Quizvragen algemeen

677 resultaten

Quizvraag Algemeen 5676
© Arnaud 25

We zoeken de benaming voor een Zuid-Franse traditionele herenboerderij in de Provence. Het is eveneens een afkorting van een historisch merk van motorfietsen uit Italië en Duitsland.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 5671
© Fred Romero

We zoeken een schouwburg in Antwerpen om de hoek van de Bourlaschouwburg en de Stadsschouwburg. Het is eveneens de naam van een Campus in Leuven met een gelijknamig kasteel en restaurant.

Goed zo !

Welke onderneming werd in 1979 opgericht door de Belgische familie Leroi? Sinds 1987 is de onderneming onderdeel van de Zuid-Afrikaanse groep Belron. Eind jaren negentig kwam het bedrijf weer in Belgische handen doordat de autogroep D'Ieteren een aandelen meerderheid overnam. De overige aandelen zijn in handen van de Belgische investeringsgroep Cobepa.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 5580

We zijn op zoek naar een communicatiemiddel met vlaggen dat vroeger vooral gebruikt werd in de scheepvaart. Door de opkomst van de radio is de betekenis ervan afgenomen, maar aangezien vlaggenseinen moeilijk zijn "af te luisteren" kent dit alfabet nog altijd militaire toepassing. Er bestaan diverse van deze alfabetten, het internationale alfabet is echter het meest gangbaar. Er wordt hierbij gebruikgemaakt van twee vlaggetjes, maar ook andere voorwerpen zijn bruikbaar, mits ze goed zichtbaar zijn.

Goed zo !

Op Netflix kan u naar "22 July" gaan kijken. De film vertelt het verhaal van de schietpartij door Anders Breivik op het eiland Utoya. Maar 2 uur eerder maakte hij ook al 8 dodelijke slachtoffers met een bomaanslag. In welke stad was dat?

Goed zo !
Quizvraag Auto 5573
© Morven

Van welk Amerikaans automerk ziet u hier een model?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 5563
© Formulanone

Voor deze vraag zoeken we de gangbare naam van het internationale vliegveld van de stad Houston in de Amerikaanse staat Texas.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 5527
© Lars Koopmans

Koning Filip nodigde dit jaar een verrassende gast uit om een koffie te komen drinken en wat koeken te komen eten. Wie was op 15 april 2019 te gast bij onze koning waar ze samen hun verjaardag vierden?

Goed zo !

Voor de volgers van Royalty wordt dit een makkie, maar de rest gaat wat verder moeten graven. Met wie was Leopold 3 getrouwd? Met deze Zweedse prinses had hij 3 kinderen. Josephine Charlotte, Boudewijn, Albert. Ze stierf op 29 jarige leeftijd in een auto ongeluk.

Goed zo !

Iedereen kent ondertussen wel de naam van Anuna De Wever. De jonge klimaatactiviste uit Mortsel werd nationaal bekend door de klimaatmarsen. Ze werd echter bijgestaan door een collega activiste, eveneens afkomstig uit Mortsel. Ken je haar voornaam.

Goed zo !

Deze stad is zeer bekend voor zijn “messe” waar er jaarlijks talrijke beurzen plaatsvinden waarvan de IT beurs CEBIT misschien wel de bekendste is, deze werd opgestart sinds de jaren 80 als spin-off van de bekende industrie en technologie-beurs die iets na WOII van start is gegaan.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 5468
© Jan Arkesteijn

The Ocean Cleanup is een groots opgezette organisatie om plastic afval op te ruimen uit de oceanen die bedacht is door een jonge Nederlandse uitvinder en milieuactivist die er talrijke prijzen mee heeft gewonnen. Een eerste project zwom als het ware als een grote V door de oceanen om zo platsic te vangen. Wat is de naam van deze Nederlander?

Goed zo !

We zoeken een Belgische kunstenares die graag met papier-maché knutselt. Haar moeder zou van 1966 tot ongeveer 1982 een verhouding gehad hebben met toen nog prins Albert, en we hebben het niet over de eikelpiercing.

Goed zo !
Quizvraag Disney 5402

Aladdin kan altijd rekenen op zijn aapje, dat meestal heel lief is maar soms ook wel een beetje egoïstisch kan zijn. Hij is ook gek van blinkende voorwerpen. Wat is zijn naam?

Goed zo !

"De dikke en de dunne" waren een Brits-Amerikaans komisch duo uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Wat waren hun namen?

Goed zo !