Quizvragen algemeen

677 resultaten

Nederlandse crimineel

Hoe luidt de naam van de Nederlandse crimineel die veroordeeld is wegens de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores op 30 mei 2010 en verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba op 30 mei 2005?

Goed zo !
Katrien van Politiek PR

Katrien van Politiek PR is een populair typetje op social media. Daarnaast speelt deze actrice de hoofdrol in De laatste dag. Ze schreef hiervoor ook mee aan het scenario. Graag haar naam.

Goed zo !
zaag

We zijn op zoek naar de naam van dit gereedschap: Het belangrijkste kenmerk van dit toestel is het wendbare karakter. Het is niet moeilijk om te snappen waarom: dit elektrisch gereedschap is in staat om flexibele zaagsnedes te maken en door de meest uiteenlopende materialen heen te komen. Bovendien wordt het gebruikt voor vele toepassingen. Zo gebruikt men dit apparaat voor hout, maar ook voor kunststof.

Goed zo !
kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.

We zoeken de afkorting van de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. De organisatie ziet erop toe dat het internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind overal ter wereld wordt nageleefd.

Goed zo !
luchtvaartmaatschappijen gevestigd in Dubaï

We zoeken één van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, gevestigd in Dubaï. De Airbus A380 wordt beschouwd als één van de visitekaartjes van de maatschappij. De eerste bestelling van dit toestel bestond uit 58 exemplaren. Ook zijn ze sponsor van verschillende voetbalclubs waaronder Real Madrid. Welke maatschappij zoeken we?

Goed zo !
4 kinderen in jungle

Het verhaal klinkt als een film. Op 9 juni 2023 worden vier kinderen van 13, 9 en 4 jaar en een baby na 40 dagen uit de jungle gered. Zelfs de baby die zijn eerste verjaardag in het oerwoud vierde, overleefde de zware tijd. In welk land gebeurde dit wonderbaarlijke verhaal?

Goed zo !
kathedraal Parijs

Een weggever mag er ook eens tussen zitten. We zijn op zoek naar de naam van de kathedraal in Parijs welke zeer grote schade ondervond na een brand op 15 april 2019.

Goed zo !
zedendelinquent miljardair

We zijn op zoek naar een miljardair (het is te zeggen, zijn persoonlijk vermogen werd in feite ‘slechts’ geschat op 600 miljoen dollar bij zijn dood) uit New York die vooral bekend werd als zedendelinquent. In 2006 werd voor de eerste maal een rechtzaak tegen hem begonnen. In 2008 sloot hij een schikking en werd hij uiteindelijk slechts voor 1 feit veroordeeld. In juli 2019 werd hij opnieuw aangehouden en ging hij de cel in. Op 10 augustus 2019 werd hij door aangetroffen in zijn cel. Tot de dag van vandaag is niet gekend of dit zelfmoord was of moord. We zoeken zijn familienaam.

Goed zo !
technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen

We zijn op zoek naar een letterwoord die staat voor een onderwijsrichting met een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.

Goed zo !
lijfstraffen school

In augustus 2022 werd er een nieuwsbericht de wereld rondgestuurd dat in een scholengemeenschap in de Amerikaanse staat Missouri de lijfstraffen tegen leerlingen die zich niet gedragen opnieuw werden ingevoerd. Gelukkig hier bij ons niet. Maar kent u de naam van onderstaand werktuig dat gebruikt werd voor lijfstraffen?

Goed zo !
Zuid-Afrikaans geestelijke en mensenrechtenactivist

We zijn op zoek naar een Zuid-Afrikaans geestelijke en mensenrechtenactivist. In 1955 koos hij voor het leraarschap, maar 2 jaar later nam hij ontslag om een theologische opleiding te volgen en priester te worden in 1961. Hij werd vooral bekend als woordvoerder van de Zwarte Zuid-Afrikanen die door de Blanke apartheidsregering onderdrukt werden. Hij overleed op 2e kerstdag 2021 op 90-jarige leeftijd.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 9127

Een trip naar wrak van Titanic is fout gelopen in juni 2023. Een kleine onderzeeër met Britse miljardair en vier andere mensen raakten vermist. Wat is de naam van de onderzeeër van het bedrijf Oceangate?

Goed zo !
plastiken potjes

Dit bedrijf verkoopt kunststof bakjes waarin voedsel luchtdicht kon worden bewaard. Als verkoopstrategie gebruiken ze huisvrouwenbijeenkomsten. Hoe heet zo’n party?

Goed zo !
conditionering
© Rklawton

Welke techniek ken je, waarin honden beginnen te kwijlen bij het horen van een bel en aan de grondslag liggen voor de klassieke conditionering?

Goed zo !
regisseur Cirque du Soleil
© Jérôme - JD

Welke Belgische zakenman en regisseur o.a. gekend van “cirque du soleil” overleed in de herfst van 2022?

Goed zo !