Quizvragen algemeen

677 resultaten

U ziet Barbie samen met drie van haar vriendinnen. De linkse is het eerste vriendinnetje van Barbie met Afrikaanse afkomst en zag in 1968 het levenslicht. De middelste is van LatijnsAmerikaanse afkomst en werd in 1988 geboren. En de rechtse tenslotte is het allereerste vriendinnetje van Barbie. Ze werd in 1963 voor het eerst verkocht en alhoewel de versie met rood haar en sproeten het bekendst is, heeft ze ook al bruin en blond haar gehad. Wij willen graag de naam van één van de drie poppen. Met de voornaam zijn we tevreden.

Goed zo !

Deze Duitser, op 95-jarige leeftijd overleden in 2016, werd de patentkoning genoemd. Op zijn hoogtepunt had hij maar liefst 1093 patenten op zijn naam staan. Hij is echter vooral bekend omwille van een uitvinding die op het eerste zicht eerder banaal is, met name een plastieken muurplug. Op vandaag dragen de meest verkochte plastieken pluggen nog steeds zijn naam. Welke is dat?

Goed zo !
Quizvraag Auto 7428

Volkswagen gaat zijn legendarische busje in 2020 uitbrengen in een elektrische versie. Van dit ooit iconische busje zijn inmiddels al 6 generaties op de markt gebracht die steeds minder gemeen hebben met de eerste generatie die in de jaren zestig door de hippiegemeenschap in de armen werd gesloten. Wat is de naam van Volkswagens busje?

Goed zo !
Quizvraag Luchthavens 7420

Dit bedrijf moet de veiligheid in het Belgisch luchtruim en op de openbare luchthavens waarborgen. Dit jaar waren er door sociale onrusten echter heel wat problemen. Vroeger waren ze bekend als de regie de luchtwegen, nadien als Belgocontrol, maar sinds een jaar ongeveer is er een nieuwe naam. Welke?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7416

In juni 2019 raakte bekend dat dit bedrijf na 31 jaar verdwijnt van de New Yorkse beurs. Het werd immers verkocht aan een Franse miljardair voor 3,7 miljard dollar. Het bedrijf is het tweede grootste veilinghuis ter wereld. Welk bedrijf, opgericht in 1744, zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7385

Prins Andrew was eind 2019 niet uit het nieuws weg te slaan. Dat had hij natuurlijk vooral aan zichzelf te danken door een bijzonder onhandig interview over zijn band met een Amerikaanse miljardair die deze zomer nog maar eens in opspraak kwam voor seksueel misbruik van minderjarigen. Wat is de naam van die miljardair?

Goed zo !

De tweede prijs die we zoeken is een cynische eer die wordt gegeven aan mensen die bijdragen aan de menselijke evolutie door zichzelf op een spectaculair domme manier te laten verongelukken en dus zichzelf niet meer kunnen voortplanten. De prijs is genoemd naar de bedenker van de evolutietheorie.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7356

Dit is de hoogste berg van Japan waarnaar ook een producent opgericht in 1934 van film en cameramateriaal is genoemd. Over welk bedrijf hebben we het hier?

Goed zo !

Ons defentieapparaat is nu niet het meest indrukwekkende van onze buurlanden. De seakinghelicopters, door iedereen gekend, behoren nu echt tot het verleden. Maar ook bij de marine hebben we 2 fregatten die wanneer ze in actie komen meer dan voldoende aandacht krijgen. Weten jullie ook hun namen? We zijn niet op zoek naar F930 en f931 maar hun populairdere namen.

Goed zo !

Wie al eens tijdens het wisselen van tv kanalen is blijven hangen op Tommy's Teleshopping kent deze ongetwijfeld. Wat is de naam van dit toestel waarmee je in géén tijd in topconditie geraakt?

Goed zo !

Wat is de echte naam van deze 'raketman' die met zijn flyboard het Kanaal heeft overgestoken?

Goed zo !

Safety first dachten ook de Denen. We zijn op zoek naar het bedrijf dat in 1901 werd opgericht in Kopenhagen als beveiligingsbedrijf en sindsdien uitgegroeid is tot marktleider in de facilitaire dienstverlening.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7319

We starten deze ronde met een vleugje nostalgie. Als kind lazen we het allemaal, hoe heet dat Nederlandstalige educatietijdschrift, wekelijks uitgegeven door Averbode nu ook al weer? Nota bene: het richt zich specifiek op kinderen van het 3e en 4e leerjaar.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7304

Welk figuur zie je hier?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7285

In welke taal spreken 2 brandnetels tegen elkaar??? …....... in t'engels . Dit mopje zou zomaar van de scheurkalender kunnen komen. Van welke scheurkalender uitgegeven door uitgeverij INNI publishers uit Heule werden tot 2015 elk jaar ruim een miljoen stuk verkocht in Vlaanderen?

Goed zo !