Quizvragen algemeen

677 resultaten

Tussen de tanden van de vork bevindt zich een scherpe rand die als mes fungeert. Een van de tanden is langer dan de andere. Wat is de naam van dit gereedschap dat wordt gebruikt wordt bij het naaien of het retoucheren?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 2640

Deze fietsen van de NMBS kan je sinds 2012 huren in tot op heden 44 stations en dat voor slechts 10 euro per jaar, ze zijn uitermate handig om je makkelijke te verplaatsen in steden. Hoe heet het fietsen-deel-project van de NMBS.

Goed zo !

Dit bouwwerk is bekend van een programma waar men als doel had sleutels te bemachtigen aan de hand van puzzels en allerhande opdrachten. Indien ze faalden tijdig terug te keren in het finale spel werden er tijgers losgelaten. Hoe heet dit bouwwerk alsook het gelijknamige spelprogramma?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 2627

Van welk bedrijf zien we hier het aanstekelijke logo?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 2598

Sinds 2015 hebben Gent en Antwerpen een nieuw aantal lagevloertrams van De Lijn. Het gaat om tweerichtingsvoertuigen voor Gent en eenrichtingsvoertuigen voor Antwerpen. Wat is de bijnaam van deze tram gefabriceerd door Bombardier?

Goed zo !

Iedereen was geschokt door de beelden van het aangespoelde kind aan de kust van Bodrum. Wat was de voornaam van deze Koerdische jongen?

Goed zo !

In Borgerhout (Antwerpen) installeerde de v.z.w. Moeders voor Moeders dit vondelingenluik. De naam van de vondelingen wordt veranderd na adoptie, maar hoe heten deze kindjes met hun achternaam voor adoptie?

Goed zo !

De wet Poullet introduceerde de leerplicht voor alle kinderen tussen 6 en 12 jaar en stipuleerde dat de bovenste leeftijdsgrens zou verhoogd worden tot 13 en vervolgens 14 jaar. In welk jaar ging deze wet in België van kracht?

Goed zo !

Welk voorwerp heeft de geblinddoekte Vrouwe Justitia, naast een weegschaal, in haar handen?

Goed zo !
Quizvraag Mascotte 2515

In België werd de eerste Michelinster uitgedeeld in 1939 aan Villa Lorraine. Voor deze vraag zijn we echter niet op zoek naar een sterren restaurant of sterren chef, maar naar de naam van deze mascotte van Michelin?

Goed zo !
Quizvraag Eilanden Noorwegen Aanslagen 2479

Op 22 juli 2011 vielen er 77 doden tijdens de aanslagen in Noorwegen. Anders Breivik maakte eerst 8 doden met een bomaanslag in de hoofdstad Olso. Twee uur later maakt hij 69 slachtoffers op een eiland waar een jeugdafdeling van de Noorse Arbeiderspartij aanwezig was. Wat is de naam van dit eiland?

Goed zo !
Quizvraag Helikopters Wapens 2456

Dit toestel is ontworpen om 11 volledig bepakte luchtlandingstroepen en een 105 mm houwitser met 30 granaten te vervoeren. Wat is de naam van dit type helikopters? Voor de filmkenners, dit toestel speelt een belangrijke rol in een film uit 2001 van Ridley Scott?

Goed zo !

We zoeken de naam van een drug die ook als Acid bekend staat. Deze drug had een grote invloed op de hippiebeweging. The Who schreef er het lied The Acid Queen over. kwatongen beweren zelf dat er een beroemd van de Beatles over gaat maar dit heeft John Lennon altijd ontkend.

Goed zo !
Quizvraag Wagens 2423

Voor wat staan de letters CD op bepaalde nummerplaten?

Goed zo !

Als je een brief stuurt met als postcode 8400, in welke stad komt de brief dan terecht?

Goed zo !