoals baggeraar DEME, private bank Bank J. van Breda & C° en mediagroep Corelio. U ziet hier een foto van de voorzitter van de raad van bestuur; Luc Bertrand. Welk BEL20-bedrijf zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Economie 5309
© Roland Goossens

Op 8 augustus 1905 wordt 'Electriciteitsmaatschappij der Schelde' (Société d'Électricité de l'Escaut) opgericht. Tal van fusies later werd het het belangrijkste bedrijf in zijn categorie in België. Onder welke naam kenden we dit bedrijf tussen 10 juli 1990 en 10 juli 2007?

Goed zo !

Als we het in de economie over de BRIC-landen hebben, dan bedoelen we hier eigenlijk 4 verschillende landen mee. U krijgt van ons al Brazilië, maar om 3 punten te verdienen verwachten wij van u de 3 nog ontbrekende landen op uw antwoordformulier.

Goed zo !

Jean-Pierre Van Rossem behoort zonder twijfel tot ons collectief geheugen. Het minste dat we over hem kunnen zeggen is dat hij een kleurrijke figuur was. Maar hij kleurde ook wel buiten de lijntjes. Zo beweerde hij het gedrag van de beurs te kunnen voorspellen en beloofde aan beleggers oneindige winsten. Maar wat was nu ook alweer de naam van zijn beursbeleggingsbedrijf waarmee hij vele mensen opgelicht heeft?

Goed zo !

Welke benaming geven we aan een onafhankelijke doorlichting en controle van een bedrijf of instelling, uitgevoerd door interne en/of externe specialisten? Het kan een onderzoek zijn naar het functioneren van het bedrijf, de bedrijfsprocessen of producten. Ook voor een doorlichting van de boekhouding kan de door ons gezochte term gebruikt worden.

Goed zo !
Quizvraag Banken 4801

Reclamespots voor online beleggen krijgen we bijna dagelijks te horen. Niets lijkt eenvoudiger en het rendement lijkt gegarandeerd. Ook KBC heeft een platform ontwikkeld voor online beleggen. Via hun marktenzaal staat de belegger rechtstreeks in verbinding met de beurs; hij kan dus zelf online op de beurs beleggen aan scherpe tarieven. Wat is de naam van dit online beleggingsplatform van KBC?

Goed zo !
Quizvraag Banken 4644

Het volgende is te lezen in hun folder: Wij zijn bewust niet-beursgenoteerd. Zo is er minder druk om kortetermijnwinsten te realiseren.
Wij financieren met je spaargeld enkel bedrijven die ondernemen met respect voor mens en milieu. Zo groeit je geld. En zo groeit de samenleving. Blablabla Ps: Zij waren vorig jaar de eerste bank die zomaar eventjes 0 procent spaarrente gaven ..
Welke Nederlandse bank stelt zich als doel om duurzaam, ethisch en transparant te bankieren?

Goed zo !
Quizvraag Banken 4637

De kredietcrisis is ontstaan in de Verenigde Staten. Sinds het jaar 2000 namen banken daar te veel risico’s bij de hypotheekverstrekking. Toen veel huiseigenaren vanaf 2007 hun hypotheek niet meer konden betalen, raakten banken in problemen. De bankrun op Northern Rock in september 2007 leidde niet meteen tot een paniekreactie op de beurzen. Wall Street zette op 9 oktober 2007 nog een nieuwe record neer. De grote schok kwam er pas een jaar later, op 15 september 2008, toen de autoriteiten in de VS het beu waren de zoveelste financiële instelling te moeten redden en ze de New Yorkse zakenbank gewoon failliet lieten gaan. Geef de naam van deze bank.

Goed zo !
Quizvraag Economie 4597

Hoe noemt deze 'bende'?

Goed zo !
Quizvraag Munteenheden 4566

Een mooi beeld van het carnaval in Rio de Janeiro in Brazilië waar de gemiddelde Braziliaan heel wat geld aan spendeert. Maar welk geld ? Wat is de munteenheid van Brazilië?

Goed zo !
Quizvraag Economie 4513

Wat is de naam van deze man die 6 keer werd verkozen tot beste werkgever?

Goed zo !
Quizvraag Banken 4463

Wat is de naam van de voormalige topman van de Optima bank?

Goed zo !
Quizvraag Economie 4391

Hoe wordt, in de financiële wereld, de handeling genoemd waarbij iemand effecten, zoals aandelen of obligaties, gaat verkopen die men nog niet in het bezit heeft. Hiermee hoopt de verkoper te profiteren van een daling van de beurskoers.

Goed zo !
Quizvraag Economie 4386

Welke Nederlandse winkelketen werd in 1926 opgericht in Amsterdam, naar het voorbeeld van zogenaamde Amerikaanse 5 en 10ct-stores. In de winkelketen waren alle spullen te koop tegen eenheidsprijzen van 25 en 50 cent, iets wat zich ook weerspiegelde in de naam van de winkelketen.

Goed zo !

Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar vorige maand (oktober/november 2018) werd deze man dan toch benoemd als directeur van de Nationale Bank. Er was heel wat commotie ontstaan omdat hij de enige vrouw in dat mannenbastion verving. Na zijn aanstelling besliste de regering wel tot een hervorming die meer vrouwen in de bestuurstop van de Nationale Bank moet brengen. Hoe heet hij?

Goed zo !