Quizvragen 2020

46 resultaten

Quizvraag Wielrennen 7824
© PB84

Tijdens de eerste etappe van de Ronde van Polen kwam deze jonge wielrenner levensgevaarklijk ten val. Bij de finish wilde hij renner Dylan Groenewegen inhalen, maar Groenewegen week van zijn lijn af en leek ook een elleboog te gebruiken. Wat is de naam van deze wielrenner?

Goed zo !
Quizvraag Actrices 7823
© Gage Skidmore

Op 8 juli 2020 werd deze actrice als vermist opgegeven toen zij tijdens een boottocht met haar vierjarige zoon een duik had genomen in Lake Piru. Vijf dagen later werd haar lichaam gevonden. Ze was onder meer bekend van haar vertolking van de rol van Santana Lopez in de televisieserie Glee. Wat is haar naam?

Goed zo !
Don

"Don't mention the war". Een befaamde zinsnede uit de historische comedyreeks "Fawlty Towers". De aflevering waaruit deze zin kwam, is een tijdje offline gehaald. Wat is de titel van de aflevering waar we het hier over hebben?

Goed zo !
Quizvraag Netflix 7821

After Life is een Netflix serie die in première ging in 2019. Begin 2020 kwam het tweede seizoen online. Het is een Britse zwartkomische dramaserie die bedacht is door een deze Britse komiek. Hij speelt tevens de hoofdrol. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Ruimtevaart 7820

Met de succesvolle lancering boekt SpaceX een dubbele primeur. Voor het eerst vliegen twee astronauten de ruimte in aan boord van een schip van een bedrijf. Tot nog toe was elke astronaut gelanceerd door een overheidsorganisatie als Nasa (VS) en Roscosmos (Rusland). Wat is de naam van het ruimtetuig waarin de astronauten zich bevonden bij het koppelen aan het ISS?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7819
© Rosa Pineda

De dood van een Afro-Amerikaanse man, vond plaats in Minneapolis (Minnesota) op 25 mei 2020. Dit zorgde voor een hele reeks protesten. Hij stierf nadat een politieagent met zijn knie meer dan acht minuten op zijn nek leunde, terwijl deze geboeid met zijn buik op straat lag. Wat is de naam van deze man?

Goed zo !

De oudste winnaar van de Ronde, is overleden in mei 2020. Hij won in 1952 de Ronde van Vlaanderen in hondse omstandigheden. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Kunstenaars Architecten 7817

Op 31 mei 2020 moesten we afscheid nemen van een van de bekendste installatiekunstenaar. Hij is vooral bekend vanwege zijn 'inpakkunst', die in nauwe samenwerking met zijn vrouw, Jeanne-Claude Denat de Guillebon, ontstond. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Eurosong 7815

Daði og Gagnamagnið, probeer het maar eens uit te spreken. Het zijn de winnaar van het Eurovisiesongfestival 2020. Met 434 punten kroont IJsland zich tot winnaar van Eurostream 2020, de virtuele vervanger van het Eurovisiesongfestival. Wat is de titel van het winnende nummer?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 7814

Deze beroemde Hollywood-acteur stierf in februari 2020 op 103 jarige leeftijd. Hij was bekend van de kaskrakers en klassiekers als Lust for Life (waarin hij Vincent van Gogh speelde), Gunfight at the O.K. Corral, Paths of Glory en Spartacus. Wat is de naam van deze acteur?

Goed zo !