Quizvragen architectuur

62 resultaten

Quizvraag Parijs Museums Architecten 2463

De piramide van het Louvre is een grote glazen en metalen piramide op de binnenplaats van het Louvre in Parijs, die fungeert als hoofdingang van het museum. Het gebouw werd ontworpen door de Chinees-Amerikaanse architect. Weet jij zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Antwerpen 2385

We zoeken een schouwburg in Antwerpen. Het gebouw is opgetrokken in neoclassicistische stijl op de plaats van het vroegere Tapissierspand. De schouwburg werd in opdracht van de stad ontworpen in 1827 door stadsarchitect Pierre... Wat is de naam van deze schouwburg?

Goed zo !
Quizvraag Architecten 2359

De Chileen die we zoeken, won de Pritzker Architectuur prijs in 2016. Hij is ook de directeur van de Architecture Section of the Venice Biennale. Een fantastisch idee van hem, waren deze huizen voor een groep werknemers. Ze konden zelf de helft van hun huis volledig inrichten. Welke architect zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Kathedralen Turkije Architecten UNESCO 2278

Deze voormalige kathedraal (gedurende de hele periode van 537 - 1453 de grootste ter wereld) en moskee ligt in de stad Istanboel. Het gebouw staat ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Wat is de naam van dit sterk stukje architectuur?

Goed zo !
Quizvraag Architecten 2269

Wat is de naam van de wereldberoemde architect die het station Luik-Guillemins ontwierp?

Goed zo !
Quizvraag Bruggen UNESCO 2264

Wat is de naam van dit Romeins aquaduct dat later is uitgebreid tot brug? Het bouwwerk ligt in het zuiden van Frankrijk, niet ver van Nîmes en Uzès, en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Goed zo !
Quizvraag Bruggen Tsjechië Praag 1998

Dit is de beroemde brug over de Vltava (Moldau) in Praag. Wat is de naam van deze brug?

Goed zo !
Quizvraag Londen 1959

We zoeken de naam van het evenementencomplex in Zuidoost Londen waar Michael Jackson in 2009 50 optredens zou geven. Dit complex was vroeger gekend als de Millennium Dome maar omwille van financiële problemen werd het hernoemd naar een gelijknamig Brits telecombedrijf. Tijdens de Olympische spelen van 2012 zullen hier ook een aantal wedstrijden plaatsvinden.

Goed zo !
Quizvraag Italië Vaticaanstad Architecten 1909

In één van de boeken van Dan Brown gaat Robert Langdon in Rome op zoek naar ontvoerde kardinalen en gestolen antimaterie. Een fictief verhaal waarbij Rome maar net aan een catastrofe ontsnapt. Misschien had u zelf al eens het geluk de historische locaties te bezoeken die in de film dienst doen als decor. Weet u dan ook wie de architect was van het Sint-Pietersplein?

Goed zo !
Quizvraag Dam Rivieren China 1858

Deze Chinese dam in de Jangtsekiang is 's werelds grootste waterkrachtcentrale en dam. De constructie begon in 1994 en de stuwdam was in 2006 voltooid. Wat is de naam van deze dam?

Goed zo !
Quizvraag Wereldtentoonstelling Brussel Expo 1712

Wat is de naam van de Belgische ingenieur die het Atomium in Brussel voor de wereldtentoonstelling van 1958 heeft ontworpen? We zijn opzoek naar de ingenieur niet naar de architect. Wie is deze man?

Goed zo !
Quizvraag Kastelen Duitsland 1477

We zoeken de naam van een kasteel gelegen in Beieren, gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw in opdracht van koning Ludwig of Lodewijk II van Beieren. Het is het beroemdste bouwwerk van Lodewijk II en met zo'n 1,3 miljoen bezoekers per jaar een van de populairste toeristische attracties van Duitsland.

Goed zo !
Quizvraag Oostenrijk Architecten 1475

Naar welke Oostenrijkse kunstenaar en architect is onderstaande huis genoemd? Hij stond vooral bekend om de door hem ontworpen, kleurrijke gebouwen en was voorvechter van een mens- en milieuvriendelijke bouwwijze.

Goed zo !
Quizvraag Museums Architecten 1401

Welke Belgische architect bouwde het Kröller-Müller museum te Otterloo, Nederland?

Goed zo !
Quizvraag Expo Atomium Amerika 1366

Vier jaar nadat ze op Expo 58 het Atomium onthulden, werd er in de Verenigde Staten ook een groot bouwwerk neergepoot. Hoe noemde dit bouwwerk?

Goed zo !